Jak jsme už párkrát psal, tak střídám podle počasí a toho jestli jedu seriózně offroadit variantu s plexi a bez, což jde na 1150 snadno a vypadá to velmi dobře a mimo zpevněný cesty je to k nezaplacení.
Problém ale nastává, pokud člověk sedí a jede víc jak 60... Nevím, jestli s tím máte taky někdo zkušenosti, ale při mém metru devadesát to žene šílený turbulence přímo na hlavu, resp. ještě hůř - na hrudník a pod helmu, kterou se to snaží regulerně sundat.
Jinak mám to holátko ale fakt rád a tak jsem se rozhodl se pokusit s tím co nejmenším zásahlem něco udělat a usměrnit proud vzduchu nabíraný tím deklem nad světly.
Inspiroval jsem se v negativním sklonu rally kokpitů a řekl si, že by to mohlo fungovat a problém vyřešit. A tak jsem se chopil prvního co mi přišlo v momentě onoho vnuknutí pod ruku.
Což byl... ehm.... plastový odpadkový koš z ikey...
Trocha měření, trocha práce s dremelem a horkovzdušnou pistolí a hle, model IKEA Rally byl na světě.
Přehození stále obnáší prostých 6 šroubů a asi minutu až dvě času. Ale co je podstatný, že po lehkým vychytání tvaru to opravdu nevídaně splňuje účel. Nápor větru je teď totiž o maličko výš, ale hlavně je přímý a turbulence jsou z 90% - 100% fuč, takže foukání naprosto neva.
Zase tak šíleně to snad doufám nevypadá a i kdyby, tak to jak je to použitelný mi to vrchovatě vyrovná.
Jen doplním k následujícím fotkám, že okraje budu ještě začišťovat.
Upravil morabo dne 15.11.2012 22:27
Maiali nel Fango!
IKEA - zdroj levného materiálu. Před pár lety jsem tůnil svýho šestkovýho Fazera a do zadního blatníku jsem si chtěl dát mřížku. Koupil jsem v IKEE drátový odpaďák a hned jsem měl síťky habakuk.
Upravil Stewe dne 30.03.2012 06:08
GSA 1250 Rallye 2024
Morabo: Hodne vtipny reseni, kdyz trosku doladis hrany, nikdo nebude mit tuseni z ceho a jak to vzniklo. Jinak patent bych nezkousel, neni to uplne puvodni myslenka.
alesvagner přiložený následující obrázek:
[38.93Kb]
... servis a diagnostika BMW Motorrad
za napad, prevedenie a realizaciu. Sympaticke mi je to drsne prevedenie ala "drsneho" motorkara Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Díky za ocenění kluci, na patent to nebude, ale užitnej vzor přímo pro 1150 by to bejt mohl
Práva budu prodavat levně nebojte, řekněme v ceně pár bannerů tady na fóru, to bude stačit Maiali nel Fango!
Nahodou, jsem to v srpnu uplne vylestil
A od ty doby jsem to taky mnhohokrat oplachl v brodu a v desti.
Vcera byla jak jetel a dneska uz je zase videt kardan Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Díky za ocenění kluci, na patent to nebude, ale užitnej vzor přímo pro 1150 by to bejt mohl
Práva budu prodavat levně nebojte, řekněme v ceně pár bannerů tady na fóru, to bude stačit
vzhledem k tomu, ze na konstrukci padnul za vlast muj oblibenej kos, zadam povoleni vyhradni distribuce pro oblast Morava a hur 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jj, lidová tvořivost nezná mezí. V Ikei bych si taky vybral...:
Vyšlo by to na pěkný štítek a z trubek bych naohýbal držák roadbooku HP2 Enduro http://www.motork...?mid=58357