Ahoj lidi,
Jedná se o Nikon Coolpix P100, je to kompakt ultra zoom. Nic extra drahýho, ale mám ho rád
Po zapnutí naběhne, ale většinou jsou na displeji fialové pruhy, obraz zatuhne, nebo je tma.
Když do foťáku klepu, nebo jím zatřepu, obraz reaguje, zatuhne v jiné pozici, ale často se vzpamatuje a jde normálně fotit. Když pak foťák nakloním, celé to často zase kolabuje, tak jak jsem napsal.
Laicky bych tipnul, že se jedná o uvolněný nějaký kontakt uvnitř.
V servise mi řekli (za skoro 500 Kč) že je porucha „ta horší varianta“ musí se vyměnit prý čip, čtečka, no vlastně celý vnitřek a tím se cena opravy vyšplhá téměř na cenu nového foťáku.
Také mi bylo řečeno, že za odhalení závady nebudu platit, když ji,tam přístroj nechám na díly.
To ve mně samozřejmě moc důvěry nevzbudilo…
ukázka - jedna z nepovedených fotek ze Třpytky 2013
jindy je obraz, ale je zatuhlý, někdy jsou takové pruhy na obraze...
Prosím, není tu někdo, kdo by dokázal ve fotoaparátu něco opravit, co já vím, propájet, prostě to nějak zkusit zprovoznit.
mara přiložený následující obrázek:
Mařo už sem se párkrát foták opravit pokoušel ale nikdy to nedopadlo dobře nebo sem spíš nikdy nic neopravil a na nic nepřišel. Jedinej kdo by ti mohl asi pomoct je oficiální servisní středisko Nikonu v Lipencích
Nikon spol. s r.o.
K Radotínu 15
156 00 Praha 5
Česká republika
tel: +420 230 230 100
fax: +420 230 230 101
e-mail: servis@nikon.cz
Provozní doba: Po - Čt: 9 - 17 hodin, Pá: 8 - 12 hodin
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Taky jsem měl problémy s displejem na malém kompaktu Nikon. Kontaktoval jsem výše uvedený servis v Praze a došli jsme k závěru, že minimální cena opravy (odhadli jsme co je asi za problém) by byla v polovině ceny nového foťáku a ten už se tou dobou nevyráběl. Takže jsem si z něj vyndal alespoň baterku, kdyby se někdy někomu třeba hodila a prostě jsem ho vyhodil. Bylo mi to taky líto, ale stejně to jen leželo doma a vidina opravy v nedohlednu.
Toli, já jsem je taky vypátral, ale uvažoval jsem tak, že práve ti "značkoví" budou řešit vše jen a pouze výměnou celků a nebudou se s ničím pájet, neb je to neprofesionální.
Rozhodně ale děkuju za názor
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
U mého starého Kodaku DX (dál už nevím) mi přestala jít uzávěrka. Tak jsem na Aukru koupil ten samý - popis "nejde a poškrábaný". Byl za 10Kč nebo kup teď za 200Kč. Z toho co nešel jsem vzal desku s optikou a čipem a dal jsem to do mého. A už zase jde, ale to je náhoda, věděl jsem kde je chyba.
Rozebírat to je jako se vrtat v hodinkách, ale co, stejně bych ho jinak vyhodil.
Mám zkušenost s notebookem, blbnul displej, bílý čáry, pak už nic. V servisu řekli vyměnit desku, displej atd. Oprava asi za 32000 (notebook starý 8 let). Tak jsem ho rozebral a opravil - stačilo podložit jednu desku tak aby dolíhal konektor. V originále tam byly plastový tyčky který se ohnuly.
Ale je to risk, ale pokud už stejně nejde není co ztratit.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Něco podobného mi dělal Panasonic. Občas fotil "normálně, občas dělal pruhy... Verdikt servisu byl špatný čip... Samozřejmě oprava stála nesmysl. Pak jsem na různých forech dočetl, že to je častá závada :-(
Já jsem měl obdobný problém na starém kompaktu Canon Powershot. Prolezl jsem internet a zjistil, že problém bude nejspíše v čipu. Šel jsem do autorizovaného servisu Canon a tam mi čip v rámci vyhlášené "svolávačky" vyměnili ZDARMA. A to jsem ten foťák měl už doma něco přes 8 let.