Zdravím, mám takovej problém. Na GS mě ,,kvedlají,, řidítka. Je to cítit jen při malé rychlosti (do cca 30kmh). Pneu mám nový. Je možný, že to dělají ložiska v krku řízení.
Jestli to vypadá, jako by byl v přímym směru jakoby ďůlek, kam to zapadá, jsou to ložiska...
Hoď to na centrál, zatiž zadní kolo a poznáš to nejlíp.
jardajerman@seznam.cz
Bacha na správně obutý a nafoukaný gumy nebo na nakoplý ráfek. Mě tohle dělaly sjetý gumy, i když ještě mohly najezdit stovky km. Už ale byly prostě starý.
tak ako napisal jarda, hlavny stojan, zatazit zadok aby bolo predne koleso vo vzduchu a skus s nim pomykat.. ak tam je vola tak su to loziska, ak tam vola nie je treba hladat inde
Zdravím pánové, mám taky dotaz - nemám problémy z "kvedláním" řízení jde úplně v poho ale zarazil mě ten příspěvěk že když se to dá na centrál a nahně do zadu že je tam tvz.důlek, což mám i já. Jsou opravdu špatné ložiska? Na řízení se to nijak neprojevuje. Dík
bohushx napsal:
Zdravím pánové, mám taky dotaz - nemám problémy z "kvedláním" řízení jde úplně v poho ale zarazil mě ten příspěvěk že když se to dá na centrál a nahně do zadu že je tam tvz.důlek, což mám i já. Jsou opravdu špatné ložiska? Na řízení se to nijak neprojevuje. Dík
měl jsem to na dakaru taky a vůbec jsem to nepoznal až kupec co si ho pak vzal na to přišel hned při první jízdě ,zkoušeli jsme to pak na stojanu a bylo to cítit kapku ,takový jako by to v poloze přímý směr zapadlo do žlábku ale fakt úplně minimálně,spíš bych to přirovnal jako když by to v tom místě vždy zavadilo o bowden,je to způsobeno převážným provozem v přímém směru (jednobodovou zátěží),nemělo to však na jízdu nejmenší vliv a borec mašinu i s tím okamžitě koupil páč krom této mouchy byl jinak stav Dakara A1+
bohushx napsal:
dík za uklidnění, jak píšeš na řízení to nemá vliv ale jen pro jistotu sem se zaptal.
Nemá to vliv, ale připrav se, že jak to tam jednou je, bude se to poměrně rychle zhoršovat, až to dospěje do fáze, že tě to bude sr.át třeba při pomalým manévrování... mně to od prvních příznaků po výměnu trvalo tak 4000km.
P.S. nejsem dealer ložisek , ale stejně tě výměna nemine. jardajerman@seznam.cz
nechci zakládat nový vlákno dyž už to tu jednou je tak to trošku oživím. V rychlosti mezi 70-80km/h mi klepou řidítka a to poměrně fest.. do 70ky uplně v klidu a od těch 80ti vejš už to taky nedělá... Poradíte čím to může být? Ložisko v krku se ani nehne a guma je taky v cajku... bude to jen špatně vyvážené koleso?? díky za rady
maqrtek napsal:
nechci zakládat nový vlákno dyž už to tu jednou je tak to trošku oživím. V rychlosti mezi 70-80km/h mi klepou řidítka a to poměrně fest.. do 70ky uplně v klidu a od těch 80ti vejš už to taky nedělá... Poradíte čím to může být? Ložisko v krku se ani nehne a guma je taky v cajku... bude to jen špatně vyvážené koleso?? díky za rady