Chem sa touto cestou podakovat Tondovi za radu a trpezlivost pri mojom otravovani ohladom hallu a dalej komaizovi za rychle dorucenie prakticky az pred barak dnes som ho vymenil a vsetko ide ako ma DAKUJEM
Tak už to mám taky za sebou.
Hall postupně odcházel a jí si toho nevšiml
Pak mě nechal stát, když mi motorka zhasla při čekání na semaforu
Naštěstí se pak ještě jednou smiloval a nechal mě dojet domů.
Tímto tedy děkuji Ježkovi, který ochotně přijel - i když měl jiné plány. Sice jsme nic nevyřešili, ale kolik lidí to dnes udělá? Ještě jednou dík
Pak děkuji Tondovi za diagnostiku na dálku , Komaizovi za logistiku a Jardovi za zázemí a cenné rady .
Jsem rád, že jsou tady takoví "srdcaři", kteří se nevykašlou na "neznámého" v nouzi.
Jinak po výměně Hallu mi přišlo, že je vyměněná celá motorka. Zvuk a výkon motoru se rapidně zlepšil (o startování na "cvrnk" ani nemluvím), jelo se úplně jinak. Předpokládám, že se zlepší spotřeba (není nutné za to tolik tahat) a přestane to (konečně!) žrát olej.
Kdo máte původní snímač a natočeno přes 100 tkm, doporučuji si tohle "kur,vítko" včas pořídit.
Mám natočeno 80tis. a Hall se odporoučel o vánocích. Takže "odejde" kdy chce...
Upravil hobr dne 03.04.2014 12:43
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
hobr napsal:
Mám natočeno 80tis. a Hall se odporoučel o vánocích. Takže "odejde" kdy chce...
Tak už ani na ta "kur,vítka" není spolehnutí?
Asi ti "dozrál" prostě dřív nebo byla mimořádně "vhodná" situace.
Se spotřebou oleje to asi přímo nesouvisí, ale ten motor jde mnohem pravidelněji, tak jsem si myslel, že by to mohlo vylepšit i tohle
Ale na spotřebě se to projeví asi určitě, protože to táhne mnohem lépe i s menším "dávkováním" plynu a vyšší rychlost můžu řadit dřív. Prostě je to najednou lepší motorka
Mne odesel nejak po 100 tisicach, presne to mam v servisce...neodesel ale primo hall ale vysipala se izolace kabliku v miste kde to vede pod prsama, parkrat to zablblo v desti az to jednou chciplo uplne...
Kupredu spatki ni krok...
Umyl sem motorku a z vedlejsi vesnice sem jel dom na voziku...dvakrat. nez sem to vsechno prosel, civky, kabliky tak to vyschlo a zas to jelo. Pak sem jel jednou v lijaku pres brno po dalnici vedle kamionu a jak sem dostal sprchu tak to umrelo uplne...to uz sem mel podezreni na hall, pucil sem ho od kamosa z rs a jelo to...
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Umyl sem motorku a z vedlejsi vesnice sem jel dom na voziku...dvakrat. nez sem to vsechno prosel, civky, kabliky tak to vyschlo a zas to jelo. Pak sem jel jednou v lijaku pres brno po dalnici vedle kamionu a jak sem dostal sprchu tak to umrelo uplne...to uz sem mel podezreni na hall, pucil sem ho od kamosa z rs a jelo to...
jasně, čili prodřená izolace a následně průnik vlhkosti, je ale možný, že by byla izolace v pořádku a přesto by to dávalo nějakým způsobem vědět, že tomu zvoní hrana........., já jen, abych dojel na Radarkučervenej Elf
Je to jako když ti dochází benzin, teda aspoň u mě to tak bylo. Jeli jsme delší dobu v dešti, pak tu začalo cukat, ale ještě jelo, po chvilce to zdechlo. Pak ještě chytla, tak jsme jeli ještě kousek a znova. To už nechytla. Pak to prostě jenom točí, ale nechytne. A mně teda nechytla ani druhý den po tom, co to vyschlo.
R 1100 GS
mě odešel jak Bohumilovi, umyl jsem a už nenatočil - izolace popraskaná kablíky se spojí a ne a ne natočit nebo ti to za jízdy chcípne a zas, jak se moto zatřese, se rozjede.
mimochodem hall jde opravit, já mam opravovaný a maká, do zásoby jsem si udělal ještě jeden a ten vozím s sebou (dal jsem nové káble a hotovo) ten stíněný kabel se dá koupit jen myslím že má o jednu žílu víc takže ta zůstane nezapojená, takže oprava vyšla na cca 100,- a flašku elektrikářovi a frčím dál...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
mě odešel jak Bohumilovi, umyl jsem a už nenatočil - izolace popraskaná kablíky se spojí a ne a ne natočit nebo ti to za jízdy chcípne a zas, jak se moto zatřese, se rozjede.
mimochodem hall jde opravit, já mam opravovaný a maká, do zásoby jsem si udělal ještě jeden a ten vozím s sebou (dal jsem nové káble a hotovo) ten stíněný kabel se dá koupit jen myslím že má o jednu žílu víc takže ta zůstane nezapojená, takže oprava vyšla na cca 100,- a flašku elektrikářovi a frčím dál...
rozepiš se trošku o tý opravě.. co je potřeba vyměnit a jak
In pivo veritas!
Pokud obře chápu, je to jenom snímač - magnety nebo něco tkaového, takže teoreticky vyměníš jneom káblíky, a musíš sehnat vhodné piny... nebo ne?
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...