Zdar.
Vím,že je Vás tu plno akčních lidí a že se i potápíte.V listopadu chci ohřát kosti a oprášit potápění.
Hledám tipy na dive centra na Filipínách.Nebyl jste tam někdo?Jaké pobřeží v tomto termínu má
lepší viditelnost.Budu rád za všechny tipy.
Tak jsme z5.Byl to trip jak má být.Plány jsme měnily dle situace.Stihli jsme 14 ponorů na 4 lokalitách.
Pandan,Apo reef,Boracay a na závěr vraky na bývalé americké základně Subic bay.
Protože viditelnost byla kromě Apa bídná dali jsme přednost náročnějšímu,ale zábavnému vrakovému
potápění.Zdolal jsem si nový osobáček v hloubce.42,4m-ve viditelnosti 0 docela výživný.
Manila sama toho nemá moc co nabídnout,kromě starého města a pevnosti z doby Španělské kolonizace.
Přesuny místníma loděma je masakr sám o sobě a noční pobyt na ulici v Libertat měl taky něco do sebe.
Kamarad krom toho,ze je horolezec,dela paraglaiding,leze po zamrzlych vodopadech atd.,tak se dal asi pred 2 lety jeste na potapeni.Ale dela hlavne to hloubkove bez bomby.Kdyz mi rekl,ze vydrzi bez dechu 5 minut a v bazenu uplave pod vodou 110m tak jsem koukal.A to bylo asi po roce trenovani.
Tady jsou jeho stranky. http://www.sarkan...
Vlevo nahore kliknout na obrazky a pak si vybrat zelene odkazy.Ty jsou z potapeni.Myslim,ze tam ma pekne fotky.A fotky nafocene z padaku taky stojej za to.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Fotky brutus.V Dahabu jsem byl a Blue Hall je překrásný místo pro tyhle blázny.Já se sotva dokopal do 7mi metrů a nahoru jsem myslel,že už nedoplavu.Ale když jsem ty kluky viděl jak ladně mažou až tam dolu kde už nebylo vidět tak velkej respekt.Potápění je prostě boží!
Tohodle vlakna jsem si vsiml bohuzel az ted... na Filipinach jsme byli a bajecne si uzili!
V Subicu jsme meli asi stejnou viditelnost, dali jsme tam oproti puvodnimu planu asi jen 1-2 dny potapeni. Na jaky jste byli zakladne? My tam byli u Johana (nebo jak se to jmenovalo) kde byl super divemaster = kapitan Hook - nemel ruku a jako protezu mel opravdu hak!
Tady mame kdyztak taky par fotek z pod vody www.allofmp3.cz/p... Bohemische Motoren Werke
Fanos Rusicka napsal:
V Dahabu jsem byl a Blue Hall je překrásný místo...Potápění je prostě boží!
Na Blue Hole jsme byli letos zjara, potápění překrásné. Před měsícem jsme byli na jižním safari - Brothers Islands, Daedelus, Elphinstone. Krásná místa, potápění se žraloky bylo fantastické. Vraky na Big Brotheru už jsou spíše útesy v porovnání s novým vrakem Salemexpresu, který byl strašidelně nový a Petr ani nešel dovnitř.
Freediving je hlavně o treninku, všechno se dá. Ale je to již více sport a překonávání vlastních hranic, není to pohoda jako přístrojové potápění mezi rybičkami sice někdy i dost velkými (v porovnání s Petrem byli naši žraloci o dost větší).
vtk napsal:
Tohodle vlakna jsem si vsiml bohuzel az ted... na Filipinach jsme byli a bajecne si uzili!
V Subicu jsme meli asi stejnou viditelnost, dali jsme tam oproti puvodnimu planu asi jen 1-2 dny potapeni. Na jaky jste byli zakladne? My tam byli u Johana (nebo jak se to jmenovalo) kde byl super divemaster = kapitan Hook - nemel ruku a jako protezu mel opravdu hak!
Tady mame kdyztak taky par fotek z pod vody www.allofmp3.cz/p...
Na subic jsme využili Boardwolking centrum.Dobrý klucí co vrakový potápění umí.
Fanos Rusicka napsal:
V Dahabu jsem byl a Blue Hall je překrásný místo...Potápění je prostě boží!
Na Blue Hole jsme byli letos zjara, potápění překrásné. Před měsícem jsme byli na jižním safari - Brothers Islands, Daedelus, Elphinstone. Krásná místa, potápění se žraloky bylo fantastické. Vraky na Big Brotheru už jsou spíše útesy v porovnání s novým vrakem Salemexpresu, který byl strašidelně nový a Petr ani nešel dovnitř.
Freediving je hlavně o treninku, všechno se dá. Ale je to již více sport a překonávání vlastních hranic, není to pohoda jako přístrojové potápění mezi rybičkami sice někdy i dost velkými (v porovnání s Petrem byli naši žraloci o dost větší).
ja myslel, ze Salem express je zavarenej kvuli mrtvolkam, co tam zbyly...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
JeeS napsal:
Není. Trochu mi to tam právě zavánělo smutným cirkusem. Šatičky, kufry, oblečení... nic moc podívaná. Možná se to někomu líbilo, ale mně ne :-(
drsny... no pokud vim, vsechna tela nevytahali... je to i ve wiki.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2