Ahoj,
tak tady je pár fotek s povedené dovolené v Gruzii.
Vzali jsme to přes Maďarsko, Rumunsko, pár metrů Moldávie, Ukrajinu, Rusko do Gruzie.
Zajeli si k Sevanu do Arménie a pak zpět do Gruzie. potom Tureckem, Bulharskem a Rumunskem domů.
Kdo stále váha, můžeme jen doporučit, příjemní lidé a úžasná krajina.
Moc pěkný.Musel to bejt zážitek,takovej flák cesty.Parádní krajina.Žádnej problém s motorkama?A jak po těle po návratu?Já bych byl asi dobře vyhrkanej.Omlouvám se za zvědavost.JinakKdyž houska, tak se salámem, když salám, tak turistický!
Asi jedinej problém byl, že jsem ztratil hned druhej den klíče, takže zámky na kufrech jsem vypáčil a nahradil je zámečky z Baumaxu v Brašově. Motorky se celou dovolenou nezamykaly, protože nebylo jak
Cestou zpět v kempu v maďarsku na mě klíče čekaly u pana správce.
Technika vydržela akorát 80 km před barákemjsem zjistil, že mám na zadním tlumiči prasklý spodní oko
Neuvažovali jste o cestě spodem přes Turecko? Dalo by se tam podél pobřeží. Je tam super silnice, stále hezký počasí a projíždí se spoustou měst... Mám to v plánu na příští rok. To Rusko a hlavně Ukrajina se mi moc nelíbí, nemám z toho dobrý pocit...
Vím, že někdo to bral i trajektem přes Černé moře, neví o tom někdo něco?
Jeden z mých zákazníků zaměstnává kluky z Arménie a ti nabídli kontakty domů, těším se tam jako malej kluk...
PO dnesnich zpravach kdyz jel Lisak a spol. do Gruzie bych pres turecko nejel ani kdyb to bylo zadarmo. To opravdu radeji pres cerne more trajektem , jednak je to levnejsi a jednak si odpocines. Pristi rok jsem to chtel s Palffym prubnout touhle cestou.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já mám Turecko rád. Tu černomořskou cestu jsme jeli letos od Hopy po Samsun a chtěl bych to protáhnout přes Bafru až po Sinop - je nejvíc na severu, na to jsem posledně zapomněl... Spát se tam dá kdekoli a lidi jsou čím dál víc na východ neuvěřitelně milí a ochotní... Na moři bych se nudil a krom toho, Barborka se nerada vozí, to potom trucuje...
Jinak po zhlédnutí zdejších videí se těším ještě víc...
Upravil radosek dne 22.10.2013 07:48
Jeli jsme dokola, takže Tureckem zpět. Cesta Ruskem je strašně fádní, na silnicích je to docela fofr, musí se dávat pozor (asi víc než jinde ale míň než v Gruzii ve městech)
Rusové jsou strašně fajn lidi, ale to je teda jen vzorek těch asi deseti až patnácti, se kterými jsme mluvili
Ano, Tureckem se jede prakticky od hranic Gruzie až po Samsun okolo moře, oproti Rusku a UA je na co koukat, ale benzín okolo 60 Kč /l a neustálá křeč ze sledování rychlosti a odhadování kolik tam, kde zrovna jedu mohu jet. Prostě to nemusím.
Turecko se má jezdit po krásných cestách, horama a mít ho jako cílovou zemi, jako tranzit fofrem domů to je opruz. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra