I kdyz si toto forum procitam uz delsi dobu lognul jsem se az nyni. Protoze si myslim , ze to nevydrzim a ze to GeeSo musim mit. Zamiloval jsem se do osmikila hned na prvni pohled, hned po precteni prvnich testu a shlednuti prvnich videi. Otazka zni, je treba se fakt vyhnout modelum z prvni serie 07,08 a zacatek 09? Je fakt lepsi jit radeji do uz vychytanejsi 2009 a vejs? Mam totiz moznost koupit velmi peknou 2009ku ale zacatek roku kdy jeste podle me neprobehla vylepseni , ktera ma najeto jen 4500km po starsim panovi ( 1.majitel rocnik 1948 ) a mam trosku obavy. Jinak ve 4300 byl na svolavacku vymenen retez, takze novej. Diky vsem za nazor
já mám pocit, že s tím strachem ze starších ročníku to nemusí být zas tak žhavý, taky jsem měl strach před koupí ročníku 08-09 a přesto jsem to udělal a vsadil jsem na to že ty problémy se vyřešily svolavačkama. Pokud sis jistě všiml problému ohledně dvou zničených motorů prvních ročníků, které začalo cvakáním a skončilo skoro-zničením, ja osobně to beru trošku s nadhledem. Mohlo tam hrát roli více faktoru, než jen konstrukční.
Ovšem taktéž mohu doporučit ročníky 10 a výš, které podle kolegů mají mouchy vychytané.
Ber to jako názor začátečníka, který taky před nedávnem koupil malé geeso.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
presne jak pise Spit pokud koupis model 2009 a bude mit vsechny svolavacky za sebou vubec bych se toho nebal viz hicks kterej ma se starym motorem 120 000 a vpohode, samozrejme nejake upravy probehly a pokdu cces mit "reletivni" dusevni klid kup 2010. Ja chtel rozhodne bidlou barvu takze pro me stejne jina moznost jak 2010 nebyl , nakonec mam 2011 vyrocni edici
Těch svolávaček tam bylo víc, nejen na řetězovku......jestli máš VIN, tak napiš mail třeba do BMW v Hradci Králové a za den se dozvíš co bylo nebo nebylo děláno a co je potřeba udělat. I já to tak řešil.
Mám 2011 a zatím pohoda. Je pravda že jak 1200 tak 800 u prvních ročníků byly problematické, 2010 bych se nebál a dají se sehnat za už celkem slušný prachy.
Nebo si počkej na 2013 ale ta bude za podstatně jiný love, no........
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
No uvidime, problem je , ze se mi libi prave to zluty provedeni co se delalo 2007-2009. Budu koukat jeste tri ctyri tydny a pak to rozseknu jinak dik za reakce, v podstate mam stejnej nazor jakej jste napsali jen jsem to chtel slyset
M3maniac napsal:
No uvidime, problem je , ze se mi libi prave to zluty provedeni co se delalo 2007-2009. Budu koukat jeste tri ctyri tydny a pak to rozseknu jinak dik za reakce, v podstate mam stejnej nazor jakej jste napsali jen jsem to chtel slyset
Sekej. 3 - 4 týdny okukovaní? Nebylo by lepší je projezdit na "novym" báwu?
Chválim vkus. <flame>Žlutá opravdu vypadá nejlíp</flame>
05/2008. ~26500 km. Svolávačky proběhly. Mám ji od necelejch 19000 km. Posledních ~3500 km si celkem zamakala. Rakouský, italský, slovinský Alpy a dál na jih ve dvou, s přeplněnejma kuframa (žádný OFF; jen občas šotoliny). Naprosto parádní svezení.