Taky mě toto téma zajímá, máme v plánu jet až do Vladivostoku- 7dní vlakem, 9 hodin časový posun, zpět přes Mongolsko, Kazachstán... Taky zjišťuji ceny víz a jízdenek, jakmile budu mít nějaké věcné info, hodím to sem.Zdenda
Zdenda napsal:
Taky mě toto téma zajímá, máme v plánu jet až do Vladivostoku- 7dní vlakem, 9 hodin časový posun, zpět přes Mongolsko, Kazachstán... Taky zjišťuji ceny víz a jízdenek, jakmile budu mít nějaké věcné info, hodím to sem.
tomaspelant napsal:
Konkrétní datum odjezdu nevím(odhad jaro 2013),zjištuji info abych byl připraven.Já chci pak přez Mongolsko do Číny atd..Zjištuji více variant..
Rád bych se zeptal na jak dlouho tuto cestu plánuješ a jestli už máš nějakej rozpočet nebo zatim vše ve fazi příprav?
Jde to vím to..už ano má přítelkyně dělá překladatelku do čínštiny a tak to zjistila ale ještě na tom pracujeme.Jinak toto je zajímavé http://www.riding-china.com/en/itineraries/Motorcycling_Tour/
Jinak až budu vědět více frknu to sem..
Upravil tomaspelant dne 13.09.2012 15:52
tom3
to je ale s doprovodem, Na hraicich dostanes cinskou SPZetku a jedes. Asi to dost bude stat.
Potkal jsem partu z http://kuduexpedi...
kteri tam takhle jeli
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Taky mě to velmi zajímá,zjišťuji možnost převoz motorky vlakem nebo kamionem k Bajkalu a po vlastní zpět.Jde taky oto ,že bych měl jen 25 dnů dovolené,představa je poslat motorku a doletět k ní z??? Poté přes Mongolsko,Kazahstan zpět.Letos jsem chtěl k Aralskému jezeru,ale dojel jsem 800km před,dál to ve dvou na jedné mašině nešlo.Teď už vím jaké jsou kde cesty.viděl jsem je i vyzkoušel a dokážu lépe odhadnout za jak dlouho a kam.Kdyby se našel někdo koho zajímá podobná cesta byl bych rád jel ve dvou,teď už s kámošem a ne manželkou.
Discoverer napsal:
Taky mě to velmi zajímá,zjišťuji možnost převoz motorky vlakem nebo kamionem k Bajkalu a po vlastní zpět.Jde taky oto ,že bych měl jen 25 dnů dovolené,představa je poslat motorku a doletět k ní z??? Poté přes Mongolsko,Kazahstan zpět.Letos jsem chtěl k Aralskému jezeru,ale dojel jsem 800km před,dál to ve dvou na jedné mašině nešlo.Teď už vím jaké jsou kde cesty.viděl jsem je i vyzkoušel a dokážu lépe odhadnout za jak dlouho a kam.Kdyby se našel někdo koho zajímá podobná cesta byl bych rád jel ve dvou,teď už s kámošem a ne manželkou.
take bych jse rad podival tim smerem , tak bychom mohli dat nekdy rec osobne
1150 Gsa Se
Moskva-Vladivostok prý cca 10 000, motorka 7 OOO,-..... napsal mi to Václav z www.dovolena-rusko.cz
Jinak si osobně myslím, že Čína na vlastní motorce asi neklapne.
Zdenda
Jinak do Číny se dostali na velkých motorkách lidi z GlobeRiders. Zkusím zjistit, jak se jim to povedlo. Je to projekt z roku 2007, je možné, že se něco za těch pět let změnilo.
Zdenda napsal:
Taky mě toto téma zajímá, máme v plánu jet až do Vladivostoku- 7dní vlakem, 9 hodin časový posun, zpět přes Mongolsko, Kazachstán... Taky zjišťuji ceny víz a
jízdenek, jakmile budu mít nějaké věcné info, hodím to sem.
Zdendo plánujem to hodně podobně akorát ne až do Nachodky.To se asi zase někde na cestě můžem potkat.(Gruzie hotel v Batumi)My snad příští rok zatím pořád hledáme nejlepší varianty.
Petrp-
Asi se zase potkáme, jako v Batumi, u nás to zatím vypadá na červen a z časových důvodů asi jen po Bajkal....a přes Mongolsko,Kazachstán a možná i jihem přes Turkmenistán,Uzbekistán,Irán domů....
Budeš li mít nějaké věcné info ohledně víz a jízdenek hoď to sem nebo napiš.Zdarec
Zdenda
sadilek napsal:
Čína je vlastním vozidlem a bez doprovodu nepřístupná,ale třeba se něco změnilo.
Myslím,že se tam na motorce nedostaneš.
Potkal jsem v Tibetu anglický pár z Newcastlu s jejich doprovodný Transitem.
Jeli na BMW, v autě spali a měli dílnu. Vedle anglického řidiče seděl státní zaměstnanec, který je hlídal.
TO: dufino
nemyslím si, že dostaneš čínskou SPZ ( viz foto moto UK )
Ahoj.
Byl jsem tam sice s ck ale značky na moto zůstaly, jel s námi doprovodný bubák v autě, nemohli jsme nijak moc měnit trasu a musel se dělat jejich řidičák. Byla to komedie ale pořádek musí být.
Potkali jsme i nějaké další cizince ve vlastních autech ale všichni tam měli nasáčkovanýho hlídacího bubáka.
Když jsme někam dorazili dřív než doprovod tak jsme měli smůlu i se sháněním ubytování. Bez bubáka ani ránu. Po trase taky byly nějaké kontrolní stanoviště a opět - bez bubáka ani ránu.
Je to sice asi 4 roky zpět ale nemyslím si že by se to nějak uvolnilo.
pokud vánm to vyjde tak to bude super cesta. Držím palce.
P.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
TomasTT napsal:
Jinak do Číny se dostali na velkých motorkách lidi z GlobeRiders. Zkusím zjistit, jak se jim to povedlo. Je to projekt z roku 2007, je možné, že se něco za těch pět let změnilo.
Potkal jsem GlobeRiders tam i minuly rok. Velika organizovana skupina cca 12-15 motorek + min 1 dodavka jako doprovod. Motali jsme se po podobne trase, takze jsem je videl v Turkmenu, Uzbeku, Tajiku kde myslim vstupovali do Ciny a jeli az do Beijingu.
Je to ovsem jina cenova kategorie nez me cestovani se stanem a par tisicema v kapse. Maji full service i na hranicich.
Napr na hranicich mezi Turk a Uzbek mi jejich pruvodce (btw: docela pekna zenska) poradila, at jedu pred nimi. ze to tam zablokuji na nekolik hod. No a na druhe strane hranic na ne uz nekdo mistni cekal.Ptal se me zda patrim k nim.
Pak jsem je potkal jeste nekolikrat, Naposledy v Dushambe. Spali v tom nejdrazsim hotelu, ja hledal nejaky budget ubytko
Rikali prave neco o cinskem ridicaku a ty znacky jsem asi spatne pochopil.
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
Dufino>
Nebo tu Čínu můžeš zkusit takhle
Kluci si objednali a koupili nějaký 400 přímo ve fabrice. SPZ a papíry si vezli z Prahy a čísla rámu jim doladili až podle papírů ve fabrice.
Byl to asi dobrej hardcore.
Ale páchali to v průběhu olympiády, tak ani čínský policajti nevěděli co je nebo není povolený.