Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy

Srouby na kotouce s lepidlem
radovant
Přidané 04.07.2013 08:54

Registrace: 30.08.12
Ahoj,

dnes jsem v BMW koupil srouby na predni kotouce (stare jsou na tom dost spatne) a lepidlo. To jsem ale jaksi nevedel, ze srouby jiz lepidlo maji. A ted nevim jak se k tomu postavit, lepe receno jak to nasroubovat. Je to potreba po utazeni nahrat, nebo se to proste zasroubuje na ten spravny moment a lepidlo nejak dotvrdne?

V Haynesovi jsem o tom nic nenasel, tady na foru nebo na netu taky nic, predpokladal bych ze v dilenske prirucce BMW to asi je, ale tu ja nemam.

Diky moc.

Rado

Bubak
Přidané 04.07.2013 09:11

Registrace: 26.03.07
... zdar krajane. BMW Repair Manual k 1150 GS tvrdi nasledujici:

Predni kotouc - pred montazi odmastit -> dat pozor na sipku (smer otaceni) -> ocistit srouby a pouzit Loctite 243 -> utahnout na 24 Nm

..to ze by srouby na sobe uz mely lepidlo rovnou se tam nepise.

EDIT: ted chvili v Muenchenu nebudu - valim do Irska a pak dovolena s rodinou.... potom snad dorazim zase na moto.....
Upravil Bubak dne 04.07.2013 09:13
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure

radovant
Přidané 04.07.2013 09:16

Registrace: 30.08.12
Diky moc za info. Tak ja tam asi napatlam I ten loktik. Je to divne, proc by pak na srouby rovnou davali lepidlo... No kluci bavorsti asi maji noveho dodavatele a tan je proaktivni Smile

Mimochodem, jdes do GaPa? My padime uz v patek rano, tak pokud pujdes taky v patek tak se muzeme potkat uz cestou Smile

Jo a nove kotouce podle me nemeli sipku - Brembo. Ale montoval jsem je asi pred pul rokem, tak si nevzpominam...

Medik
Přidané 04.07.2013 09:28

Registrace: 04.05.08
Bubak napsal:
... zdar krajane. BMW Repair Manual k 1150 GS tvrdi nasledujici:

Predni kotouc - pred montazi odmastit -> dat pozor na sipku (smer otaceni) -> ocistit srouby a pouzit Loctite 243 -> utahnout na 24 Nm

..to ze by srouby na sobe uz mely lepidlo rovnou se tam nepise.

EDIT: ted chvili v Muenchenu nebudu - valim do Irska a pak dovolena s rodinou.... potom snad dorazim zase na moto.....

To zní zajímavě. Kluci a jak poznám na kotouči směr otáčení, když je použitý a žádnou šipku jsem na něm nenašel?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Bubak
Přidané 04.07.2013 09:31

Registrace: 26.03.07
radovant napsal:
Diky moc za info. Tak ja tam asi napatlam I ten loktik. Je to divne, proc by pak na srouby rovnou davali lepidlo... No kluci bavorsti asi maji noveho dodavatele a tan je proaktivni Smile

Mimochodem, jdes do GaPa? My padime uz v patek rano, tak pokud pujdes taky v patek tak se muzeme potkat uz cestou Smile

Jo a nove kotouce podle me nemeli sipku - Brembo. Ale montoval jsem je asi pred pul rokem, tak si nevzpominam...

...do GaPa nejedu... v nedeli rano letim do Dublinu do fabriky a ted jsem u manzelky a deti v CR....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 65
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,718
Nejnovější člen: Bezmena22

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.11 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI