Zdravím,
potřeboval bych radu, mám problém s kmitáním řídítek. Vetšinou při brzdění předkem nebo při nižší rychlosti. Přední kotouč+destičky a ložiska v krku řízení jsou vyměněný, přední guma vypadá docela v ok.
Díky za všechny rady
Jednou sem měl od kámoše půjčenou jawu 350/640 ve 110 sem šáhnul na přední brzdu a rozvlnilo se to tak že sem to málem neudržel na silnici bylo to ložiskama na středu. Jinak mě se dakar vlnil kolem 120 a bylo to ložisko řízení. Ale jestli si už tohle všechno měnil tak je to fakt gumou.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
mám tam K60 Scout, mám na ní najeto cca 4000km, měl jsem na ní podezření, ale je mi divný, že to dělá jen v nižší rychlosti. Zkusím se ještě podívat, jestli není povolenej ten krk nebo něco, pak jí asi budu muset vyměnit.
Taky se mi dakar vlní okolo tý 120 ale dělala mi to guma, teda nejdřív závažíčka, který jsem demontoval, to jsem nemohl jet víc jak 110 jinak se to šíleně rozvlnilo. (jednou jsem málem hodil tlamu, tak jsem se na to pak radši vyprdnul) Pak jsem je tam ale namontoval zpátky a s TKC 80 vepředu teď jezdim i okolo 140 a teprve v týhle rychlosti se to začíná vlnět ale podstatně míň než bez závažíček.
To jsem rád, že to tu zrovna vidím. Taky se mi začíná vlnit, už něco po stovce a určitě to není gumou, ale něco v krku. Čistil jsem ložiska a asi jsem přečistil nebo nedotáh nebo nevim co :-) ale začalo se to vlnit a předtím to nedělalo ani ve 160. Už jsem to znovu dotahoval, možná je to o kousíček lepší, ale pořád to není ono..
Jinak též k tématu, bráchovi na CB500 začnou řidítka při vyšší rychlosti strašně vibrovat, ne se jentak vlnit a kdyby je pustil, tak je to opravdu o držku, nechal vyvážit kolo, řízení zkoušel, všecko možný i řidítka, ale pořád nic nepomáhá.. Guma tam je pireli, ale nevím přesně ten typ.
Do it my way...
Tak to máš dobré, mě se to ještě furt nepovedlo vyřešit, až do předminulého týdne, kdy jsem si kvuli tomu na dálnici rozbil hubu
V krku jsem ložiska měnil, dotažené to bylo, teď jsem tam pro jistotu zalepil závit, guma nová a vyvážená. Dokonce i bez kufrů jsem jel. Až dám motorku do kupy, tak budu zkoušet, co by to mohlo dělat ještě dalšího.
Do it my way...
Dělalo mi to před časem na motorkách s přední 21" gumou a špuntovými gumami. Vždy to bylo gumou.Po její vyměně byl klid. Předpoklad jsou dobrá ložiska, krk řízení bez vůle , vyvážené kolo. Na malém GS a 19" gumách mi to nikdy nedělalo. Podotýkám , že jezdím spíše silniční gumy. / Tourancky , Mitas 08 / Ještě si vzpomínám , před léty na Moto Morini 501 mi vibrovalo přední kolo při brzdění vlivem křivého brzdového kotouče. Po výměně klid.
Upravil Olin dne 15.06.2015 07:05
Co se týká vlnění moto které začíná cca nad 125km/h, (ač se zdá, že to s tím nemá nic společného) tak je potřeba si pohrát s nastavením zadního tlumiče. Jak předpětí tak útlum. Prokazatelně u dvou 650gs, které se vlnily to pomohlo. Myslím si, že to má něco společného s umírajícím tlumičem. Ale není to hned, je potřeba hledat správné nastavení. Pak to naložíte a je to potřeba přenastavit, ale to asi už každý ví.
BMW F800GS Adventure
Tak to by mě nenapadlo. Já dávám vinu brýlím. Mam je určitě trochu křivé, ale ještě jsem to nedal nikam kontrolovat. Každopádně ten tlumič zkusím. Mám ho poslední dobou na nejtvrdší. Je fakt, že když jsem vezl přítelkyni, tak to drželo dobře.
Do it my way...
Já teď přezul na výlet po silnici na metzeler tourance (na kterejch jsem to koupil a bylo to ok, ale když jsem je montpákama sundaval, tak je to asi poznamenalo) a když v 50km/h pustim řidítka, tak se roztancujou tak, že když bych je nechytil, tak jdu na hubu...takže taky potvrzuju gumu, páč před přezutim to nedělalo, tim jsem si jistej