Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Istanbul - Teherán vlakem
HUS0035
Přidané 28.08.2013 19:26

Registrace: 11.07.13
Zdravím Vás cestovatelé, po mnoha neúspěších při shánění informací o vlaku Istanbul - Teherán se obracím právě na Vás.

Příští rok plánujeme cestu do Íránu a chceme alepoň jednu cestu přes Turecko vzít vlakem (auto/moto vlakem), který vyráží z Istanbulu a následně staví u jezera Van, kde probíhá nalodění na trajekt a cílovou stanicí je Teherán. Vím, že jede jednou týdně a rezervace je nutná alespoň měsíc dopředu a za normálních okolností berou auta i motorky (informace z velvyslanectví). Nicméně lidi z tureckých drah http://www.tcdd.g... neodpovídají a z tureckých cestovních kanceláří taktéž...

Rezervace jízdenek lze provést přes tento http://www.raildu... ale žádná zmínka o motorkách.

Využil jste někdy tento vlak? Nějaké další info? Budu vděčný za každou novou informaci.

Milan

frantisek
Přidané 29.08.2013 16:55

Registrace: 20.01.08
Vubec jsem netusil, ze tam nejakej vlak jezdi, zni to zajimave. Jen nerozumim tomu nalodeni na trajekt u jezera Van. To znamena, ze vlak jezero neobjizdi, ale jede pres nej? Nebo konci pred jezerem a za jezerem jede jinej?

Roman Jakub
Přidané 29.08.2013 17:23

Registrace: 17.07.11
Když jsme tam loni jeli, tak jsme o této variantě také uvažovali. Ale z toho co jsem našel na netu, jsem pochopil, že je to tak časově náročné, že to nemá smysl.
V Istanbulu jsi za dva dny a ještě máš čas si ho prohlédnout. Na hranicích s Íránem, pak za další tři. Peněz tě to bude stát stejně a ještě se budeš hádat s Turkama, jak to naložit, kurtovat, vyložit.
Prostě jsme to zavrhli.
Omlouvám se za příspěvek, který neodpovídá na otázku.

HUS0035
Přidané 29.08.2013 20:20

Registrace: 11.07.13
U jezera Van vsichni cestující opustí vlak a nalodí se na trajekt, jestli je to stejný vlák, to netuším. Vzhledem ktomu, že je to nákladní vlak, asi ano...

Je mi jasné, že v Turecku je toho dost k vidění, ale důvodů, proč volit alepoň jednu cestu vlakem je víc - cena benzínu, čas. Pokud pojedeme vlakem, budeme odpočatí a zbude nám více času na Írán.

Roman Jakub
Přidané 30.08.2013 08:20

Registrace: 17.07.11
Našel jsem přímo na tureckých drahách tohle: http://www.tcdd.g...u_ing.html
Jsou tam kontakty. Telefon a mail. Zkus tam zavolat. Třeba bude někdo umět anglicky. Nicméně jezdí jednou týdně. Je to cesta na tři dny.
Při tom přesunu přes Turecko horem si moc neužiješ. Ta cesta není nic moc, Takže chápu, že jí chcete vynechat.

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 56
Členové on-line: 1
zetor

Registrováno: 8,721
Nejnovější člen: maros44

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.20 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI