Stovka také vyslyšela požadavky zákazníků a v roce 1987 přinesla navýšený objem 980 ccm a nárůst výkonu na 60 koní. Současně se mění název modelu a místo G/S se začíná psát GS a to S od teď znamená Sport a nikoli Strasse.
tak to jsem nevěděl
EDIT: no ale vzhledem k tomu, že tam mají pár nepřesností, je otázka, jestli je toto oficiální nebo si to oni vycucali z prstu
Upravil stepan dne 18.09.2013 12:54
Jen skoda, ze autor neodolal pokuseni si trochu prikraslit realitu a tak to neni ani tak uplne test, jako spis vycet historie doplneny o obrazky plus minus odpovidajicich modelu... 80ka neni samozrejme monolever z prvni serie (ktery mimochodem mel tech 186kg mokry vahy), ale rocnik az 1990. O 20kg tezsi a parleverovy... A ta stara 12ka (04-07) ma asi sotva pres 100koni a esu...
Nevim, mne tohle mirny mateni prijde tak nejak zbytecny. Historicky exkurz sice pekny, ale mozna kdyby to byl uprimny test motorek co se daly sehnat, melo by to, alespon pro mne, mnohem vetsi cenu.
Maiali nel Fango!
Jak pise Boris. Neni to test, ale tak nejak vycet bezne znamych rozdilu.
Skoro si rikam, jestli neni skoda sehnat vsechny tyhle motorky, lidi a stravit nad tim hromadu casu a neudelat zadnej test.
Ale libi se mi to, pekny fotky a pekny video
Stovka také vyslyšela požadavky zákazníků a v roce 1987 přinesla navýšený objem 980 ccm a nárůst výkonu na 60 koní. Současně se mění název modelu a místo G/S se začíná psát GS a to S od teď znamená Sport a nikoli Strasse.
tak to jsem nevěděl
EDIT: no ale vzhledem k tomu, že tam mají pár nepřesností, je otázka, jestli je toto oficiální nebo si to oni vycucali z prstu
Tak to je nesmysl.At mi nikdo netvrdi,ze GS znamena sportovni terenni!
To lomitka tam v 80tem roce dali proto,aby se to nezamenovalo se sportovnimi modely do terenu.To ze ho casem vypustili urcite nebylo kvuli tomu,ze je to najednou ostre enduro.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Chybí mi tu komentář nejmenovaného člena. Copak s ním asi je?
Upravil hobr dne 19.09.2013 14:10
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Mě přijde hezký jak s tím brázdí bláto a podle toho hodnotí jaký jsou vhodný do terénu, nejhůř vychází R11x0 GS a pak LC. No bodejť by ne když se podíváte co má kterej stroj za gumy :-) Věřím, že přesednutí z R100 se špuntama na R1100 s nějakýma Anakee/Tourance to je rozdíl jak hrom a to nejen v bahně.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Můj názor je že Wikipedie asi poskytne stejné ,možná i podrobnější info.Název článku "Velký Test" je opravdu nadnesený ,ale pro nezasvěceného možná jakž takž zajímavý .
MotoPaja napsal:
Mě přijde hezký jak s tím brázdí bláto a podle toho hodnotí jaký jsou vhodný do terénu, nejhůř vychází R11x0 GS a pak LC. No bodejť by ne když se podíváte co má kterej stroj za gumy :-) Věřím, že přesednutí z R100 se špuntama na R1100 s nějakýma Anakee/Tourance to je rozdíl jak hrom a to nejen v bahně.
Musíte to brát tak, že tohle není primárně určený pro nás, co čteme tohle fórum každej den, na těch motorkách jezdíme a zajímáme se o ně...
řekl bych, že cílová skupina čtenářů jsou lidi, který ani jednu z nich nemaj a pro ty je tam informací dost, i když pravda, je to spíš vývoj řady a ne test
jardajerman@seznam.cz
morabo napsal:
Jen skoda, ze autor neodolal pokuseni si trochu prikraslit realitu a tak to neni ani tak uplne test, jako spis vycet historie doplneny o obrazky plus minus odpovidajicich modelu... 80ka neni samozrejme monolever z prvni serie (ktery mimochodem mel tech 186kg mokry vahy), ale rocnik az 1990. O 20kg tezsi a parleverovy... A ta stara 12ka (04-07) ma asi sotva pres 100koni a esu...
Nevim, mne tohle mirny mateni prijde tak nejak zbytecny. Historicky exkurz sice pekny, ale mozna kdyby to byl uprimny test motorek co se daly sehnat, melo by to, alespon pro mne, mnohem vetsi cenu.
Píšou tam taky,že dvouvačky jsou od roku 2007.Tady jestli jsem to dobře pochopil.
tech nepresnosti (a zasadnich) je tam bohuzel hodne. a usmev na tvari mi privodila veta o kompletni historii rady GS, kdyz muj 12 Adv necinne stal opodal...
http://www.webbik...gs-series/
Myslim,ze staci tohle hodit do prekladace a mate podstatne lepsi clanek!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!