chcel by som ist s dvoma kamaratmi na sever. oni chcu prioritu norsko. tu je trasa http://goo.gl/map...
ja ked uz budem tam by som to rad vzal okolo spet. tu je len nactrok asi ako by som chcel cestu spet http://goo.gl/map...
od nordkapu na psiatocnej ceste ma niekto daky napad alebo vie co by sa oplatilo vidiet alebo kam ist? popripade skusenosti?
vdaka
ak by bolo mozne co nasjskor. odchadzat by sa malo koncom mesiaca
Upravil xNOKIAx dne 08.07.2013 20:21
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
nikto nic? vie aspon niekto ako je to s litvou, estonskom a lotyskom? treba viza alebo nieco podobne? dake problemy tam?
Momentálně jsem zrovna ve Finsku (pracovně) takže - Litva, Lotyšsko a Estonsko projeto bez jakýchkoliv potřeb a problémů. Nepotřebuješ nic, jen prašule. Jo a až budeš vědět kdy budeš ve Finsku, dej vědět...jsem v Jyvaskyle a kdyby byl čas, můžeme hodit řeč.
BMW R1200GS (2004)
honzapopelka napsal:
Momentálně jsem zrovna ve Finsku (pracovně) takže - Litva, Lotyšsko a Estonsko projeto bez jakýchkoliv potřeb a problémů. Nepotřebuješ nic, jen prašule. Jo a až budeš vědět kdy budeš ve Finsku, dej vědět...jsem v Jyvaskyle a kdyby byl čas, můžeme hodit řeč.
Ahoj,
my pravděpodobně pojedeme v druhé půlce srpna okolo Jyväskylä a budeme mít namířeno do Rovaniemi dále pak do Ruska a přes Pobaltí domů. :-) Jediný z čeho mám trochu obavy je počasí. R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX
honzapopelka ako je to s livom. niekto hovoril ze tm hore je to dost drahe. dake odporucania co pozriet vo finsku? alebo byvalom cccp? vdaka
honzapopelka napsal:
Ahoj,
my pravděpodobně pojedeme v druhé půlce srpna okolo Jyväskylä a budeme mít namířeno do Rovaniemi dále pak do Ruska a přes Pobaltí domů. :-) Jediný z čeho mám trochu obavy je počasí.
Já jsem tady od 1. června a počasí je jak v Řecku. Nádhera, teploučko. Pokud to tak vydrží, z počasí strach mít nemusíš. Ale..pokud to vydrží.
BMW R1200GS (2004)
xNOKIAx napsal:
honzapopelka ako je to s livom. niekto hovoril ze tm hore je to dost drahe. dake odporucania co pozriet vo finsku? alebo byvalom cccp? vdaka
A ještě, co je to " s livom"? Jinak, samozřejmě, že je tady draho ale třeba v Lídlu se dá nakoupit relativně rozumně. A co pozrieť? Já jsem jen v Jyvaskyle, takže moc toho neporadím...celkově je tady ale hezky.
BMW R1200GS (2004)
xNOKIAx napsal:
A ještě, co je to " s livom"? Jinak, samozřejmě, že je tady draho ale třeba v Lídlu se dá nakoupit relativně rozumně. A co pozrieť? Já jsem jen v Jyvaskyle, takže moc toho neporadím...celkově je tady ale hezky.
prepac preklep palivom- myslel som cenu
necetl jsem to cele, ale nevynechejte v norsku Trollstiegen (trolí žebřík),
spojující Valldal a Andalsnes. Mozna atlantic road, ale to neni zas takova bomba za pekneho pocasi, pokud bude poradnej vitr, jel bych tam hned.
Musis pockat az prejde vlna abys projel, tam prej priroda umi ukazat jakou ma silu. My meli bohuzel hezky.
Jinak nad trondhaimem po E6 se dost stavi, je tam 80 km/hod kdyz neni omezeni. Jel jsem tam cca pred mesicem. Lofoty urcite, ale ty v planu jsou.
V oslo asi muzeum FRAM. Jinak je tam ale vsude moc pekne, akorat trohu draz, tak si poberte co uvezete (pivo).
Mma ted honku, nemuzu napsat vic.
xNOKIAx napsal:
prepac preklep palivom- myslel som cenu
Palivo... kolem 1.4 éček. Někde víc, někde míň ale velké rozdíly nečekej. A když najedeš na net, určitě se ti ukáže, co se dá vidět.
BMW R1200GS (2004)