Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Prosinec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Polopřevod při přepisu motocyklu
Olin
Přidané 01.04.2013 10:03

Registrace: 07.02.11
Poraďte , jak dlouho můžu nechat motocykl v polopřevodu , když na ním nejezdím a provádím jeho renovaci? Koupil jsem vnukovi malé enduro v nepojízdném a polorozebraném stavu, administratívně v polopřevodu. Při nové registraci však vyžadují evidenční kontrolu , kterou za momentálního stavu motorky nemůžu absolvovat.
Jak dlouho motorku v tomto polopřevodu mohu ponechat , Oprava možná bude trvat i 1 rok. Díky za jakékoliv informace.

LukyGs
Přidané 01.04.2013 10:19

Registrace: 25.08.11
Ahoj, ta motorka by mela byt prepsana do mesice. Nicmene by mela byt tebou pojistena ode dne koupe. Jinak ti CKP posle dopis s vymerem platby za kazdej den kdy nebyla pojistena a to je potom peknej ranec za kazdej den bez pojisteni.
http://www.zednic...
http://luky2.rajc...

www.zednictvilukas.cz
Kenvelo
Přidané 01.04.2013 10:37

Registrace: 27.03.13
Je pravda, že pojištění musí být od převodu, ale pokud je pouze odhlášena na tebe, nemusíš ji přepisovat třeba rok. Není totiž stanoven postih. Budou sice remcat, ale nemají páku na pokutu.

LukyGs
Přidané 01.04.2013 10:41

Pojisteni musi byt ode dne koupe motocyklu a ne od prevodu.
Upravil LukyGs dne 01.04.2013 10:42

www.zednictvilukas.cz
MALI
Přidané 01.04.2013 10:54

Registrace: 17.05.08
Motorka by měla být přepsaná do 10 pracovních dnů. Nicméně to pojisti a nepřehlašuj. Nikdo to řešit nebude.

Peacemaker
Přidané 01.04.2013 11:56

Registrace: 25.05.07
videl jsem nekde v mediich navrh nove vyhlasky, ktera to uz resit bude. je tam vic fakt ****nich veci. uvidime, jestli v tehle podobe projde a kdy zacne platit, od novyho roku? takze bacha na to a sledovat co se sustne.

Bohumil
Přidané 01.04.2013 12:23

Registrace: 13.02.07
Já tak kupoval polorozebranou čízu...na evidenčku jela na vozíku a při přepisu mi dali spz rovnou do depozitu,prej mi ju nemužou dat dyž to nemá stk. Mám si dojet až to zprovoznim...no a tak už je spz 2 roky v depozitu,pojistku platim normálně je to ňákých 80 korun...Takže tak. Spíš by mě zajímalo jesi tam nemám zajit ten depozit zase prodloužit nebo mě asi skasírujou až tam dojdu pro spz ? To bude milej pane zaplaceno ste měl na rok,bylo to tu pět let,to máme milión krát pět plus penále,ůroky z ůroků se rovná dejte nám barák a sme si kvit Grin
Kupredu spatki ni krok...

zmijon
Přidané 01.04.2013 12:26

Registrace: 04.02.07
bohumil napsal:
Já tak kupoval polorozebranou čízu...na evidenčku jela na vozíku a při přepisu mi dali spz rovnou do depozitu,prej mi ju nemužou dat dyž to nemá stk. Mám si dojet až to zprovoznim...no a tak už je spz 2 roky v depozitu,pojistku platim normálně je to ňákých 80 korun...Takže tak. Spíš by mě zajímalo jesi tam nemám zajit ten depozit zase prodloužit nebo mě asi skasírujou až tam dojdu pro spz ? To bude milej pane zaplaceno ste měl na rok,bylo to tu pět let,to máme milión krát pět plus penále,ůroky z ůroků se rovná dejte nám barák a sme si kvit Grin
a tvoju 11 i s cizou ti samo znarodni taky shop
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“

VojtechPolicky
Přidané 01.04.2013 12:39

Registrace: 12.04.12
pokud máš značky v depozitu, mužeš i ukončit pojistku... protože vozidlo nesmí být provozováno na pozemních komunikacích, a tím pádem nemusí být pojištěno.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...

Teda až na motorky !thumbs up

kim
Přidané 01.04.2013 12:58

Registrace: 12.10.08
bohumil napsal:

Já mám Multicaru v depozitu už nejmíň 13let ,samo že neplatim pojištění bo v té době za to chtěli asi 7000kč.když jsem to tam dával tak v té době se neplatil za to žádný poplatek bylo to ještě na DI Policie

Co se týká té Olinovy mašiny myslím že pokud není v depozitu měla by být pojištěna,otázka je jestli to pojišťovna pojistí když to není na někoho přihlášeno (ale možná že jo páč jim jde o love). Ale není nic jednoduššího než si zavolat na příslušný dopr.úřad na ev.vozidel a tam zodpoví rádi všechny otázky a víš na čem jsi -já to tak dělám když potřebuji něco vědět.

Bohumil
Přidané 01.04.2013 12:59

zmijon napsal:
bohumil napsal:
a tvoju 11 i s cizou ti samo znarodni taky shop

mám ešče káčko a třindu Grin jo a ešče za králikarňů dvjepade a simsona.Pfft

LukyGs
Přidané 01.04.2013 13:02

JJ, při značkách v depozitu se pojistka platit nemusí Grin

www.zednictvilukas.cz
LukyGs
Přidané 01.04.2013 13:09

kim napsal:
bohumil napsal:

Já mám Multicaru v depozitu už nejmíň 13let ,samo že neplatim pojištění bo v té době za to chtěli asi 7000kč.když jsem to tam dával tak v té době se neplatil za to žádný poplatek bylo to ještě na DI Policie

Co se týká té Olinovy mašiny myslím že pokud není v depozitu měla by být pojištěna,otázka je jestli to pojišťovna pojistí když to není na někoho přihlášeno (ale možná že jo páč jim jde o love). Ale není nic jednoduššího než si zavolat na příslušný dopr.úřad na ev.vozidel a tam zodpoví rádi všechny otázky a víš na čem jsi -já to tak dělám když potřebuji něco vědět.

Pojišťovna to nezjišťuje, zjišťuje to Česká kancelář pojistitelů a ti na to přijdou.
Mám s tím osobní zkušenost, prodal jsem přívěs a po roce a půl mi ČKP poslala dopis se šekem na 4500kč. Pán kterýmu jsem přívěs prodal si ho na sebe nepřepsal a ani pojistku neplatil takže ČKP zaslala dopis s platebními údaji poslednímu známému majiteli vleku, to jest mně. Poslal jsem jim kopii kupní smlouvy a pak si to ČKP vymáhala po novém vlastníkovi. Perlička je že pojistka na ten vlek by za rok a půl činila cca 350kč a díky jejich denní sazbě se to šplhlo na 4500kč za onen rok a půl, což musel zaplatit vlastník přívěsu tedy pán co ode mne vlek koupil.
Upravil LukyGs dne 01.04.2013 13:11

www.zednictvilukas.cz
kim
Přidané 01.04.2013 13:59

Registrace: 12.10.08
LukyGs napsal:
kim napsal:
bohumil napsal:

Pojišťovna to nezjišťuje, zjišťuje to Česká kancelář pojistitelů a ti na to přijdou.
Mám s tím osobní zkušenost, prodal jsem přívěs a po roce a půl mi ČKP poslala dopis se šekem na 4500kč. Pán kterýmu jsem přívěs prodal si ho na sebe nepřepsal a ani pojistku neplatil takže ČKP zaslala dopis s platebními údaji poslednímu známému majiteli vleku, to jest mně. Poslal jsem jim kopii kupní smlouvy a pak si to ČKP vymáhala po novém vlastníkovi. Perlička je že pojistka na ten vlek by za rok a půl činila cca 350kč a díky jejich denní sazbě se to šplhlo na 4500kč za onen rok a půl, což musel zaplatit vlastník přívěsu tedy pán co ode mne vlek koupil.

Jj teď si to uvědomuju -pojišťovna pojistí i nepřihlášené-pouze převedené vozidlo na nového majitele protože úřad k přihlášení vyžaduje evidenčku a platnou pojistku
Jinak když sem kupoval či prodával moto tak nový majitel odjíždí sjednou zelenou kartou, kupní smlouvou ve které stojí že si musí řekněme do 3dnů vyřídit pojistku na sebe.velký techničák ,OTP,zelená karta (duplikát) zůstává u mě jako prodávajícího a v nejbližší úřední den jdu odhlásit vozidlo na evidenci a odhlásit pojistku; velký techničák(malý si většinou ponechají v evidenci) posílám doporučeně poštou novému majiteli- Při tomto postupu nelze se dostat do problémů s pojišťovnou ani evidencí vozidel a nový majitel ať si dělá třeba kotrmelce je to pak už vše v jeho režii

GSSG
Přidané 01.04.2013 14:30

Registrace: 06.04.11
VojtechPolicky napsal:
pokud máš značky v depozitu, mužeš i ukončit pojistku... protože vozidlo nesmí být provozováno na pozemních komunikacích, a tím pádem nemusí být pojištěno.

Jeden z důvodů proč s SPZ do depozita je, že na vozidle nejezdím. Poplatek je stanovený až od r.2001 +- (tušim) a činí 50,- za rok. Ja už mam asi 16 let spz od 250 jawušky v depozitu, tak je to zatím asi 600,-. Do uvedeného roku se neplatilo, ale je to levnější než platit pojistku, když nejezdím a dlouho nebudu bo mam GS tongue a Jawa je pod igelitem
musicR1200GS mě fakt baví, je to vácheň thumbs up

Waltr
Přidané 01.04.2013 14:32

Registrace: 27.06.08
A proč nemůžeš absolvovat evidenčku? Na evidenčku musí být moto pojízdné? Moc se v tom nevyznám, ale zeptal bych se chlapů na STK, jestli ti to udělají, a ty to hodíš do depozitu.

LukyGs
Přidané 01.04.2013 14:36

Na evidenčku může i když bude moto nepojízdné. Na evidenčce se kontrolují pouze čísla rámu a motoru včetně Winka. To jestli to jede nebo svítí při evidenčce nikoho nezajímá

www.zednictvilukas.cz
Bohumil
Přidané 01.04.2013 14:46

Dyt sem to psal že sem byl na evidenčce s rozebranů čízů Wink Prostě nejlepší bude udělat evidenčku pak to přepsat na sebe a značku do depozitu,až to zpojizdniš tak na stk a pro značku.Jesi pojistku platit nebo ne je na tobě...já měl v plánu že to do roka zpojizdnim tak sem těch 80 kčs zaplatil no a rok utekl a došla složenka tak sem zaplatil zase...moja blbost ale dyby to bylo víc jak 200 tak by mě to donutilo natu pojišťovnu zajit...Wink Jinak samozřejmě když neco koupíš tak první cesta na pojišťovnu...taky mi spočítali penále za vozík tušim 1500 za to že sem ho neměl měsíc pojištěný...ročně to stojí tušim kolem 3 stovek...Shock sů to svině žíhaný.bugs

LukyGs
Přidané 01.04.2013 14:56

Pojistku při přepisu na sebe bude muset uzavřít, bez ní mu to nepřepíšou...do osmi dní ji ale může vypovědět a započítají mu pouze dny po které byl pojištěný.
Upravil LukyGs dne 01.04.2013 14:59

www.zednictvilukas.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 105
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,756
Nejnovější člen: Morph

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 4.09 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI