Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 1 z 5:   1    2    3    4  ...  5  

Realita a fámy s homologací výfuku v cizině
Jovan
Přidané 08.08.2012 13:28

Registrace: 17.03.10
Zdravím všechny okolo, po pročítání diskusí na celém netu jsem trochu jalovej. Jak je to s tím zastavováním motorek a kontrolou homologace výfuku? V německu, rakousku apod?

Chci upřesnit: zastavili a pokutovali někdy někoho tady z GSkářů v rajchu nebo osterajchu s nehomologaovanym vejfukem, který byl stišen na úroveň originálu?

Nemyslim tim historky o lehnách s laďákama, nebo chopperech s otevřenejma rourama. Tam to chápu, policie musí konat, aby si místní. nestěžovali

Osobne jsem projel uz kus evropy s homologovanejma vejfukama a nikdo, nikdy se o vejfuk nezajímal. Nikoho koho znám nekontrolovali.

Uvažuju a asi mě nutnost donutí pořídit si užší vejfuk kvůůli nerozvážně nakoupeným symetrickým kufrům. Bohužel výrobci z itálie mají v srpnu leháro, lazer má vyprodáno, a stejně žádnej obchodník si vejfuky skladem nedrží. takže konec příštího týdne, kdy razím směr francie se blíží rychlejc než se nějakej úzkej homologáč dá sehnat,
Upravil Jovan dne 08.08.2012 13:40

Alda
Přidané 08.08.2012 14:05

Registrace: 20.10.07
Zkusenost kamarada: pri ceste se mu vyklepala z Hornetu 900 jedna tlumici vlozka z homologovanyho vyfuku. Pri kontrole musel nechat motorku stat na miste dokud to nedoresi.
Me pri kontrole v D koumali atest na vyfuku. Koukali pod kufry, videli neoriginal Leo Vince a sli hledat atest.

schrek
Přidané 08.08.2012 14:16

Registrace: 24.08.10
me v Nemecku zastavili a hned sli na vejfuk co me dostalo tak meli slozky s fotkama vejfuku co je homologovany a co ne , ani se nedivali zespoda jen okontrolovali fotku rekli dobry a jel jsem dal

kamarad ma neorigo vyfuk nehomologovanej a nechal si tam vypalit na laseru homologacni znacku z vyfuku co ma jeho kolega jen ho ma homologovanej, ale nereknu ti znacku

http://
nForger
Přidané 08.08.2012 14:43

Registrace: 17.07.08
Osobni zkusenost v Rakousku a ladakem Remus Revolution s tlumivkou... s kamosem nas zastavili, koukli jestli mame tlumivky a nechali nas jet dal.

Jiny kamos na dovolene mel zase zkusenost, ze ho v AT zastavili, tlumivku mel v kufru.. a kdyz se vymluvil ze ji zapomnel namontovat, tak ho stejne nenechali pokracovat v jizde.

xavier
Přidané 08.08.2012 14:48

Registrace: 29.07.07
Hmm takovejch spatnej zkusenosti jsem necekal. Ja projel uz taky kus evropy a nikdy zadnej problem. Cestou jsem potkaval opravdu hodne chopperu i sportu co melo ladaky urcite bez tlumivky. Asi to nejak zprisnili. Kazdopadne dnes bych bral jen ladak s homologaci at je klid i na dusi,prece jen to muze pekne pokazit dovolenou.
Aktualne 1250 GSA HP

Jovan
Přidané 08.08.2012 15:31

Registrace: 17.03.10
nForger napsal:
Osobni zkusenost v Rakousku a ladakem Remus Revolution s tlumivkou... s kamosem nas zastavili, koukli jestli mame tlumivky a nechali nas jet dal.

Jiny kamos na dovolene mel zase zkusenost, ze ho v AT zastavili, tlumivku mel v kufru.. a kdyz se vymluvil ze ji zapomnel namontovat, tak ho stejne nenechali pokracovat v jizde.

A měli jste homologovany vejfuky nebo jen zatlumeny neofiko ladaky?

Alda
Přidané 08.08.2012 15:34

Ja kazdopadne vzdycky sel po homologovanym ladaku uz proto, ze mam dojem, ze cim vic homologace, tim zpravidla lepsi vyrobce, tim vic zkusenosti vyrobce a tim i vetsi pravdepodobnost, ze vedi co delaji, jejich vykuk nebude mit negativni vliv na chovani, spotrebu, spatnou krivku vykonu apod.

jt
Přidané 08.08.2012 15:48

Registrace: 12.07.09
Alda napsal:
Zkusenost kamarada: pri ceste se mu vyklepala z Hornetu 900 jedna tlumici vlozka z homologovanyho vyfuku. Pri kontrole musel nechat motorku stat na miste dokud to nedoresi.
Me pri kontrole v D koumali atest na vyfuku. Koukali pod kufry, videli neoriginal Leo Vince a sli hledat atest.

Co je to neoriginal Leo Vince?
bestanimations.com/Transport/Cars/VW/volkswagen-bus-animated-gif-1.gif www.bmwgs.cz/forum/attachments/2010/m/mujgif.gif

Alda
Přidané 08.08.2012 15:55

JT napsal:
Alda napsal:

Co je to neoriginal Leo Vince?

Videli neoriginalni vyfuk vyrobeny firmou Leo Vince. Nepripada mi to az tak nesrozumitelny.

jt
Přidané 08.08.2012 15:57

Registrace: 12.07.09
Cvak,už mi to došlo.Wink
bestanimations.com/Transport/Cars/VW/volkswagen-bus-animated-gif-1.gif www.bmwgs.cz/forum/attachments/2010/m/mujgif.gif

Alda
Přidané 08.08.2012 15:58

Wink

nForger
Přidané 08.08.2012 16:19

Registrace: 17.07.08
Jovan napsal:
nForger napsal:

A měli jste homologovany vejfuky nebo jen zatlumeny neofiko ladaky?

Homologovany.. ale to ani nezkoumali, jen koukli, jestli tam mame tlumivky.. Mam za to, ze kdybychom meli vyfuk home-made a meli tam tlumivku, tak by nas taky nechali jet.

alesvagner
Přidané 08.08.2012 18:05

Registrace: 28.03.09
Uz jsem to sem nekam psal, zazil jsem kontrolu v Nemecku kolem Bad Reichenhall. Staveli jenom motorky, sbirali je vsechny z obou smeru, kontrolovali homologace na kufrech, vyfucich a treba i brzdovych hadicich. Dva kluci z Prahy tam zrovna s nejakejma silnicema platili pokutu za vyfuky. Ja byl ok - vsechno origo.
alesvagner přiložený následující obrázek:

[185.78Kb]

morabo
Přidané 08.08.2012 18:27

Registrace: 10.09.08
Taky jsem to zazil a na podobnym miste, u Berchtesgadenu.
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
PavelSv
Přidané 08.08.2012 18:34

Registrace: 17.08.11
A co situace Laďak s homologací do kterýho vložka neexistuje(nelze do něj vložku dat ani vyndat)? Berou to v potaz?Prototže z diskuze vyplynulo, že první co je zajímá je vložka.

alesvagner
Přidané 08.08.2012 18:49

Registrace: 28.03.09
U me sli jen po cislech - homologacnich znackach. Az pak se ptali, jestli jsem z toho vyfuku neco nevyndal, rekl jsem ze ne, bylo to i zrejme ze stavu motorky, ze je origo. Ostatnim i merili hluk s takovym pristrojem s mikrofonem, me ne.

stepan
Přidané 08.08.2012 18:55

Registrace: 05.06.07
PavelSv napsal:
A co situace Laďak s homologací do kterýho vložka neexistuje(nelze do něj vložku dat ani vyndat)? Berou to v potaz?Prototže z diskuze vyplynulo, že první co je zajímá je vložka.

Podle mne výfuk s homologací na silniční provoz nemůže být bez vložky, leda by i bez ní splňoval hlukové limity. Jinak by nemohl dostat homologaci.

http://kouzelnyzivot.cz
zetor
Přidané 08.08.2012 20:15

Registrace: 09.11.10
Výfuk s homologací a vložkou mám,ale co když uvidí,že mám místo katu Y-svod...?? hmm!

toli
Přidané 08.08.2012 20:21

Registrace: 13.10.08
zetor napsal:
Výfuk s homologací a vložkou mám,ale co když uvidí,že mám místo katu Y-svod...?? hmm!

Zetore ty bud v klidu .Tebe rovnou zastřelej Grin
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
zetor
Přidané 08.08.2012 20:22

Registrace: 09.11.10
TOLI napsal:
zetor napsal:

Zetore ty bud v klidu .Tebe rovnou zastřelej Grin

Uplně to vidím,jak jde s tím měřičem decibelů k výfuku...Já mu vystřelím a ta krabička se mu rozletí...Grin

Strana 1 z 5:   1    2    3    4  ...  5  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 73
Členové on-line: 2
chstepan, Mark09

Registrováno: 8,722
Nejnovější člen: Saldo

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.81 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI