zdar, tak jsem se zrovna vratil po 5tkm po ukrajine. Bohuzel me behem cesty dost trapila bolest praveho zapesti z drzeni plynu. A to tak ze jeste ted nemam dostatecny cit na palci treba na cisteni zubu. Dost me to prekvapilo pze podobnou cestu kilometrove i casove jsem absolvoval pred 2 roky na NX650 a nic takoveho jsem nezaznamenal.
Ma nekdo podobnou zkusenost ?
na NX jsem mel gelove gripy, takze to sevreni rukojeti nemuselo byt az takove. je to timhle ?
Myslím, že to držíš moc křečovitě. Zkus uvolnit ruku, jestli to pomůže. Měl jsem podobný problém, protože ten plyn má dvě polohy - on/off. Po pár tkm jsem to dostal do ruky a bylo to ok.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Obcas mam bolesti po dlhsej jazde po dialnici, kde je zapastie v jednej polohe bez pohybu,ale je to aj tym, ze mam obute stuple. Asi si dorobim "tempomat" aby som mohol s rukou obcas pocvicit.
Me to dela taky opravdu pomohlo uvolnit ruku a hlavne porizeni tempomatu tohohle http://www.louis....r=10019598Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
frijolero napsal:
zdar, tak jsem se zrovna vratil po 5tkm po ukrajine. Bohuzel me behem cesty dost trapila bolest praveho zapesti z drzeni plynu. A to tak ze jeste ted nemam dostatecny cit na palci treba na cisteni zubu. Dost me to prekvapilo pze podobnou cestu kilometrove i casove jsem absolvoval pred 2 roky na NX650 a nic takoveho jsem nezaznamenal.
muze to byt i sklonem, vyskou riditek atd.
zkus i jine rukavice.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
frijolero napsal:
zkus i jine rukavice.
...rukavice, jsem ještě na "to" co píše/radí Servisák, jakožto jeden z největších odborníků na BMW moto v ČR a pravděpodobně i v Evropě a možná i v zámoří) nezkoušel ;o))
PS: ta plastová věcička na rukojeti, nepřekáží. nabízeli mi ji u Žlábka, ale mám pocit, že bych ji tak využil na dálnici, ale ve městě myslím, že bude překážet. díky za info o vašich zkušenostech - s tou plastovou věcičkou a ne s tréninkem, který radí Serisák ;o))
www.jantruhlar.cz
frijolero napsal:
zkus i jine rukavice.
...rukavice, jsem ještě na "to" co píše/radí Servisák, jakožto jeden z největších odborníků na BMW moto v ČR a pravděpodobně i v Evropě a možná i v zámoří) nezkoušel ;o))
PS: ta plastová věcička na rukojeti, nepřekáží. nabízeli mi ji u Žlábka, ale mám pocit, že bych ji tak využil na dálnici, ale ve městě myslím, že bude překážet. díky za info o vašich zkušenostech - s tou plastovou věcičkou a ne s tréninkem, který radí Serisák ;o))
rukavice na tyhle teple kraje mam tyhle http://www.army-shop.cz/produkty/rukavice/takticke-rukavice/rukavice-kozene-bezprste/199.html mel jsem je i na NX a nikdy problem nebyl.
spis to vidim na ty gelove gripy, rukojet nijak krecovite netisknu, proste tak normalne. abych obcas ruce ulechcil tak jsem ji sviral jen palcem a ukazovakem. ale to dlouho nevydrzim.
a jeste jsem si uvedomil jednu vec, ty gelove gripy nebyly v prurezu kulate, ale v miste kloubu prstu mely jakoby trojuhelnikovy vystupek,to si myslim taky pomuze. asi to nejak prebastlim na ne.
frijolero napsal:
Ma nekdo podobnou zkusenost ?
na NX jsem mel gelove gripy, takze to sevreni rukojeti nemuselo byt az takove. je to timhle ?
800gs, r.08, origo olej v predni vidli, 30tkm
A co totok? http://nemoci.abe...iho-tuneluF800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Já jsem přijel z prvního výletu do Maroka (necelý měsíc ježdění) se záněty v obou zápěstích. Nakonec jsem pak přišel na to, že to dělá ****ní úhel řídítek. Prostě jsem měl zápěstí trošku vytočený a po několika dnech jízdy převážně po mizerných cestách, kdy do řídítek a potažmo do rukou jdou neustále nárazy, to skončilo zánětem.
Ty sériový řídítka na 1150 jsou docela "vlaštovky" - mají úhel moc velký, ruka jak vsedě, tak ve stupačkách nejde rovně ale měl jsem zápěstí jakoby vytočený. Pořídil jsem si rovnější řídítka, takže zápěstí nemám vykroucený a stejný řídítka mám i na 1200GS a problém jsem vyřešil jednou provždy. Ale stačí třeba jeden den ježdění na motorce, která mi nesedí a zápěstí večer cítím a věřím tomu, že by to po delší době zase byl zánět.
Já byl ny vyšetření a nervy mi přes karpál jedou na 70% (utlum signálu). Taky jsem hrál skoro 20 let na škopky a mám chronický zánět šlach. Brňavku hlavně v pravý mám po 20 km. Vždycky se těšim na kopec.
Mával som rovnaký problém, brnela mi pravá ruka, nakoniec som zistil, že to bolo rukavicami - pri rozvretí plynu sa mi rukavica zrolovala/poskladala tak, že mi tlačila na dlaň. Vyriešila to výmena za tenšie rukavice.
Je dosť široký, takže ruku si stačí len položiť a oprieť, je to fakt pohodlné, akurát to mierne zavadzia, keď treba ísť ostrejšie na prednú brzdu. Ruku musím vytočiť hore a pri prudšom brzdení sa o ňu nemôžem oprieť tak silno, ako keď ridítka držím napriamo
Dedkoid napsal:
Já bych potřeboval nějakej samodržící. Ruka přestane brnět jen když ji vyvěsim podél těla.
Tak kup ten tempomat co je mezi závažíčkem a plynovou rukojetí, stojí sice dardu(tuším okolo 3litrů) ale ruku na řídítku mít vůbec nemusíš. Pokoumal bych si i nastavení řídítek jak psal Tomáš. Pak už jen navštiv doktora
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
no me to zacalo delat po urazu prave ruky , kdy jsem mel pozkozeni mekkych tkani v loktiu odnesl to i hlavni merv v ruce, takze nemam karpaly ty jsou oki ale diky tomu revdvu mam to mravenceni do ruky taky pomohly 4 veci, ale stejne to nevymizelo uplne
1. tempomat
2. min krecovite drzet riditka
3. rukavice
4. zmena pohohy riditek
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček