Čau, mam takovej problém. Při sundavání krytu spojky jsem si roztrhnul těsnění. Tak jsem koupil nový, ale teď mam problém. Nevim čím ho tam přilepit. To starý bylo přilepený nějakým silikonem. Můžu použít klasickej sanitární, nebo je na to třeba něco speciálního?
já je mám přilepený těsnícím silikonem na motory, ale to jen proto, že jsem je roztrh (po přilepení neteče), jinak když jsem rozdělával, tak bylo nasucho...
Jezdím tak, jak umím...
Těsnil sem celýho dominátora a na sucho,doporučili mi to v hondě,neměl jsem k tomu důvěru ale řekl jsem že to zkusím s tím když to poteče tak jejich pobočka lehne popelem ale nebylo nutno zapalovat drželo to perfektně,pokud jsou styčný plochy rovný bez vrypů atp tak se neboj to dát na sucho stáhneš to a zevnitř se ten papír trochu natahne olejem a zatahne se to ještě víc -princip seschlého sudu-(zelený těsnící papír),pokud nemáš důvěru tak na silikon co je na motory zpravidla takový červenohnědý do 300st.C vazelinu néé ta se teplem ohřeje vyteče a uvolní se spoj,sice to někteří dávají a prý jim to neteče ale já tomu nevěřím (mám opačné zkušenosti).
Upravil kim dne 14.02.2012 11:02
Myslel jsem vazelínu jen jako pomucku na přidržení toho těsnění nee jako těsnivo..
Upravil servisak dne 14.02.2012 11:02
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Myslel jsem vazelínu jen jako pomucku na přidržení toho těsnění nee jako těsnivo..
rozumím ,ale ale... raděj ťuknout v pár bodech ten silikon,sichr ist sichr.já s tou vazelínou mám fakt blbý zkušenosti z tater,tam se to kdysi v generálkách dávalo a každá tekla jak Dunaj tak raděj...
To bude rukama, mě netekla žádná.
Myslím že pokud to něčím přilepíš, a je v podstatě jedno čím, při demontáži to utrhneš.
U tatry byly silné styčné plochy, pokud tam někdo dal půl plechovky skrčilo to papír, a bylo. U moto to nehrozí. Dát si záležet, a na sucho.
Waltr napsal:
To bude rukama, mě netekla žádná.
Myslím že pokud to něčím přilepíš, a je v podstatě jedno čím, při demontáži to utrhneš.
U tatry byly silné styčné plochy, pokud tam někdo dal půl plechovky skrčilo to papír, a bylo. U moto to nehrozí. Dát si záležet, a na sucho.
Nene rukama to nebude, to bude tím že si tam zapoměl nalít olej Vazelinu na těsnění ani největšímu nepříteli Ale proti gustu...
Upravil kim dne 14.02.2012 17:25