Zdravím ve spolek ;-)
Mám trable s imobilizerem. Nechal mě ve štychu kus od domova a musel jsem na vozík :-(
Prohledával jsem různá forá a koukal do manuálů. Je docela možné, že se mi rozsynchronizovaly ovladače. Návod na synchronizaci (zap.klíč, držet obě tl. na ovl. dokud nezhasne dioda a pak zmáčknout jakékoli tl. na ovladači) mi nepomohl.
alarm je BMW 7 684 642
Zkoušel jsem i registraci ovladačů, ale neuspěl jsem.
Co jsem našel, tak se to prý dělá vyblikáním pětimístného kódu.
-3x vyp. zap. klíč
-vyp. klíč a čekat na vyblikání prvního čísla z kódu (zapnout klíč po rozsvícení poslední)
-opakovat pro všechny čísla z pětimístného kódu, co je nalepený na alarmu.
-po posledním nechat zaplý klíč
-provést synchro ovladačů (čímž se spárují s alarmem)
Můžete mi někdo pls potvrdit, že to dělám správně?
Nevím jak to tam je vyřešené ale není tam něco jako EWS kroužek na 1200GS? Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Nehádej se f650 nemá imobiliser vše to dělá ten slavnej alarm. Imo májí až novější moto a mám takové tušení že od f 800
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Nehádám se ;-) ale když alarm umí nejenom řvát, ale i zablokuje startování, tak je to taky imobilizer. Asi myslíš blokování přímo v řídící jednotce přes can-bus, tak to potom jo....
Ahoj, já mám Dakara 2005 a mám tam to samý... a řeknu ti, když jsem koukal do manuálu k ovládání, který je asi 2,5x silnější, než manuál k motorce, tak jsem z toho byl volaký zmetěný.. ovladače mám dva, jeden mi nějak moc s tou jednotkou nekomunikuje... tak používám jeden a doufám, že mně tohle nikdy nečeká. Každopádně to funguje jako imobilizér, věřím, že to nemusí být imob. jako takový, ale bez probliknutí mi to nenastartuje, vůbec netočí startér ani čerpadlo. Alarm radši nepoužívám, zatím.... Držim palce, ať to rozběhneš!!
kdyby se našel někdo, kdo přesně ví, jak to znovu registrovat (a má to v praxi vyzkoušené ;-) - teorii znám) aspoň bych se ujistil, že to odešlo a dál bych to neřešil.
Takhle je pořád možnost, že něco dělám blbě.
Každopádně to nikomu nepřeju. Občas se mi stalo, že to nevzalo impuls k odblokování, až třeba napotřetí. A pak jednou, zastavil jsem natankovat, dal jsem si v pohodičcce kafe, chytám se na odlet, a nic....
Kdybych věděl, jak jednoduché je to přepojit, tak za 30min. v pohodě odjíždím... Bohužel jsem to nevěděl a musel se nechat svézt.