Měl sem dakara a najeto měl 50t km a nic takovýho sem tam nelil a ani nad tím neuvažoval. Jezdil bez problémů tak proč tam něco dávat?
U auta sem taky neslyšel že bych tam měl něco takovýho lít
Preventivně jsem to loni zkusil, přípravek od Pro-tecu, výsledek žádná změna. Takže nadále zůstanu jen u přípravku který používám při výměně oleje. Tam je výsledek dost viditelný.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Jak jsem psal, šel bych po klasických věcech jako ventily, rozvody, těsnění pod hlavou, olej, čidla, svíčka... Dle mého by to stačilo připojit na diagnostiku a tohle by tam mělo být odhaleno bezbolestně...
michal krtek napsal:
Má se do benzinu u bmw f 650gs taky lit čistič vstřikovacího systému a jak často se to dělá,porad´ te
natankuj obcas Carreru (OMV) nebo V-power (vse 95).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
michal krtek napsal:
Má se do benzinu u bmw f 650gs taky lit čistič vstřikovacího systému a jak často se to dělá,porad´ te
natankuj obcas Carreru (OMV) nebo V-power (vse 95).
tankuju vyhradne natural 95 na 91 jsem se ani nepodival a to ani v nemecku
ja ti ale rikam, ze nemusis tankovat Carreru 100 .. ne 91.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Cidas napsal:
A to je jaký přípravek? A co přesně je viditelné?
Jedná se také o přípravek od Pro-tecu, je v zelené plechovce. Nalije se do motoru (oleje) před výměnou, nechá zhruba 15 min běžet se starým olejem a pak vypustí. Olej je pak mnohem černější než před aplikací, protože se do něj rozpustil veškerý bordel a naopak nový olej je pak mnohem déle čistší. Má to za úkol uvolnit zapečené kroužky, odstranit carbon a celkově vyčistit vnitřek motoru. V autě to používám už cca. 16 let. Plechovka stojí cca. 300 Kč a je na 5 l oleje, takže tady to mám na dvě výměny.
Do benzínu občas (když si vzpomenu) přidám aditivum co mám přímo z rafinerky ze Shellu, je to přesně to aditivum které dělá rozdíl mezi V-powerem a normálním benzínem. Kdysi jsem ho dostal od kamaráda co dělal pro Shell.
Upravil berka dne 12.02.2012 15:51
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
michal krtek napsal:
když to nastartuju tak to chvily buble pak to zdechne a po opakovaném startu už to neudělá a beží už normalně,tět radte
Máš jedno, nebo dvousvíčku ?
Mně takhle chcípla motorka tak 2 krát za ty roky, co ji mám..., ale u X-Challenge to dělá pravidelně, už jsem o tom i někde čet, že je to bolest G motorů...
Jinak jestli to nedělá často, neřešil bych to.
Jinak krajní hodnoty plynu se nastavujou:
Zapneš zapalování
Dáš plnej a chvíli držíš, potom pustíš, chvíli počkáš a tohle třeba 3krát zopakuj.
Pak nastartuj. Samozřejmě bez plynu.
jardajerman@seznam.cz
Pozor na to !!! Nastavování plynu neni jen o dorazech. Zapneš klíček a třikrát POMALU otočíš do plnýho a POMALU zpátky .Takhle třikrát. Myslim že to i bylo ve filmu- Road to Dakar jak to Boormanovi chcípalo pak tam přijel ten tovární jezdec nebo bůhví kdo to byl (už si nepamatuju) a ukázal mu jak se to dělá. Jinak laděnej vejfuk ti taky odfiltruje 50% chcípání i když se to zdá zcela obskurní a nepravděpodobný řešení.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.