1.Nebyl potreba drzak TT stacil mi Ram, vibrace s ni nic neudelali.
2. jak neumi autorouting? Naviguje uplne normane s tim jsem tedy nemel zadny problem.
3. displej pefrektne videt i na slunci,cim vic na to sviti tim je lip videt, dnesni navigace jsou videt hur je to dano dotykovym displejem.
Jinak ja s ni byl velmi spokojenej, jediny, ze je uz starsi tudiz pomala pro nejnovejsi mapy a ve meste kde je krizovatka jedna za druhou je to znat. V lese nebo v tunisku je to fuk a jede perfektne. Pri koukani jen na mapu je lepsi vzit mapu papirovou,protoze prekreslovani je uz pomaly.
Neumi mluvit,ale osobne mi to vubec nevadilo. Jak rikam pro me samy pozitiva jen ta rychlost.
Zajimavy je, jak stejnou vec hodnoti dva lidi uplne opacne, takze asi idealni vyzkouset a uvidis sam.
Napojeny jsem to mel primo na baterku pres pojistku.
Upravil xavier dne 26.05.2012 19:17
Aktualne 1250 GSA HP
mara napsal:
Xavier má pravdu, to si Flare asi s něčím pleteš.
Akorát nemá hlasovou navigaci a Bluetooth a trochu horší ovládání.
umi definovat objizdku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Aha, přehlídl jsem "x" v názvu, možná ta je trochu jiná, měl jsem CS verzi a je to asi 7 let zpět ... tvar a vše stejný, hrozně pomalý a navigovat to neumělo, jen vykreslit cestu. Spíš taková lepší papírová mapa.
/Flare
Ja ma novejsiho bratricka a to je GPSMAP62st a uplne vpohode. Navic kdyz se podivas na ruzny cestopisy dobrodruhu z celyho sveta tak a to nebudu prehanet ma dobrych 50 % GPSMAP 60 takze to taky o necem vypovida. Nevim.jak.ma vyreseny napajeni 60 ale 62 mam.normalne ze zasuvky navic 62 uz netrpi problemem s uklepanim konektoru napajeni pri vibracich, je tam krasne obdelnice co.padne do.vyretu v zadni.casti gps
Hiks: na tuhle otazku sem tibodpovidal tak pred 2 mesicema, definovat objizdku umi jen navigace do auta nebo obecne jen ty co maji prijem dopravniho zpravodajstvi jinak.obdku si muzes napsat rucne kdyz kni pak.dojed
Jinak stale ale trvam na tom ze nejvic univerzalni gps byla je.a bude pro me jiz nevyrabena Garmin Colorado. Skoda ze nepokracovali v tomto projektu.
Upravil schrek dne 26.05.2012 22:26
schrek napsal:
Hiks: na tuhle otazku sem tibodpovidal tak pred 2 mesicema, definovat objizdku umi jen navigace do auta nebo obecne jen ty co maji prijem dopravniho zpravodajstvi jinak.obdku si muzes napsat rucne kdyz kni pak.dojed.
myslim jestli umi definovat neprujezdnou silnici.
Zumo to samozrejme umi, minimalne 660.
Treba Oregon 450 ale ne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
60 CSx je spis navigace na offroud a tam se uplatni dobre i dneska, na onroud jsou vic uzpusobeny jiny navigace a tak je treba to brat. Ale i tak se s ni jezdit da bez vetsich problemu.
Aktualne 1250 GSA HP
myslim si ze se da s kazdou navigackou nejak bojovat , zaelzi na co ji clovek potrebuje, jedna je dobra na off jedna na silnici, jedna promokne , druha ne, jedna je jenna nabijeni jedna jde an baterky, vzdycky je to neco za neco
jediny co je dulezity mit sebou vzdy i papirovou mapu, jelikoz co nekdy kazda navigace vymysli je obcas na posrani
schrek napsal:
Nevim.jak.ma vyreseny napajeni 60 ale 62 mam.normalne ze zasuvky navic 62 uz netrpi problemem s uklepanim konektoru napajeni pri vibracich, je tam krasne obdelnice co.padne do.vyretu v zadni.casti gps
Ne, že bych nevěřil, spíš nerozumím:
62 má vzadu napájení via konektor mini USB. Nikde jsem neviděl vyřešené napájení, abych z něj neměl strach (vodotěsnost, uklepání). Std. konektor mini USB s navlečenou gumičkou na mě důvěryhodně nepůsobí. Z toho otázky:
- co máš u 62 za držák?
- jak má vyřešeno napájení? spešl konektor?
- do navigace máš na hulváta 12V bez regulace na 5V?
- konektor napájení na 60 trpí na uklepání? Kde? (Myslíš to bago o průměru min 10mm?)
Otázkami do Tebe nešiju, opravdu mě to zajímá, protože jsem přemýšlel o upgrade z 60 na 62 a hlavně díky držáku a napájení jsem od toho upustil (ačkoliv ta přidaná hodnota 62 není charakteru, že by mi měla urvat kule).
Jinak 60CS / CSx se podle mě lišily jen výbavou kompas / nekompas. Tedy čitelnost displeje stejná a tedy si myslím, že se Flare musel splést v modelu ne jen ve variantě.
Pro mě je 60CSx nejlepší navigace díky čitelnosti displeje a čudlíkovému ovládání. Ale do "lesa". Jak od ní někdo začne chtít autorouting a navigování jak ho známe z auta (hlas, pohled na klikatou silnici ala 3D, ...), je to cesta do pekel ... resp. k jiné navigaci.
EDIT: ještě k původní otázce - ano 60 CSx se napájí přímo z palubní sítě (12V).
Upravil dokturek dne 28.05.2012 17:10
Nevim jak to bylo u 60ky, ale napájení 62ky se dá řešit třeba pomocí tohohle kabelu http://shop.toura...ap-62.html a myslim si že jeho hlavní výhoda je v tom, že v navigaci to máš připojený celou dobu, takže si nevyvykláš ten konektor, ale rozpojuješ to až na tom kabelu.
Ten konektor je podle mně do budoucna kritický místo. Mám 62, jak je psáno, napájení mini USB + O kroužek. Na rozdíl od zbytku navi je tohle místo na prd. Mám i ten TT kabel, ale neumim si představit, že bych rozpojoval vodotěsný konektor na kabelu. Co potom s tím zbytkem, co máš v navi? To si to s tím budeš dávat do kapsy? Asi nee. Stejně to z USB odpojíš. Takže se snažim USB připojovat co nejšetrnějc a mít kabel připevněnej tak, aby se nepáčil USB konektor. Budoucnost ukáže.....ale moc tomu nedávám.
GeorgPohodar: nazdar tohle neni reseni s timhle konektorem se ti to uklepe jedna basen jelikoz neni fixovany do vylisku co je v tele GPS a je stejnej problem jak u Colorada
dokturek: mam drzak rammount, a napajeni resim originalnim napajecem od Garminu, ten co maji na strankach je z Dakoty, ale kdyz si ho objednas tak prijde trocha vizualne jinej a hlavni je ze ma ten plast okolo konektru tak udelanej ze nafest sedne do vylisku u konektoru GPS, takze nejsou zadny vibrace a klepani konektoru, na uklepanej konektor sem vyreklamoval Colorado, jinak nevim o jake gumicce mluvis