ahoj, má někdo informaci, osobní zkušenost nebo kontakt na dopravce, který umí obousměrnou dopravu do USA(Kanady). Potřebuji přepravit 2ks balených moto(kovová paletobenda) tam a zpět. Hledám tedy jakoukoliv dostupnou informaci, stejně jako info o celních formalitách (je nutný karnet??) při dovozu a vývozu do/z USA. Předem díky.
R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
Ahoj Vevisi, i Kubrte :-) neperte se a hlavně nehádejte :-) :-).
Ono tam bylo asi hodně lidí hodně jich ale jede jak to popsat no prostě sami bez bab a řeší to pronájem na místě což dělá cca 1300-1600 USD za 14dní. Ve dvou a na měsíci je to bambilión a zo už se vyplatí to tam dovézt. Lodní zásilka je cca 550 USD za cestu a kus jenže........ spedice a potažmo rejdaři nemají rádi neobchodní zboží a motorky vůbec to je první půlka problému druhá je, že vím naprosté h...no co potřebuju za papíry aby mě pustili z přístavu a zpět.
vlada-adv napsal:
Ahoj Vevisi, i Kubrte :-) neperte se a hlavně nehádejte :-) :-).
Ono tam bylo asi hodně lidí hodně jich ale jede jak to popsat no prostě sami bez bab a řeší to pronájem na místě což dělá cca 1300-1600 USD za 14dní. Ve dvou a na měsíci je to bambilión a zo už se vyplatí to tam dovézt. Lodní zásilka je cca 550 USD za cestu a kus jenže........ spedice a potažmo rejdaři nemají rádi neobchodní zboží a motorky vůbec to je první půlka problému druhá je, že vím naprosté h...no co potřebuju za papíry aby mě pustili z přístavu a zpět.
Ahoj Vláďo, zkus toho Remuse,určitě Ti poradí.Nechci tu mluvit za něj.Vím,že si motorky posílali lodí.Řekne Ti víc Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Jo a kdyby jste se divili proč s tím blbnu už teď když tam chci jet až za rok v létě, tak proto, že mám dodělat elektriku v garáži a tohle je příjemněnší činnosti rozhodně.
Doplněno: a taky proto že tuším že s tím bude dost sr.ní a mám poměrně málo času to zařizovat.
p.s. Remusovi jsem už poslal zprávu
Upravil vlada-adv dne 11.03.2012 16:55
R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
Tahle vec se tady uz resila.Padali tady i konkretni spedice,priblizne ceny atd.A myslim,ze nekdo zde daval i kontakt na nekoho primo ze spedice.
Jenze to je prave to,ze zkus to dohledat,kdyz neznas to spravne klicove slovo do vyhledavace.
ještě bych zkusil stránky HOG, tahali s sebou svý harleye na Route 66, a o dopravě se tam hovořilo, , měli to přes nějakou firmu, o nic se moc nestarali, podrobnosti ale nevím, snad jen, že ten výlet i s dopravou přišel na sto tisíc každýho.
pak ještě bych zkusil land rover fórum, tam jeden člen vozí z ameriky auta, občas nabídne volný místo v kontíku, tak by mohl vědět dost.
vevis: máš bod, hledal jsem a našel kde co taky si matně vybavuju že už to tu bylo ale slovo matně přesně vystihuje co si pamatuju R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
prouky napsal:
ještě bych zkusil stránky HOG, tahali s sebou svý harleye na Route 66, a o dopravě se tam hovořilo, , měli to přes nějakou firmu, o nic se moc nestarali, podrobnosti ale nevím, snad jen, že ten výlet i s dopravou přišel na sto tisíc každýho.
pak ještě bych zkusil land rover fórum, tam jeden člen vozí z ameriky auta, občas nabídne volný místo v kontíku, tak by mohl vědět dost.
právě oni si tam motorky nevezli, půjčili si HD na místě a na dva nezbylo a jeli na Viktorkách
Uz se Remus vrátil, nevíte? Přepravu motek do Chile sem jim zajistil. Pak ještě měli jet z Bogoty do USA. To uz šlo mimo me, to si zařídili na míste.
Těším se na zážitky z cest ...
Ahoj, koukni sem: http://www.jezdim...ty-aljaska Kluci byli na Aljasce, jeli na svejch motorkach, tak Ti mozna daj nejakej tip.
právě oni si tam motorky nevezli, půjčili si HD na místě a na dva nezbylo a jeli na Viktorkách
to je možný, těch skupin, které vyrazily, bylo více!