Ahoj, byl jste někdo loni na festivalu v Banátu? http://www.festiv...
Pojedeme touhle dobou kolem a docela mě to zaujalo. Jinak jaká je cesta do vesnice Eibenthal?
Díky
Byli jsme tam loni cca 2 dny po fesťáku, jaké to bylo ti nepovím. Eibenthál je stejný, jako vesnice u nás. Cesta až po odbočku z hlavní od Dunaje je asfalt (jezdí tam i čopry ), potom cca 4km šotoliny do mírného kopce a za kopcem do vesnice je luxusní asfalt
No asi tak nějak, my jsme si v té hospodě (U medvěda nebo tak nějak) dávali sváču na jaře, mají to tam kluci z Čech a s nimi Rumun, koupili domek, udělali ubytování, ze stodoly pěknou hospodu. Místní závidí, posílali jednu kontrolu za druhou, takže kluci tam mají pěkné splachovací záchody, asi nejlepší ve vesnici. Taky se neodváží tam moc vařit, protože nemají ty správné lednice atd. a místní by je zase hned udali. Vzpomněl jsem si na ně v některých kempech nebo hospodách v Itálii, kde jsou sociálky mnohem horší. Kluci doufají že se to zlepší, jsou sympatičtí a dávají dohromady i ten fesťák, držím jim palce.
Festival byla pecka, zůstali jsem nakonec na dva dny a doufám, že to místním, alespoň trochu pomohlo. Dvě ukázky z koncertu Houpacích Koní a Wohnoutů: YouTube Video