Nevím proč, ale hodně by mě zajímaly názory jestli jste pro nebo proti.
Můj nazor je takovej, že jsem jednoznačně pro, samozřejmě při splnění určitých podmínek. Tj prokazatelně důvodem zdravotní stav a ne např. finanční situace, souhlas několika členů rodiny, smysluplnost pacienta.
Jaký máte názory?
edit: byl bych rád, když dáte třetí možnost, kdybyste napsali svoje představy.
Upravil Alda dne 11.10.2013 18:18
Jednoznačně ano, samozřejmě za souboru podmínek, které by měly být sestaveny na základě názorového konsensu široké i odborné veřejnosti. Osobně bych vůbec nepřipustil diskusi na téma ANO, nebo NE. Myslím, že by nikomu nemělo být odpíráno rozhodnout o svém osudu.
Jinak jak bylo napsáno, jediným možným důvodem by měl být zdravotní stav neslučitelný s kvalitním plnohodnotným životem z pohledu daného člověka. Dále by zde měla být patrná setrvalost přání, tedy vyloučení emotivního rozhodnutí. Určitě by se mi líbila např. i možnost dopředu stanovit podmínky a dobu po kterou bych měl být napojen na přístroje v případě selhání životně důležitých orgánů.
GSA = skutečná radost z jedné stopy!
Za mne určitě ano. Je správné mít možnost se rozhodnout. Horší je to s možným zneužitím, obzvlášť v případě starých , snadno ovladatelných lidí. Možnost různých nátlaků atd.... U nás, kde je bordel v podstatě ve všem, si to zatím neumím představit.
newman
newman napsal:
Za mne určitě ano. Je správné mít možnost se rozhodnout. Horší je to s možným zneužitím, obzvlášť v případě starých , snadno ovladatelných lidí. Možnost různých nátlaků atd.... U nás, kde je bordel v podstatě ve všem, si to zatím neumím představit.
Tak nějak to vidím i já
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko