Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Motoalarm s homologaci
Parker
Přidané 14.08.2013 20:15

Registrace: 24.07.13
Hoj,
v pojistovne me bylo receno, ze pokud budu chtit pojistit motyku proti odcizeni musim mit alarm s homologaci plus doklad o montazi ze servisu.

Alarmu je na trhu hafo, proto se chci zeptat na vase zkusenosti, jaky alarm mate (nejlepe s tou homologaci) etc.

popripade, co nebrat a proc.

Dikes P.

hicks
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 20:44

Registrace: 09.07.08
Parker napsal:
Hoj,
v pojistovne me bylo receno, ze pokud budu chtit pojistit motyku proti odcizeni musim mit alarm s homologaci plus doklad o montazi ze servisu.

Alarmu je na trhu hafo, proto se chci zeptat na vase zkusenosti, jaky alarm mate (nejlepe s tou homologaci) etc.

popripade, co nebrat a proc.

Dikes P.

co mas za uchylpojistovnu?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Parker
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 20:47

Registrace: 24.07.13
Kooperativa
BMW GS 1150 Adventure
Bandit 12OON

Kazu
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:17

Registrace: 11.09.11
hicks- to neni uchylpojistovna, ale tak zvane ,, pojistne podminky,, ktere musi pojistenec respektovat, vec zcela bezna.

Parker - pojistne podminky se mohou akorat zprisnit proti drivejsku, ne zmenit k jednoduchosti, byl jsem pojisten u Kooperativy a pak jsem vsechny pojistky zrusil a presel jinam, jenom na alarm byt s homologaci nebylo mozne motorku bud pojistit a nebo ji pojistovna pojistila a v pripade kradeze nedostanes ani korunu a pojistovna je v pravu, zase ty ,,pojistne podminky,, je to pomerne vysoka investice kde zadnou cinu za par korun mit nemuzeses, vysoka amortizace, atd.

hicks
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:20

Parker napsal:
Kooperativa

mam u ni vse a nic takoveho nechteli.

co zkusit Abus Granit Detecto 8000? to taky rve...
17 cm

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:26

Registrace: 24.08.10
Presne jak pise Hicks mam vyjadreni od pojistovny, ze za alarm se povazuje i Kotoucovy zamek s alarmem proto sem koupil Abus Granit Deteco
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:28

Kazu: kooperativa dava slevu za zabezpeceni Alarmem , ale neni to podminka pojisteni , ale kdyz ho tam das tak ti da slevu myslim ze 15% v pripade pojistne udalosti, kdyz nedolozis, ze si to tam mel tak pojistne plneni bude kraceno o 15%

Kazu
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:49

schrek - bohuzel michas jabka a hrusky na jednu kopu, je fuk co pojistovna povazuje a nebo nepovazuje, bud budes respektovat pojistnou smlouvu a pojistne podminky, nebo pri ukradeni mas bohuzel smulu, problem je tedy v tom co pojistne podminky obsahuji ? - rozhodne ne Tvuj vyklad pojisteni motorky.

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 22:58

Nemicham jabka s hruskama, ale rikam to jak to je, vim z vlastni zkusenosti a navic delam u pojistovny Smile

jinak moje zkusenost ukradeny auto po 14 dnech od koupi ve smlouve zadano zabezpeceni mechanicke konstrukt , ale uz sem to nestihl namontovat , diky tomuto zabezpeceni sem dostal slevu 6% a jelikoz to tam nebylo me pojistovna kratila 6% (bylo to tam i tak napsano v likvidacni zprave) a z praxe vim ze takhle pojistovny postupuji zatim sem se nesetkal ze by to zamitli uplne , jelikoz to nemuzou viz konec meho prispevku

Jinak mam to pisemne od pojistovny ze za Alarm se povazuje i Kotoucovy zamek s Alarmem.

Jinak psal jsi at se Hicks podiva do pojistnych podminek , ty si je cetl? Kdyz si otevres pojistne podminky od KOOP (Clanek 15 bod 2Cool je tam napsano vozidlo zabezpeceno dohodnutym zpusobem v pojistne smlouve a ve vykladovem ustanoveni neni nikde napsano co se povazuje za Alarm a v pojistne smlove mas napsano zabezpeceno alarm - nikde neni npsano ze ma byt instalovano odbornym servisem atd. Mozna mam starou smlouvu, ale takhle to tam mam napsany.

Jo a pojistovna musi postupovat pokud neco porusis podle zakona 37/2004 sb. §17 takto : Pokud mělo porušení povinností uvedených v tomto zákoně nebo v pojistné smlouvě podstatný vliv na vznik pojistné události, její průběh nebo na zvětšení rozsahu jejích následků anebo na zjištění nebo určení výše pojistného plnění, může pojistitel pojistné plnění snížit úměrně tomu, jaký vliv mělo toto porušení na rozsah jeho povinnosti plnit, nestanoví-li tento zákon jinak.

TO ZNAMENA - ze ho muze snizit, ale nesmi uplne zamitnou.
Upravil schrek dne 14.08.2013 23:20

Kazu
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 23:26

Bavime se o mororkach a tak sem neplet auto, pokud delas u pojistovny tak proc krome blabolu ktere tady vedes neupozornis Parkera, ze jeho informace jsou neuplne a jsou pojistovny ktere ne vsechno o pojisteni uvedou, protoze dulezita je pojistna smlouva a pojistne podminky, bohuzel na to uz doplatilo lidi. nikde neuvadis pojistne podminky.

Co je to za motorku, stari motorky, co musi motorka splnovat aby mohla byt pojistena ? takto by mela byt debata o pojisteni vypadat

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 23:41

1. bavime se tu o alarmu potazmo o zabezpeceni vozidla. Pojistovny nemaji zvlastni pojistne podminky pro motorky maji stejne jak pro auta, takze vseobecne usatnoveni jsou stejna, to co je navic to je v pojistne smlouve uvedeno a to sem tu napsal (opet vztazeno k alarmu, toze tam je npsany ze se jedna o sezoni pojisteni atd. to je na dalsi dizkuzi jinde ), takze likvidace skody na motorce probiha stejne jako na aute

2. muzes mi rict co ma znamenat tvoje "nikde neuvadis pojistne podminky" , myslimsi, ze ke vztahu k alarmu sem napsal z pojistnych podminek to co je dulezite, ostatni si prelouskej sam jestli chces

3. asi neumis opravdu cist jelikoz se tu opravdu bavime o ALARMU, ze bez neho a bez odborne instalace to pojistovna nevezme do pojisteni a ne o tom co se pojistuje za motorku, vsechno co sem psla o Alarmu sem bral ve vztahu k KOOP

4. z duvodu toho , ze KOOP nema presne definovane co je ALARM sem si nechal poslat pisemne vyjadreni od pracovnika pojistovny s vykladem ze ABUS GRANIT DETECO se povazuje za ALARM a i kdyby to tak nebylo tak v pripade PU mohu vytahnout tento papir a pojistovna ma smulu v tom smyslu , ze pracovnik, ktery mi tuto informaci podal zacvaka skodu
Upravil schrek dne 14.08.2013 23:49

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 14.08.2013 23:54

Parker: nevim kdo ti informaci, ze musis mit alarm poskytnul, ale u KOOP je alarm jeden ze stupnu zabezpeceni , ktery je dobrovolny a volitelny a poku ho tam das dostanes za to slevu, vidim ze si z Olomouce , zavolej mi zejtra a muzeme se sejit a probereme to , poslu ti kdyztak kontakt na pracovnika v KOOP a on to s tebou doresi a sjedna za super cenu potvrdit muze Maty i Bawko
Upravil schrek dne 15.08.2013 23:02

HonzaGS-SV
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 05:33

Registrace: 13.09.09
Je to jak píšou kluci... podívejte se do pojistných podmínek VZP, když si děláte pojištění na dovolenou (nevztahuje se na vysokohorskou turistiku nad 2000m, jízdu na motocyklu nad 50ccm atd... těch vyjímek tam bylo pár let zpět celkem hodně a ve výsledku jsem na hory, nebo motorku nebyl pojištěn vůbec)... Je dost pravděpodobé, že to bude i u jiných pojišťoven...

Kazu
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 22:50

schrek- lzes, tvrdis co neni pravda, odkazujes se na pracovnika pojistovny ,, a navic delam u pojistovny,, informace bys mrl vedet a sypat je z rukavu,

,, ale nesmi uplne zamitnou.,, pojistovna muze snizit velmi radikalne plneni pojistne udalosti a nebo muze pojistnou udalost neplnit.

Od Tebe bych si nenechal pojistit ani drevenou kolobezku natoz auto nebo motorku.

hicks
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 22:54

HonzaGS-SV napsal:
Je to jak píšou kluci... podívejte se do pojistných podmínek VZP, když si děláte pojištění na dovolenou (nevztahuje se na vysokohorskou turistiku nad 2000m, jízdu na motocyklu nad 50ccm atd... těch vyjímek tam bylo pár let zpět celkem hodně a ve výsledku jsem na hory, nebo motorku nebyl pojištěn vůbec)... Je dost pravděpodobé, že to bude i u jiných pojišťoven...

wtf?!
17 cm

LukyGs
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 22:58

Registrace: 25.08.11
HonzaGS-SV napsal:

Já mám třeba připojištění k BÚ u ČS a je to kombinované pojištění úraz/škoda a platí jak na motorku tak auto tak třeba i jachting. Navíc je v tom pojištěno i ukradení zavazadel a klíčů od auta atd. stojí to pár kaček, měsíčně myslím 20kč a jsem pojištěný s jedním dítětem celoročně při cestách do zahraničí i v ČR. Nevím co je to za pojišťovnu ale manželce někdo čornul kabelku i s doklady a klíčky od auta a pojišťovna krom mobilu a hotovosti zaplatila vše co v kabelce bylo a i výměnu zámků u auta+nové klíče.
Upravil LukyGs dne 15.08.2013 22:59
http://www.zednic...
http://luky2.rajc...

www.zednictvilukas.cz
Kazu
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 23:11

HonzaGS-SV takto vznikaj famy a nepravdy, pochybuji o tom, ze u pojistoven je rozdil 1500 m,

ČSOB pojistovna ma stanoveno - turistika do vysky 3500 m a vysokohorska turistika 3500- 5000 m

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 23:12

Kazu: jsi do haje laskave, muzes mi rict v cem lzu !!!!! co sem podal za nepravdive informace dokaz to !!! psal jsem svou zkusenost a beznou praxi, a je samozrejmy, ze kdyz si sjednas smlouvu bude tam napsano, ze mas mit alarm, tak bude pojistovna kratit kdyz tam nebude, to sem nikdy nepoprel

jinak na pracovnika odkazuju protoze motorky nedelam a sam mam pojistenou motku u KOOP a podavam jen informace co mam, nedelam u KOOP (nemuzu sypat z rukavu vsechny jejich poredpisy) a proto vychazim z toho co maji v pojistnych podmikach, ktery si ty urcite necetl jinak by si mluvil jinak a z toho co mam napsano ve smlouve, ze zakona o pojistne smlouve a taky z toho jak jsem byl infomovam pri sjednani, navic pokud v pojistnych podminkach nebo smlouve neni napsano "nemate alarm nebudemem vubec pnit" (jak je to napriklad v pripade plneni z POV pri poziti alkoholu) pojistovna nesmi pojistnou udalost zamitnout a musi postupovat dle zakona o pojistne smlouve
Upravil schrek dne 16.08.2013 00:18

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 15.08.2013 23:19

Kazu zase: necetl si podminky a uz pises ze to neni mozny, aby byl takovej rozdil a vida on je, ne sice u vsech pojistoven a ne o tolik ale je !!!!!

on psal VZP a taky par let zpatky, kde opravdu vyluka na motorku mohal byt, ale ted k soucasne situaci, kde VZP ma beznou turistiku do 3000 m.n.m takze rozdil 500m.n.m (pobyt ve meste nadmorskou vyskou neomezen) dle jejich pojistnych podminek, jo a da se pripojistit do 5000 m.n.m dolozkou "Nebezpecne sporty"

dale CPP dle pojistnych podminek ma beznou turistiku jen do 2000m.n.m. pokud si sjednas zaklad mas jen do 2000m.n. a zde uz je rozdil oproti standartu u CSOB o zminovanych 1500m.n.m pokud chces vice musi dopojistit a ujednat

TAKZE NEZ NECO KAZU NAPISES PRECTI SI POJISTNE PODMINKY A SYP TO PAK Z RUKAVU A NE TVOJE DOMENKY

je problem v tom ze lidi sjednaji zaklad a pak si ani neprectou pojistne podminky co tam je, maji obcas dojem ze vsechny pojistovny maji stejne pojistne podminky lepereceno limity - pak "pochybuji o tom, ze u pojistoven je rozdil 1500 m" Smile
Upravil schrek dne 16.08.2013 00:10

schrek
Motoalarm s homologaci
Přidané 16.08.2013 00:21

A abych to uz ukoncil prosim uzvatelku Hugitka, aby nam objasnila termin ALARM u KOOP myslim ze pro ne delas ne ?

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 69
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI