prosím Vás - dotaz na znalce ohledně Dakara (BMW F 650 GS)...
Nevíte, kdy poprvé došlo k vylepšení řídící jednotky s ohledem na snížení spotřeby paliva?
První ročník (r.v. 2000) byl určitě s tou "nejhorší" jednotkou.
Ale pak někdy v roce 2001 nebo 2002 (to právě nevím) přišly Dakary s inovovanou řídící jednotkou...
Nevíte někdo, jestli to bylo už v roce 2001?
A jestli ano, platilo to už pro celý r.v. 2001 nebo třeba až od léta nebo od podzimu apod.?
Díky moc
P.S.
Vývoj ve spirále se uzavírá - uvažuju pro ženu o Dakarovi... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Změna byla v roce 2002 tuším kolem poloviny roku.Nechá se to poznat podle horních brýlí starší model je vybráním a novější bez.Někde tu jsou fotky,myslim že přímo v nejčastějších dotaz ,rozdíl ročníků.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Dakárek je to v pěkným stavu a skoro z prostředka republiky, vyhřívaný hefty, topcase, r.v. 2001, cena 79 tisíc.
Je to už i podle vzhledu ta druhá (inovovaná) série podle Tvého příspěvku v diskuzi "rozdíly mezi Dakar 2004 až 2007" http://www.bmwgs....ad_id=6865
Ale jistější by asi s ohledem na novou CDI byla dvousvíce r.v. 2004 a novější.
Jednu takovou má v nabídce Bob, ale tam je už pochopitelně vyšší cenovka.
Dovi přiložený následující obrázek:
Will napsal:
NEVÍM, JÁ MÁM 2001 A NAD 4 LITRY SE DOSTANU MAX V TERÉNU A TO TAK 4,4L MAX. TAK PROČ TO ŘEŠIT.
Tak to máš dobrý a řešit nic nemusíš.
Jinak pro informaci - ročníky 2000 a část 2001 ale mají tu spotřebu vyšší, okolo 5 litrů (i víc), a pod 4 se nedostanou ani za nic. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Mr.GS- urcite nie.Sice som prveho majitela nepoznal,druheho ano a ja som jej
3ti majitel,cela je v pôvodnom stave.Je pravda ze nejazdim nejak extra sportovo,moja rzchlost malokedy presiahne 110km/hod ale cez 4l som sa este nikdy nedostal
TOLI napsal:
Změna byla v roce 2002 tuším kolem poloviny roku.Nechá se to poznat podle horních brýlí starší model je vybráním a novější bez.Někde tu jsou fotky,myslim že přímo v nejčastějších dotaz ,rozdíl ročníků.
Dá se to porovnání podle vybrání použít i na klasické GS (ne DAKAR)?
Protože řeším nákup klasického GS, tak řeším ten samý "problém" jako DOVI.
Mám GS 2002, jednosvíčku, spotřebu velice dobrou a vybrání v držáku řídítek už nemám. Jen bych chtěl vědět kde jste sehnali to prodloužení držáku řídítek?
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka napsal:
Mám GS 2002, jednosvíčku, spotřebu velice dobrou a vybrání v držáku řídítek už nemám. Jen bych chtěl vědět kde jste sehnali to prodloužení držáku řídítek?
Jde poznat podle samotné řídící jednotky (např. podle nějakého čísla), o kterou se jedná? Teda jestli je to už novější spořivá, stará žravá, nebo dokonce na dvousvíci?
Jak jsem se dočetl tady ( http://www.bmwgs....cle_id=120 )tak ta spotřeba taky závisí na stavu lambda sondy a ne jen na řídící jednotce a težkým zápěstí
Cidas napsal:
Jde poznat podle samotné řídící jednotky (např. podle nějakého čísla), o kterou se jedná? Teda jestli je to už novější spořivá, stará žravá, nebo dokonce na dvousvíci?
tiež ma zaujíma, teoreticky by to mohlo byť niake part number z katalógu ale pochybujem o tom.
Ja mám 2001 obuté mitas E09 spotreba 4,4L ale jazdil som priemerne 100-120km/hod
BMW F650 Funduro, YAMAHA WR 250F, SUZUKI Samurai 1.3, BMW 650 GS Dakar predaná, KMX 125 predaná.
Táta má dakara s vybráním a dostat se pod 4,5 je prakticky nemožný. Zajímalo by mě, jestli, když vemu z mýho malýho gs (rv 03) jednotku a píchnu jí k němu, jestli pojede za mojí spotřebu. Nájezd i stav máme prakticky stejnej...
Labus01 napsal:
Táta má dakara s vybráním a dostat se pod 4,5 je prakticky nemožný. Zajímalo by mě, jestli, když vemu z mýho malýho gs (rv 03) jednotku a píchnu jí k němu, jestli pojede za mojí spotřebu. Nájezd i stav máme prakticky stejnej...