Mám GS 1100 prokazatelně rok výroby 11/1998.Zajímalo by mne jestli víte kolik se vejde do nádrže?V pondělí mi došel benzín a po naplnění cca0,5l z flašky od vařiče jsem dojel 10km k pumpě a vešlo tam 21,98l až po okraj.Celou dobu jsem byl přesvědčen že to má nádrž na 24 litrůMáte to někdo nějak změřeno?
A měl jsi jí opravdu úplně prázdnou? Ono je tam myslím nějaké nevyčerpatelné minimum. Matně si vzpomínám, že se udává 21l jako využitelný obsah, ale víc litrů jako stutečný objem. Někde se to tady už řešilo, jen si momentálně nevzpomenu kde a musím mazat na servis, tak to nenajdu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Levá spodní část nádrže je v podstatě nevyčerpatelná. Potvrdilo se mi to, když mi došla ropa v noci před Vídní a jediný co zbývalo, zkusit položit motorku na pravej válec. Podařilo se mi tam nějakej litr možná dva přelít. Dojel jsem v pohodě dalších nutných 20km k pumpě. Udávaný objem 24L a vyčerpatelných 21 nebo 22l jak píše Medik.
mám kovovou a jak správně píšete udávanej objem je 24 s tím že 2 L jsou nevyčerpatelné (i když milosch to asi umí) a tak použitelný objem do chcípnutí motoru je 22L - mám to bohužel taky ověřené, ale ten fígl s přelitím mi nějak nešel i když je pravda, že až uplně na bok jsem ji nepoložil...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Vice nez 21 litru jsem tam za 5 let jezdeni jeste nedostal.
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere. www.lj-tech.cz
Je to přibližně tak jak píšete.
U R1100GS v době své výroby byl udávaný objem nádrže dokonce 25L (jak plast, tak plech). Nedala se vyčerpat celá - vždy cca přes 2 litry nešlo vyčerpat - jedině nahnout hodně na bok a nechat přelít. Pak se dalo ještě nějakých pár km dojet.
U R1150GS (stejná nádrž jako R1100GS) už BMW udávalo "vyčerpatelné" množství, které se do nádrže vleze.
Upravil Tonda dne 26.09.2012 08:30
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Do plastove nadrze model 95" jsem jednou tankoval 22,7 l. A to jsem k cerpcce dojel. Zrejme jiz jen na vypary, ale dojel.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu