Ahoj v srpnu se chystáme s kámošema na Stelvio a okolí, kdo by měl tipy, kam všude zajet budu rád, ať něco zbytečně nevynechám Jedeme na týden, takže času bude dost. Zájem mám jak o zajímavá místa, tak i hezké silnice, pro mě i šotolinku, zbytek asi zůstane na silnici. Jde mi spíš o konkrétní info např. kde se zastavit na Lago di Garda nebo si to projet celé dokola. Ocením i tip na penzion či restaurace, výlety apod.
madmike83 napsal:
Ahoj v srpnu se chystáme s kámošema na Stelvio a okolí, kdo by měl tipy, kam všude zajet budu rád, ať něco zbytečně nevynechám Jedeme na týden, takže času bude dost. Zájem mám jak o zajímavá místa, tak i hezké silnice, pro mě i šotolinku, zbytek asi zůstane na silnici. Jde mi spíš o konkrétní info např. kde se zastavit na Lago di Garda nebo si to projet celé dokola. Ocením i tip na penzion či restaurace, výlety apod.
Díky
passo di Gavia MUSIS.
je to pod stelviem, na vychod od Bormia.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Souhlas s Hicksem, také je to super mezi Bormiem a Livignem, tunelem do Švýcarska a výjezd na Stelvio ze švýcarské strany, tam je kousek i Šotolina. Když pojedeš na Gaviu tak dporučuju to natáhnout až k Bolzanu a kousek za ní směr Cortina je Sella Rondo - několik průsmyků nedaleko sebe včetně legendárního Passo Sella, Falzarego, Marmolada, Giau atd., tam se dá jezdit několik dnů.
S ubytováním není problém, každý máme nějakou zkušenost ale určitě je kousek vedle ještě něco lepšího:-). Já mám rd např. kemp Vidor, www.campingvidor.it/, Sportcamp v Brucku u Zell am See pokud jedu Glockner atd.
Gavia je můj nejoblíbenější průsmyk (spolu s Timelsjochem) - oba dva jsou fakt nádherný.
Jinak jak píše Ivan - Umbrailpass - výjezd na stelvio ze švýcarské strany - pár km šotolinky, po které se ale dá v pohodě jet i na silniční motorce. ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
17 cm
madmike83 napsal:
Benátky se někomu líbily, nebo na moto nemá moc cenu?
zalezi, jestli jses historickej/architektonickej ignorant, nebo te to opravdu zajima.
17 cm
My pojedeme Dolomiti v pulce cervence, takze jsem take rad za poznatky a tipy ...
K Benatkam - byli jsme tam asi pred tremi lety. Moc se nam tam libilo, pocasi krasny jen ta cesta ... nez se dostanes z Benatek do hor (Cortina) , tak nuda, zacpa, dalsi zacpa ... Jeli jsme primo na sever po silnici takove nasi prvni tridy (zrejme S13 a pak S51) a fakt hrozny, takze doporucuju najit jinou cestu ...
Bohemische Motoren Werke
Odjíždím 17.6. tímto směrem. Mám nagooglenou mapu na 6 dní s průjezdem Stelvia i již výše zmíněného Gavia a snad "všech" passů východně od Bolzana. Dál cestu k Lago di Garda a dál až k šikmé věži. Těhle šest map ti můžu polslat mailem.
Pokud se někdo z Vás chce za necelých 14 dní přidat, může...GSA 1250 Rallye 2024
Koukám že máte v plánu podobnou trasu jako jsem měl vloni já ale obráceně
Grossglockner, Passo Gardena, Passo Sella, Benátky, Ravenna, Pisa, Lago di Garda, Passo Gavia, Passo Stelvio, Mnichov a BMW Welt 7dní, 3000km
už asi po 150x posílám video z tohodle roadtripu, už je mi to trapný, ale když se pořád na to lidi ptaj http://vimeo.com/...
Jinak Passo Gardena a Sella považuji za jedny z nejkrásnějších... ty skály jsou úžasný... mno a na Stelviu si prostě musíš dát párek v rohlíku
morabo napsal:
U Stelivia jsou i jeste zajimavejsi sotolinkovy lokality, nez Umbrail.
Val Fraele, Cancano
Borisi, nedal bys do placu please nějaké podrobnosti? Dá se tam přespat ve stanu a ehm-legálně pojezdit po šotolince? Asi se tam ...podívám.
Díky, Mel.
morabo napsal:
U Stelivia jsou i jeste zajimavejsi sotolinkovy lokality, nez Umbrail.
Val Fraele, Cancano
Borisi, nedal bys do placu please nějaké podrobnosti? Dá se tam přespat ve stanu a ehm-legálně pojezdit po šotolince? Asi se tam ...podívám.
Díky, Mel.
Včera jsme se vrátili, azuro nebylo, ale stálo to zato,aspoň jsme prověřili nepromoky, ubytko-1.noc 20é se snídaní -pod Kehlsteinem www.auerwirt.de , majitel čech-skvělý chlapík(Miloš Ptáček) , návštěva Orlího hnízdahttp://www.kehlst... a pak přesun ke Stelviu- asi 70km před Stelviem jsme dali druhou noc, penzion u silnice za 30éček se snídaní, projeli jsme Stelvio, passo gavia(už bych ho nejel, ta cesta dolů z Gavia v mlze ubíjející !!!), přes Tonale do Trenta (noc na 3jáku s bohatou snídaní za 95é pro tři), pak k moři a domů přes nádherné Slovinské vnitrozemí mimo dálnici, na tu jsme najeli až v Rakousku.
Upravil GSSG dne 12.06.2012 21:59
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
si piš !!, nahoře v Alpách benzín za 1,45 ale v Trentu za 1,78 éčka!!!se asi zbláznili, aby se tak nakazili i naši pumpaři
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň