Tak jsem výměnou predních pružin za hyperpro šlápl do hovna protože jsem zjistil že něco můze být lepší a ted se toho jen tak nezbavím :-) , fakt by je neubylo kdyby tam v zakladu uz dali takhle motanou pruzinu !!
k tem hyperpro : změna je opravdu výrazně k lepšímu! ta motorka je výrazně stabilnějši zvlášt v ostřejším režimu jízdy , skoro se mi tomu nechce věřit ze dne na den jsem zvětšil náklon v zatáčkách o 10st. :-) o chovani v rezimech brzda/plyn nemluve , rozhodne velky rozdil k lepsimu - momentálně tam mám 10W olej a nepripada mi to nejak extra tvrdy ( rozdil je v maly rychlosti na lehce rozbity silnici kdy to ma odezvu kterou to predtim zehlilo ale jak se zacne aspon trosku sportovne tak uz jen pozitiva a socialni jistoty:-) ) ale nekdo tu pise ze jezdi dlouhodobe i 7,5W - tak mne zajima kdo ma hyperpro a jezdi je aspon rok tak na jakej olej
no a ted hlavni problem :-) - jak zacal predek pracovat zjistil jsem ze nestiha zadek - driv jsem jezdil na dvojity houpacce a neprislo mi to ted to predek vyzehli a houpacka zustava vzadu takze co dal ? v prvnim kole prenastaveni na vetsi tvrdost utlumu (aspon neco) - na jakej jezdite nastevenej utlum ? - druhy kolo co tam dat aby se to tomu predku apson vyrovnalo (zas ale nechci stavet dakarskyho speciala) - hlavne potrebuju zachovat dobrou nosnost i pro cestovani ve 2 - takze ta pruzina nesmi byt slabsi ne jaka je tam ted
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
milanek napsal:
Tak jsem výměnou predních pružin za hyperpro šlápl do hovna protože jsem zjistil že něco můze být lepší a ted se toho jen tak nezbavím :-) , fakt by je neubylo kdyby tam v zakladu uz dali takhle motanou pruzinu !!
k tem hyperpro : změna je opravdu výrazně k lepšímu! ta motorka je výrazně stabilnějši zvlášt v ostřejším režimu jízdy , skoro se mi tomu nechce věřit ze dne na den jsem zvětšil náklon v zatáčkách o 10st. :-) o chovani v rezimech brzda/plyn nemluve , rozhodne velky rozdil k lepsimu - momentálně tam mám 10W olej a nepripada mi to nejak extra tvrdy ( rozdil je v maly rychlosti na lehce rozbity silnici kdy to ma odezvu kterou to predtim zehlilo ale jak se zacne aspon trosku sportovne tak uz jen pozitiva a socialni jistoty:-) ) ale nekdo tu pise ze jezdi dlouhodobe i 7,5W - tak mne zajima kdo ma hyperpro a jezdi je aspon rok tak na jakej olej
no a ted hlavni problem :-) - jak zacal predek pracovat zjistil jsem ze nestiha zadek - driv jsem jezdil na dvojity houpacce a neprislo mi to ted to predek vyzehli a houpacka zustava vzadu takze co dal ? v prvnim kole prenastaveni na vetsi tvrdost utlumu (aspon neco) - na jakej jezdite nastevenej utlum ? - druhy kolo co tam dat aby se to tomu predku apson vyrovnalo (zas ale nechci stavet dakarskyho speciala) - hlavne potrebuju zachovat dobrou nosnost i pro cestovani ve 2 - takze ta pruzina nesmi byt slabsi ne jaka je tam ted
ja mam utlum vzadu lehce pres polovinu.
a jako upgrade bych sel urcite do hyperpra. Idealne s tim stelovatelnym predpetim.
---
jinak dobrej konicek urcite 500x lepsi, nez ladeni vejfuku.
Upravil hicks dne 07.06.2013 09:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja som jazdil vo dvojke na ľahko asi 10 - 12 klikov na zadnom tlmiči. Po Mongolsku keď pružiny zvedli som pružiny vymenil za progresivné Hiperpra. Držalo to až do tejto zimy, keď si zadný tlmič povedal že už v sebe olej nepotrebuje. Dal som Wilbers z hydroštelom, teraz je to potešenie prechádzať rozbité Slovenské cesty.
Takže pokiaľ nemá veľa najazdené ten zadný tlmič stačí pružina a bude to podstatne lepšie, ale ak máš viac ako 50-60 tis. km, začal bi som riešiť už celí zadný tlmič.
Vpredu používam olej 7,5. lepšie to zvláda rolety.
Upravil siso dne 08.06.2013 08:34
Souhlas se Šišom, měl jem 10W,ale s 7,5 je to fakt lepší. A pak jsem taky řešil problém se zadkem,protože ten rozdíl předek/zadek se dramaticky zvýraznil. Díky kolegovi z fóra, Dufínovi jsem se dostal k Hyperpro komplet tlumiči se štelováním a samozřejmě progres.pružinou... Toto je konečně¨podvozek pro 800GS . Očekávám reakci pana Větrníka, že kdybych si koupil hned R1200GS, tak jsem to mohl mít už od nova...Mikes
Nově s KTM... :-)
ja mam od dufina ten predek :-) -mohli byste mi nahazet odkazy s tema pruzinama / tlumicema abych vedel jak velky prasatko si mam nachystat :-)
Upravil milanek dne 10.06.2013 10:32
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)