Ahoj, pravděpodobně v červenci chci uskutečnit svůj první moto "vejlet" , uvažuju z Prahy vzít motovlak do Košic a pak pokračovat po své ose přes celou Ukrajinu až do Oděsy, s tím, že bych rád se trochu podíval po těch ukrajinských horách.
Chtěl jsem se hlavně zeptat jestli někdo máte zkušenosti, zda je možný takovouhle cestu bez stresu absolvovat za 14dní (tam i zpátky)? Případně kdyby se někdo chtěl taky vydat tímhle směrem - můžeme se domluvit a jet spolu.
Díky, Michal
Doporučuji autovlak jen do Popradu. Na rozdíl od Košic jede přes noc a ušetří se tak den na motorce. Jinak ve 14 dnech se dá v pohodě zvládnout i Krym.
Dovolil bych si nesouhlasit s tim autovlakem. Autovlak i do Košic jede 2x denně (pokud se od nového roku něco nezměnilo) a to v cca 10 dopoledne a v 22 večer. Toto jsou odjezdy, nakládání je cca 1,5 před odjezdem.
Ahoj zrealizovat se to dá,myslím že celkem v klidu-já to jel autovlakem pak přes Rumuny a Moldávii na Krym a pak zpátky....
Nechci tě odrazovat ale u Oděsy neni nic než humus špína bordel a děsná kriminalta díky obrovskýmu přístavu-lidi všech národností-šmelináři a ruzní šmejdi....přes celou ukrajinu neni na co koukat,Krym je pěknej celkem-Azovská strelka-zajímavý místo,Vladivostok-černomořská flotyla a pěkný město.
Přejezd celý ukrajiny je nudnej a je to očistec-velkej provoz pomalu jedoucích strejch kaminonů-neustálý předjíždění a do večera jsi tak nadejchanej výfukových plynů-až to není hezký-jeden večer jsme z toho i zvraceli,ale je fakt že jsme po tej šilenej silnici dali 900km za den.
Ahoj kluci díky za info.
Tome, to co píšeš o tom ježdění na UK, to mě moc neuchvacuje, představoval jsem si to jako jízdu horama po rozbitejch cestách, ale hodně přírody. Vláčet se někde v smradu kamiónů mě zase tak neláká.
Máte nějakej tip na dobrou trasu?
Také si myslím, že pokud plánuješ jet tímto směrem tak za návštěvu na víc dní stojí KRYM! Tam bych se klidně podíval znova!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
byl jsem tam a jsem tomu rad - navic jsem tam potkal nejhezci zenskou co kdy me oko zahledlo a nechci kecat, ale ten vylet jsme dali za 8 noci i s pojezdenim v horach? az bude cas, tak treba zavzpominam a prihodim par tipu
Jo s tí vlakem jsem to taky nepochopil. A co já vím, tak do Košic nejel už na podzim 2010. Tu klec na motorky vypravují jen do Popradu..už jsem měl vše zařízené, lísky koupené, ale z důvodu nemoci, jsem to musel odpískat. 3x jsem chtěl jet vlakem a vždy se něco po.ralo . Jo a nejezdil jeden vlak, ale dva...stejným směrem. Jeden např. odjezd ve 20.45 do Popradu a za ním ve 21.00 do Košic. Stejná trasa..oba vezou auta, jen jeden je pro motorky a ty vykládá o hoďku dřív, než druhý dorazí do Košic.
Nebo aspoň to tak bylo na podzim 2010
všude dobře.....doma GSA
Jinak se přikláním k názoru kluků k Oděse. Nechtěně jsem tam projížděl, cestou na Krym a pak Kavkaz, protože nás tam Moldavani nahnali, neboť nekratší trasa z Rumunska Moldávají něšla prý projet určitou oblastí skrze vojáky. Oděsa..děs a hrůza, bordel a humus, který se jen tak nevidí. Náklaďáky nacpaný kamením všude. Tři motorky..několik zásahů odletajícím kamením všichni, že jsem myslel, že to rozmlátí plexi. To je Oděsa v mojích vzpomínkách. A co jsem měl za info, tak vzhledm k velké koncentraci narkomanů a prostitutek, jedno s nějvíc zasviněných míst HIV z celé Evropy...ale možná už je to tam jiný , byl jsem tam ve 2006
všude dobře.....doma GSA
Ahoj Kluci, tak jak to čtu,k tak radši asi tu Oděsu vynechám a zaměřím se na ten Krym :c).
Peacemaker: píšeš, že jste to dali za 8 dní, já mám kámoše on má XTčko, chce jet taky ale má problém se uvolnit na dva týdny, říkal, že by to šlo na 9 dní /jeden týden protažený o oba víkendy. Myslíš, že by se to dalo stihnout? Ale tak nějak v klidu, nesnáším stres při cestování. Doporučil bys mi nějakou hezkou trasu i s těmi horami pls? :c)
Krym za 9 dní ? ve spojení s vlakem nějaký čas ušetříš, ale pokud hory při cestě na Krym opustíš, tak tě čeká min. den tam a den zpět cesta po těch UK planinách tj. nakopeš to tam a začneš odřazovat před pumpou. A ty km jsou moc prima ..na levo pláň, na pravo pláň a jen si hlídáš díry v asfaltu.
A pokud rozdělí 9 dní na půl, odečtu hnusný přejezdy, kterým se podle mě nevyhneš, tak máš na Krym tak 4 dny....ale je to jen můj názor
všude dobře.....doma GSA
Díky pepanku, ale přeci jen by asi bylo lepší mít na to 14 dní, zkusím to s kámošem domluvit, aby na něj byli doma hodný a pustili ho na trochu dýl :c)
Na Krymu toho je k vidění celkem dost, osobně bych na to dal jeden týden. Až tě bude vítat autonomní republika Krym, tak hned zaplatíš poplatek . Něco jako dálniční známka a vzdušné. Jen to vybírají z auta u křoví, jak když měří rychlost. Ale je to v pořádku. Lístek co dostaneš si uschovej . Jinak je tam klid, nikdo nebuzeroval...jen ve městě Kerč už chtěli bankovky, prý za rychlost a pak natvrdo u trajektu do CCCP, jinak že pojedem až dalším, ale tohle se tě asi týkat nebude.
všude dobře.....doma GSA
Nazdar Badu, ak mate nejake volne miesto rad by som sa pridaj, akurat som sa cca pre 10 dnami vratil s Ukrajiny dali sme KE - Cernobyl - Kyjev - KE a cesty boli v pohode, akurat okrem okolia Kyjeva ... tam toho bolo velmi vela a tych kamionov spusta ... inac sme sli okreskami a to bolo fajn ... prazdne a ani problemi s policajtmi asi preto ze sme tam boli prilis skoro ...
Ak sa dohodneme cesta a doba je umna vpohode ...
Rad by som siel tym smerom ale nerad sam ...
Jak jsem psal gkarovi, bohužel to musíme zredukovat na 9 dní, jelikož kámoš se na víc nemůže uvolnit, takže to vypadá na nějaké ježdění po UK horách, ten Krym mě mrzí, ale pro tentokrát se mu přizpůsobím a příště třeba vyrazíme dál