Ahoj, po výměně brzdové kapaliny jsem zjistil, že mi vzlíná brzdová kapalina kolem závitu odvzdušňováku u zadniho a jednoho předniho třmenu. Prostředkem neteče nic. Neni to žádný velký unik, ale když brzdím, objeví se vždycky kolem závitu trochu uniklé kapaliny. Odvzdušňováky jsem měl utažený nejprve lehce, pak jsem zkusil dotáhnout na fest a stále beze změny. Pro jistotu jsem ještě vysál zbytek kapaliny z odvzdušňováku hadrem, ale je to stále stejný. Když jsem šroub vyndal, nenašel jsem na něm opticky žádnou závadu a na kuželu ve třmenu taky ne. Nakonec jsem ze zoufalstvií koupil nový odvzdušňováky, ale je to stále stejné. Nemá někdo podobnou zkušenost a nápad, jak to řešit? Dík za rady a tipy! Kovin
Já mám duvod. Někdo to utáhl jako kráva a prostě a jednoduše vymačkal ten kužel v hliníkovém brzdiči.. Opravitelné to asi bude ale bude to pracný jak prase
Upravil servisak dne 15.09.2012 13:52
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Dík za rychlou reakci, ale zas tak utažené to nebylo. Šlo to normálně povolit - mimo zadního, který jsem uthl a posléze odvrtal a nahradil novým odvzdušňovacím šroubem. Podotýkám, že před výměnou nic nerosilo. Kovin
A není tam jen nějaká nečistota? On ten odvzdušňovák má jen 8 Nm. Ale nejspíš opravdu bude vymačkanej ten konus dole a proto to netěsní
Nečistota by tam být neměla, alespoň jsem při výměně nic neviděl. Co nějaké lepidlo nebo tmel na závity? Fakt mě už nic nenapadá... Ale dík za každou radu.
Lepidlo ti nepomuže a je to max prasečina tobě netěsní ten kužel dole na odvzušňováku je vymačknutej v tom brzdiči a proto to teče vnitřkem kdyby byl v háji závit teče to závitem.
Jo jo už to beru na 100% jsem nějak pomaleji myslel.. Ale i tak to je mapr protože porád to netěsní dole tam je jen malej otvor kterej přikreje ta špička odvz. a ty jak ho povolíš proteče tím otvorem nad špičkou.. měl jsi to bez kapaliny abys tam pěkně viděl.
Vytoc uplne odvzdusnovak. Koukni na spicku zda tam neni znamka po oxidaci. Vycisti spicku a opatrne vycistit I otvor a zkus to
Upravil vondri dne 16.09.2012 15:49