Tak jsem tak nějak čirou náhodou zjistila, že můj druhý rezervní klíč, který jsem s sebou vždy vozila na delší výjezdy jakože „kdyby něco, ať je náhradní“ mi je celou dobu na 2 věci, jelikož nemá zaktivován dálkový ovladač – tedy nevypne imobilizér a nenastartuji s ním… Hrdinně jsem tedy s manuálem nakráčela k mé malé, mačkala tlačítka dle návodu jak zběsilá ostošest, ale nepovedlo se… Postupuji přesně dle manuálu (viz.obr), všechny LED diody blikají při nastavování jak by měly, ale neúspěšně… Nemáte s tímto někdo zkušenost? Nepokoušel jste se někdo nastavovat takhle ten druhý dálkáč? Netuším, v čem může být chybka…
Danielle přiložený následující obrázek:
Jestli to je alarm na te motorce co mas v avataru,tak ta ma DWA 5 alarm a pred registraci noveho ovladace je potreba zadat petimistny pin kod,bud jsi dostala karticku s tim kodem k motorce a nebo ta samolepka byva obcas i na ridici jednotce alarmu.Bez toho to bohuzel nejde v domacich podminkach.A nebo zajet do autorizovaneho servisu,je to prace na 5 minut.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Jestli to je alarm na te motorce co mas v avataru,tak ta ma DWA 5 alarm a pred registraci noveho ovladace je potreba zadat petimistny pin kod,bud jsi dostala karticku s tim kodem k motorce a nebo ta samolepka byva obcas i na ridici jednotce alarmu.Bez toho to bohuzel nejde v domacich podminkach.A nebo zajet do autorizovaneho servisu,je to prace na 5 minut.
Úžasný, moc moc děkuji za radu... já to zkoušela podle návodu na DWA 6 (první co mi přišel na netu pod ruku ) a tam není o code number ani zmínka... už jsem stáhla návod na DWA 5, ale bohužel předchozí majitel mi stejně při koupi kartičku s kódem samozřejmě nedal , takže mi asi nezbyde, než se vydat do servisu... chjo... chtěla jsem si poradit sama... každopádně ještě jednou dík, aspoň teď vím...
...no já si to bez toho kódu, který nemám, sama neudělám - špatný nešpatný krok ... servisu se nevyhnu... jen se mi nechce do Inveltu, přece musí být jiná možnost, aspoň jedna jediná...?
Mr GS napsal:
Alarm a imobolizér jsou 2 rozdílný věci
Ten dálkový ovladač je zároveň na alarm i imobilizér. Alarm neřeším, ten mám obecně deaktivovaný, páč mě obtěžoval... řeším ten imobilizér... abych mohla nastartovat...
Tak to slyším poprvý.Čip na imobilizér je v klíči a ne v nějakým ovladači na alarm.Ta fotka,cos tam dala na úvod,je ovladače na alarm.
Kdybys neměla alarm vůbec,tak bys ten imobolizér deaktivovala asi jak?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS: někdy se to řeší RF čipem v klíči, někdy dálkáčem. Imobilizer se aktivuje automaticky sám asi po minutě a deaktivuje se myslím levým tl., pravé pak zbývá na aktivaci alarmu...
Danielle:
tady se to řešilo:
http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=23586&highlight=imobilizer+looker&pid=411831#post_411831
pokud ten ovladač už někdy fungoval, možná bude stačit ho synchronizovat. Prý se může rozhasit po 256 máčknutích alarmu.
Podle modelu tvé moto máš asi starší alarm (bez can/bus). Měl jsem stejný, ale mi odešel úplně.
Matně si vzpomínám, že registrovat ovladač šlo buď pomocí jiného-funkčního (jak je nahoře v návodu) a nebo přes pin kód - ten se zadává zapínáním a vypínáním klíče.
Pin by měl být i na tom alarmu - papírová nálepka, myslím že je 4místný.
celý alarm i s imo je v šasi sirénky pod deklíkem za sedlem, vedle i náklon. čidlo.
Mě příběh s imobilizerem stál 100km na vozíku... kdybys chtěla poradit, "jak si v nouzi poradit s imobilizérem za 20min" , tak se ozvi
Upravil looker dne 16.08.2014 16:30
looker:
Moc děkuji za info! Takhle se to jeví, že bych ani nemusela do autorizovaného servisu… Já už se o to asi sama pokoušet nebudu…rozebírat to a hledat kód… raději zkusím zajet za někým znalejším a šikovnějším… koncem srpna se chystám vyrazit někam putovat a ráda bych to měla právě do té doby pořešeno, abych tě přeci jen pak opravdu nemusela někde kdesi na cestě žádat o radu „jak se odimobilizovat za 20min“
Upravil Danielle dne 16.08.2014 18:23
nemyslel jsem to 256x máčknout, ale že po 256 tém použití dálkáče se to může rozhodit.
Ta synchronizace se prování nějak tak, jak je popsáno na pravé straně v tom návodu nahoře, ale přesně si to nepamatuju, musel bych pohledat.
mrkni sem http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=14365
Upravil looker dne 16.08.2014 18:35
looker napsal: nemyslel jsem to 256x máčknout, ale že po 256 tém použití dálkáče se to může rozhodit.
Ta synchronizace se prování nějak tak, jak je popsáno na pravé straně v tom návodu nahoře, ale přesně si to nepamatuju, musel bych pohledat.
looker napsal:
Je to sice OT, ale řešil jsem i ten problém se zasekáváním spínačky, a nakonec i vyřešil - bez omezení funkce a "zadarmo" (skoro )
No já být tebou, bych se moc nechlubila, abych pak příště, až mi nastane nějaký moto-problém, hned nešla za tebou… teď jsem třeba konečně dořešila vibrace řídítek – opravdu nepříjemné ježdění – nejdřív jsem zjistila, že tečou vidlice, ale ani po jejich dání do kupy to nebylo dobrý - následovala výměna přední pneu (už byla dost za zenitem), bylo potřeba vyměnit ložiska v krku řízení a když už konečně zažívám ten krásný pocit, že vše drží jak by mělo a zatáčky jsou slast, tak zase při brzdění mi to kope do řídítek jak kdybych se valila přes kamení… Jo spínačka byl zážitek… už ji mám ale nenávratně „upravenu“ – okradla jsem se o možnost zamknutí řídítek - ale tak ty zbylé 2 základní polohy mi ke štěstí stačí a mám jistotu, že mě to někde zas nevypeče
Tak to neboj, to jsou zatím věci, které jsem vy/řešil, takže se rád podělím. To ostatní - ložiska, vidle atd. zatím ne. A doufám, že to ještě chvíli vydrží.
S tou spínačkou jsem si užil. Někdy, když jsem "měl den" a zamknul kolo, tak jsem s tím zápasil i 20min, než to skočilo do parkovací polohy, pak dalších několik minut kejvání a pak lup, a bylo - zapalování se rozzářilo. Jsem pak byl rád, že jsem urdžel řídítka.