Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Jezdíte? Tak pozor na pilné včeličky
barokar
Přidané 26.03.2012 08:34

Registrace: 24.08.09
Kontrolovali jste před jízdou stav mota, blinlry, osvětlení, funkci brzd, řadí to, vrčí to, kouknete na známku STK, proštíplá 3 a 12 a myslíte, že je to v pořádku?

Z omylu vás vyvede pilná včelička z řad PČR, musíte se podívat do velkého techničáku, není březen jako březen, směrodatná není známka, stav vozidla ani nemluvě, ale datum v TP.

Mně přijde legrační, že vozidlo třeba splňuje podmínky pro provoz např. 26.3 2012 v 23.59, ale 27. 3. 00.01 už ne a teď si představte tu teoretickou možnost kontroly v uvedenou dobu.

Mám zkušenost za 500 shopa s vámi se s ní podělím zcela zdarma.

Alda
Přidané 26.03.2012 08:45

Registrace: 20.10.07
Legracni to je, ale je to tak a dava to smysl, jinak pravidla nastavit nejdou nez ze dne na den.
Samozrejme ze plati datum a ne mesic na znamce, i to mi prijde logicky.
V 25. unora jsem natesene skocil do hadru, vlitl do garaze a nahodou si vsiml na znamce prostiplyho 2/2012.
Smutne jsem se sle svleknout a pripravit si papiry na TP. U toho jsem zjistil, ze plati do 25.2. a nadsene se sel zase obliknout, moc jsem tomu neveril vzhledem k vysokymu datumu a povedlo se Smile

3X
Přidané 26.03.2012 08:48

Registrace: 07.03.09
neznamená, že máš červenou nálepku na SPZ, tak "tvé vozidlo splňuje podmínky pro provoz". Jak to vidím, tak to kolikrát nesplní ani ti, co zrovna jedou s novou nálepkou z STK Grin

je to pech, PČR je již dlouho online v registrech, ale za 500 to jde Wink

servisak
Přidané 26.03.2012 08:51

Registrace: 02.01.09
Podle mě uplně normální věc... Datu známky a tudíž STK je vždy do datumu...
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

barokar
Přidané 26.03.2012 09:23

Alda napsal:
Legracni to je, ale je to tak a dava to smysl, jinak pravidla nastavit nejdou nez ze dne na den.
Samozrejme ze plati datum a ne mesic na znamce, i to mi prijde logicky.
V 25. unora jsem natesene skocil do hadru, vlitl do garaze a nahodou si vsiml na znamce prostiplyho 2/2012.
Smutne jsem se sle svleknout a pripravit si papiry na TP. U toho jsem zjistil, ze plati do 25.2. a nadsene se sel zase obliknout, moc jsem tomu neveril vzhledem k vysokymu datumu a povedlo se Smile

thumbs up

barokar
Přidané 26.03.2012 09:32

3X napsal:
neznamená, že máš červenou nálepku na SPZ, tak "tvé vozidlo splňuje podmínky pro provoz". Jak to vidím, tak to kolikrát nesplní ani ti, co zrovna jedou s novou nálepkou z STK Grin

no jo, dřív obešli motorku a bylo.

Chose
Přidané 26.03.2012 09:32

Registrace: 02.10.10
Z meho pohledu p.i.c.o.v.i.n.a, na znamce vidim mesic a rok tudiz logicky pocitam s tim ze do konce prislusneho mesice mam navstivit TK.
Bohuzel vyhlaska pravi jinak a neznalost zakona neomlouva, ze.

jawaha
Přidané 26.03.2012 09:34

Registrace: 18.03.09
Já jsem jezdil s propadlou technickou 1 rok, než jsem si toho při umývání všimlShock Naštěstí bez ztráty kytičkystress

maser
Přidané 26.03.2012 10:04

Registrace: 07.09.10
Jedna věc je ta, že technická platí 2 roky od toho data, kdy byla udělána - den, měsíc a rok, ale když Tě zastaví policie a zjistí, že máš na známce měsíc (např. 03/2012), tak dle mého nemá šanci zjisit, který den to bylo. Kdo z Vás s sebou vozí velký techničák? Jinde toto není napsáno. Nevím, zda se toto datum někde objevuje v evidenci, kam má policie přístup nebo ne...
Mám zkušenost ještě s Pionýrem - zastavili mě, obešli si "motorku" a zjistili, k mému údivu, že technická je propadlá asi půl roku. A jelikož je Pionýr jako nový a opečovávaný a vše ostatní bylo OK, tak mě pustili a řekli, ať si co nejrychleji nechám udělat STK. Ale toto je tak 15 let zpět...
Upravil maser dne 26.03.2012 10:05

servisak
Přidané 26.03.2012 10:08

maser napsal:
Jedna věc je ta, že technická platí 2 roky od toho data, kdy byla udělána - den, měsíc a rok, ale když Tě zastaví policie a zjistí, že máš na známce měsíc (např. 03/2012), tak dle mého nemá šanci zjisit, který den to bylo. Kdo z Vás s sebou vozí velký techničák? Jinde toto není napsáno. Nevím, zda se toto datum někde objevuje v evidenci, kam má policie přístup nebo ne...
Mám zkušenost ještě s Pionýrem - zastavili mě, obešli si "motorku" a zjistili, k mému údivu, že technická je propadlá asi půl roku. A jelikož je Pionýr jako nový a opečovávaný a vše ostatní bylo OK, tak mě pustili a řekli, ať si co nejrychleji nechám udělat STK. Ale toto je tak 15 let zpět...

Bacha nato PČR si to prolustruje a jsi v háji. Oni mužou do databáze

barokar
Přidané 26.03.2012 10:29

3X napsal:

právě, ve skutečnosti stav vozidla je podružný, důležitý je co je na papíře, takže i kdyby u kontroly upadlo kolo, při platné STK je vše v pořádku, a při správném rozložení váhy můžu vesele odjet na třech kolech.

Při policejní kontrole musíte mít vždy platnou technickou prohlídku. Podle §118a zákona č. 361/2000 Sb. může policista při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích zabránit v jízdě motorovému vozidlu použitím technického prostředku nebo odtažením vozidla v případě, že je vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích.

mahomaho
Přidané 26.03.2012 11:10

Registrace: 17.02.09
Taky jsem myslel že když tam mám 4/2012 že mám do konce dubna čas.. hmm! Dík za typ.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.

servisak
Přidané 26.03.2012 11:13

mahomaho napsal:
Taky jsem myslel že když tam mám 4/2012 že mám do konce dubna čas.. hmm! Dík za typ.

No pokud máš ve velkým techničáku datum 30.4.2012 tak máš jinak neee

MAKO
Přidané 26.03.2012 11:29

Registrace: 14.07.08
maser napsal:

Třeba měšťáci v Praze maj systém na čtení SPZ a když za tebou chvilku jedou zjistěj si do kdy máš STK a pak tě rovnou lapnou. Ověřeno osobní zkušeností.
FYYFF
www.moppedblog.de/wp-content/uploads/2008/04/bmw_unstoppable.jpg

Medik
Přidané 26.03.2012 11:44

Registrace: 04.05.08
MAKO napsal:

Třeba měšťáci v Praze maj systém na čtení SPZ a když za tebou chvilku jedou zjistěj si do kdy máš STK a pak tě rovnou lapnou. Ověřeno osobní zkušeností.

Jenže městapo tě sejmout za STK nemůže, to můžou jenom PaChové. Městapo si akorát smí ověřit, zda je vozidlo v evidenci odcizených. Toť vše. Naštěstí.
Ovšem můžou si PaChy k sobě zavolat. Z mě vlastní zkušenosti to moc nedělají, bo na ně PaCháči dost kálejí. Asi také záleží jak kde. na motorce městapu akorát pokynu, když mě kynouGrin Tudle se mě jeden chvilku snažil držet na Varanovi. 125tceShock Musím uznat, že se chvilku i drželWink
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
MAKO
Přidané 26.03.2012 11:50

Registrace: 14.07.08
Mýlíš se, normálně to pošlou do správního řízení, jak jsem již psal osobní zkušenost asi 3 roky zpět. Možná se od té doby změnila legislativa.
FYYFF
www.moppedblog.de/wp-content/uploads/2008/04/bmw_unstoppable.jpg

xHackerM
Přidané 26.03.2012 11:57

Registrace: 22.05.09
Já to takhle řešil při kontrole u silnice... Do konce technický jsem měl asi 14 dní (téhož měsíce) a kontrolovali si to v Octavii... Poděkovali, popřáli hezkou cestu a bylo vyřízeno... Tohle jim schvaluju, člověk si to má hlídat... Tečka!

Darek
Přidané 26.03.2012 12:02

Registrace: 01.09.10
Medik napsal:
Tudle se mě jeden chvilku snažil držet na Varanovi. 125tceShock Musím uznat, že se chvilku i drželWink

Tuhle honičku bych strašně rád viděl Grin

Medik
Přidané 26.03.2012 12:10

Registrace: 04.05.08
MAKO napsal:
Mýlíš se, normálně to pošlou do správního řízení, jak jsem již psal osobní zkušenost asi 3 roky zpět. Možná se od té doby změnila legislativa.

Jo, to můžou, ale na místě nic. Můžou přestupek nahlásit, ale ne řešit. Většinou se do toho moc neženou, bo musej víc papírovat a to umí jenom každej 150 šimpanz. Holt jsi měl smůlu a narazil na psavce. A nebo se mu nelíbil tvůj obličejhelpless Taky jsem takhle narazil a přišly na propadlou STK (o rok a něco), ale zastavili mě za rychlost. Jel jsem pirátských 51 na přenosné 40tcereal sad, kteríé jsem si nevšiml. Nakonec jsem to ukecal všechno. Haluz, ale vyšla. Na firemním autě, co jsem pořád vedl v patrnosti jako "nové". 4 roky utečou jakovoda.
Darek napsal:

Tuhle honičku bych strašně rád viděl Grin

No, já se zase tak moc nesnažil, ale v hustém provozu a uličkách je ta 125 více než důstojným soupeřem.
Upravil Medik dne 26.03.2012 12:13
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
barokar
Přidané 26.03.2012 12:51

xHackerM napsal:
Já to takhle řešil při kontrole u silnice... Do konce technický jsem měl asi 14 dní (téhož měsíce) a kontrolovali si to v Octavii... Poděkovali, popřáli hezkou cestu a bylo vyřízeno... Tohle jim schvaluju, člověk si to má hlídat... Tečka!

Určitě, ale trochu mi v mém případě chyběl "ten lidský rozměr". Já si to hlídal podle známky, notabene mám v malém TP datum o registraci 3.4..
Kdyby byl třeba květen, neřeknu půl slova.

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 120
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,737
Nejnovější člen: ciky

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.39 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI