Čau, dělám průzkum trhu jáké si koupím příští pneu. Mam totiž Mitasky a všichni mě od koupě dalších odrazujou. Nedávno jsem narazil na Continental TKC 80 tak se chci zeptat, zda má s nimi někdo nějakou zkušenost, popřípadě doporučte něco lepšího. Chtěl bych něco univerzálního, abych se nebál, že nevyjedu kopec na louce.
Upravil Tomyz dne 28.03.2012 21:26
O obutí tady toho už je docela dost. Jak už jem psal asi v pěti vláknech, já mám vpředu tkc 80 a vzadu e-09 dakar... osvědčená kombinace. Tkc vzadu prý není moc dobré. Už neví proč, ale někde jsem to možná i tady na foru četl.
Podle mne je TKC takova ani ryba ani rak. Na suchu ti nedovoli o moc vic, nez napr. Mitas E-07 nebo Metzeler Enduro 3 Sahara a na mokru se ti zalepi stejne jako obe dve predem zminene. Rikam to proto, ze kdyz jsem jeste jezdil na Saharach a kamarad s KTM na TKC80, tak jsem nikdy nezustal stat tam, kde on projel.
Do mokra potrebujes uz opravdu neco zubateho, prinejmensim E-09, spis neco z rady EF. Ja mam ted vepredu toto: http://www.mitas.eu/index.php?stranka=300&scid=337&pid=568
Kdysi se prodavaly pod znackou Trelleborg Army. Je to sice guma na dotek mekka, ale ma prekvapive vysoky najezd i na asfaltu a i v mokrem terenu docela jista. Je to velice podobne E-09, ale s lepsim kilometrovym najezdem
Jako mě TKC80 a e-09 přijdou co se týče zubatosti velice podobné... Nevim jak Sahara ale e-07 je v mokrém terénu znatelně slabší než tkc80 či e-09.... E-07 jsem měl na motce na Ukrajině a řádně je ozkkoušel v bahně. Pravda TKC80 jsem nikdy neměl vzadu, takže co se trakce týče, nemůžu soudit. Ale určitě se zalepí později než e-07. Vzhledem k tomu, že Sahara má podobný dezen jako e-07, nemyslím si, že by mezi nimi byl v tomto ohledu větší rozdíl.
tkc +mitas e10 . Mitasku e10 vepředu jsem nezkousel ale prej steasne ubývá .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Zdravím přátele ve zbrani,
koupil jsem Dakara a na něm byly obutý TKCčka 80 Twinduro. Už byly tak z 10% jetý. Najezdil jsem na nich 6000km v kombinaci 80% asfalt a 20% off(většinou šotoliny) a teď ještě tak 1000km daj, ale už to bude na plátno-zadek a předek je dost oskákanej. Na suchu bez problému, udrží se při klopení až na hranu gumy. Na mokru předek v pohodě, na zadku je to kapánek hrabačka. Dost velkej problém je v blátě a na mokrý trávě - zadek se zalepí tak, že je skoro nepoužitelnej o směrovým vedení nemůže bejt ani řeč.
Takže já budu přezouvat na kombinaci: předek TKC80 a na zadek mitas e09 dakar.
BMW F 650 GS Dakar 2004 dvousvíce
čest,
veriantu 19/17 jsem Anakee-silnice super a Mitasky 09 a docela to šlo-zadek překvapivě dobrej. Teď jsem změnil kola 21/18 a výběr se rozšířil o rallyové gumy. Nazul jsem Pirelli MT21 rallycross a jsem zvědav. Na to pražské popojíždění uvažuji o Mitaskách E07
Na XT660Z Tenere jsem jezdil taky TKC80 předek a E-09 zadek. Mitaska byla za sucha v pohodě, ale Twinduro bylo v terénu katastrofa. O dost lepší guma mi přišel přední Metzeler Unicross, který držel v terénu mnohem líp a na asfaltu přibližně stejně (za mokra o trochu hůře). Po nynějších zkušenostech bych si na takovou motorku dal asi přední Unicross a zadní Karoo (protože unicross se nedělá v 17). Pro větší offroad nadšence přední C-17 a zadní C-02. HP2 Enduro http://www.motork...?mid=58357