mam dotaz... zasuvka vlevo od riditek je u GS 800F baworacky atyp, co jsem pochopil...
Nicmene, z tech diskuzi co jsem tu precetl tusim dalsi problemy a mam dotazy (snad se budou hodit i nekomu dalsimu)
a) je zasuvka trvale pod proudem pri nahozenem motoru?
jde koupit nejlip origos nabijecka BMW (12mm?) -> miniUSB?
c) prezije to redukci na autodin female -> cca 20-30W nabijecka na tuzkovky v tankvaku aniz by to CANBUS vypnul?
Chci v prvni rade pripojit PDA s navigaci a telefonem, mam uz RAM drzak + Touratech protiklepaci drzak s kapsou.
dik.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nabíjení PDAčka řeším klasickým auto adaptérem pro PDA připojeným přes pojistku přímo k baterce. Přidal jsem si přepínač, protože ten adaptér mění 12V na 5V, takže má pořád odběr. Zapínám jen když jezdím.
Udělej to jednoduše. Buď kup za 10kč konektor na autoburze ze staré škodovky. Je stejný. A nebo za 115kč redukci z malého na normální. Na dealex trade jsem koupil asi za 30kč špunt do autozásuvky s USB výstupen a taky za 200kč převaděč z 12V na 220V jehož součástí je i USB výstup.
Např zde špunt, a můžeš si vybrat i parametry http://www.dealex...-12v-40470
Upravil Waltr dne 06.04.2011 20:41
tak tak neni to BMW zásuvka je to jen menší rozměr autozásuvky, dělají se rudukce... z malé na větší ako hovori Waltr..Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Nejsi ty učitel?
Ještě že nám to tady vše tak pěkně diriguješ. Proč neodpovíš ty?
Ano zásuvka je po spuštění pod proudem, (od toho tam je) u GSA 12 normálně jede převaděč 12-220 120W tak snad to zvládne i i trošku slabší altík osmičky. V technickém popisu servisního manuálu učitě bude výkon.
Ale tohle by to mělo zvládnout bez problému.
kola12345 napsal:
WALTR - ty si v kazdej diskusii, si proste dokonaly
Nenašel jsem od tebe jediný příspěvek k věci. Radíš jak máme co chápat, a jak co nechápeme.
Možná tam mělo být ,,jsem"
Nechme toho. Opravdu škoda slov. Budeme se míjet, ano?
kola12345 napsal:
WALTR - ty si v kazdej diskusii, si proste dokonaly
Nenašel jsem od tebe jediný příspěvek k věci. Radíš jak máme co chápat, a jak co nechápeme.
Možná tam mělo být ,,jsem"
Nechme toho. Opravdu škoda slov. Budeme se míjet, ano?
Waltr napsal:
A nebo za 115kč redukci z malého na normáln
Kde tu redukci seženu? Dá se sehnat i malá na usb co mají telefony?
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Waltr napsal:
A nebo za 115kč redukci z malého na normáln
Kde tu redukci seženu? Dá se sehnat i malá na usb co mají telefony?
Ta redukce me taky zajima, jinak redukce z male zasuvky na USB neexistuje, jinak ja to vyresil nasledovne uz jsme to ru psal koupil jsme tohle http://www.louis....r=10032983 a udelal jsme si doma vpodstate tohle http://www.louis....r=10032984 jelůikoz nemuzu tam mit nic co trci nahoru jelikoz tammam stabilne malej tankvak
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Redukci na malý typ jsem nikdy neviděl ale jeden zákazník tvrdil, že se prodává v USA, že to viděl. Moc tomu nevěřím ale byl přesvědčivý. Takže holt použít redukci z malé na velkou CL a do toho strčit USB špunt. Těch "špuntů" se dělá stovky typů, chce to podívat se na parametry. Drtivá většina v kategorii do stokoruny dává proud jen pár set mA. Takže nějaký modernější telefon nebo tablet budeš nabíjet celý den nebo to dokonce nenabiješ vůbec. Dražší mívají třeba 1A a dělají se i více než 2A verze. Ceny se liší třeba až trojnásobně. Bacha na to, že řada z těch kolem ampéru (v mém případě to byla verze 1.2A) se dost při použití zahřívá a jak je to zahřáté, tak kolísá jak napětí tak proud. Mě kvůli tomu vypadávalo nabíjení a přepínalo se to a dělalo to problémy. Tady nemá smysl šetřit, stokoruna nehraje asi roli a vezmi něco osvědčeného.
My prodáváme tyhle štekry se značkou Movit, fungují dobře a nejsou s tím problémy. V autě mám 2A verzi Griffin, taky v pohodě. To už je ale větší než jen špunt, vypadá to spíš jako zástrčka (leze to ven z té CL zásuvky a docela výrazně). Ten co mě zlobil byl koupený v Datartu ale značku si nepamatuju (napadá mě jestli to nemělo logo Emgeton). Každopádně to bylo špatný.
Belkin spunt do CL dava tusim 1A.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2