Asi takhle, před čtyřmi lety lety, jsem si to tam **** zkrátil z Oděsy a strávil jeden den v Podněstří,problém se tam vůbec dostat (skončil jsem u šéfa celnice,samozřejmě chtěl prachy),pak už jen samý kontroly a opruz, nakonec mě ještě zatkli a pokuta v dolarech, který tam nesmíš mít (uvádí se devizy při vstupu). Asi největší pakárna, kterou jsem kde zažil. Vůbec jsem se nemohl dostat z města přes vojáky,policii. Ale svět se mění, za čtyři roky to tam může vypadat úplně jinak!!!! Na druhou stranu takový zážitek z vojenského režimu tak blízko čechám jen tak nezajiješLivingspace)
cau,
dovnitr jsme se nedostal, takze vojsko v ulicich nepotrvrdim, ale tank s vojakama jsem u hranic videl.
Byl jsme tam minuly rok (6/2011). Nakonec jsme to vzdali a 30 km radeji objeli po ukrajinskem uzemi, taky jsem jel do odesy.
Papirovani jak sfina, a pak jsme se dostali nekde do kancliku, uz ai po 1,5 hodine a panacek rekl, ze chce za kazdou moto od cca 50 do 150 dolaru. Chteli jsme jen projet. Tak jsme rekli ze berem zpet a otacime.
Jo a jeste kamos jak jsm etam stali dostal pokudtu 20 E, ze kouril.
Jsou to naprosti magori,o turisty zrejeme nestoji. Podle me to mestji za to, hranice budou fakt na dlouho a asi dost drahy.
Toz takova je moje relativne cerstva zkusenost.
cau
Zirafak
Upravil zirafak dne 18.02.2012 13:42
Ja som tam bol v auguste 2010 a nemám také desivé skúsenosti. Papierovačky nám na hraniciach (tiež sme prišli od Odesy a do Pridnestrovska sme vlastne nemali namierené) síce zabrali 2 hod., ale platili sme za motorku "len" 8;- USD, žiadne úplatky, ani umelo vytvárané problémy (boli sme tam 2 Slováci na 2 motorkách a asi 8 Poliakov). Po ceste po krajine nás len raz zastavil nejaký 18-ročný regulovčík, ale nič nechcel, ani nedostal. No a zastavili nás ešte ruskí mierotvorci, ale tí boli úplne v pohode. Akurát-že nás ďalej nepustili a nadišli sme si asi 40 km. Výjazd z krajiny - zadarmo a asi za hodinu. Nespochybňujem ale týmto výpovede mojich predpisateľov, pokojne to mohlo byť aj tak, ako píšu oni. Vraj je to tam takéto "stiredavé" a my sme mali - hold - šťastie.
Ahoj.
Byl jsem tam v srpnu 09.když jsme se vraceli z Krymu.Chtěli jsme si zkrátit cestu do Moldávie.Na vstupu cca.5hodin+vyplnování spousty papírů,včetně poplatku za moto,který se odvíjí od ceny nové moto dle vinu a její stáří,to vše přepočteno na dolary.Pro mé BMW 1150 gs z roku 2001 to bylo 44,-jejich Hřiven.Nedá se platit jinak než jejich penězma. Další kolo byla jakási celnice=další 2hodiny s tím že nás tam z jakéhosi důvodu nemohou pustit.Nakonec si jakýsi velitel řekl o úplatek 30E.Do hlavního města jsme dojížděli okolo 23hod.(tolik ožralích lidí pohromadě jsem ještě nikdy neviděl)Ubytování v nejlepším hotelu ve městě kde před hotelem parkovaly Audiny,Mercedesy a pod.11E na hlavu.Hotel stál za to.Tak velkou stonožku která nás uvítala jsem ještě nevyděl.Pokoje odpovídaly zhruba stavbařské ubytovně 70let.Za poplatek 10E nám před hotelem 100kg.chlap hlídal motorky až do rána.takře u nich seděl.Ráno jsme vyrazili s úmyslem opustit tuto zemi co nejdříve.Po půl hodinovém bloudění městem jsme zastavili u policajta a jakési strážní 7metrové věže uprostřed města pojištěné tankem,že se zeptáme na cestu.Vyslechl náš dotaz a dal nám po smlouvání pokutu52E, za to že se u něj nesmí stát.Nějak jsem se mu zalíbyl tak si mne chvíli prohlížel a prohlásil že mne zná,že jsme se včera spolu ožrali a že jsem ještě ožralý.Po zkoušce na alkohol,dýcháním do obličeje naštěstí usoudil že asi opilý nejsem.Po cca.50km hranice a pokuta za překročení času tranzitu o 10min.Jeho návrh byl bud zpět na vstup a prodloužení tranzitu nebo pokuta 10E.Už jsme se děsně těšili na Moldáviji tak jsme zaplatili.Jo veškeré pokuty se týkali 5 moto a 5 lidí. Zajímavá zkušenost.
Jestli máš rád arenalín,vřele doporučuji!