Dorbý dotaz: Co nalít na chaůupě přes zimu do záchodu? Fridex tam lít nechcem (jedovatý?) a sůl moc nepomáhá.
Našel jsem nějaké směsi do motorů u lodí http://www.starbr...00%5D.html nebo do aut http://www.autoke...d1nA+r/uGm.
Hlavně aby to nepoškodilo glazuru. Tož poraďte.
Dědkuji
Mě napadá toto
1. fakt hodně soli
2. nemrzka do odstřikovačů
3. nemrznoucí směs do radiátorů
4. narvat tam prázdnou PET láhev
5. vypustit nádržku a vysát vodu ze sifonu
Upravil Bajlak dne 04.11.2013 14:16
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
nemrzku do odstrikovacu nam to tak funguje koupis v Tescu za par kacek
jinak ta sul je napytel jelikoz jak zacne hooodne mrznout prestava ucinkovat , i kdyz silnicari solej je sul na vic jak -8 (jestli si to pamatuju dobre ze skoly ) ve specilanim roztoku co ji aktivuje k cinosti
Upravil schrek dne 04.11.2013 14:34
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tak takhle je to - směs co se míchá na dotížení traktoru do kol:
Nemrznoucí roztok se připravuje v poměru 45 l vody, 15,5 kg Chlorid vápenatý CaCl2 a hašené vápno 0,25 kg. To je roztok do -30 C. Celkový objem je 50L a váha 61 kg.
Opsáno z návodu k obsluze traktory UŘ I.
Ale než bych sháněl ty ingredience a míchal se s lektvarem asi bych to vysál a nalil tu nemrzku do ostřikovačů nebo denaturák(poměr),atp
Upravil kim dne 04.11.2013 17:49
Za sebe bych navrhl odporový drát co se dává do okapů nebo podél vodního potrubí , kde je riziko zámrazu. Myslím, že to nebude stát raketu a spotřeba bude taky minimální. Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Tomano79 napsal:
Za sebe bych navrhl odporový drát co se dává do okapů nebo podél vodního potrubí , kde je riziko zámrazu. Myslím, že to nebude stát raketu a spotřeba bude taky minimální.
Jenže elektrika je poněkud náchylná na poruchy a taky třeba stačí jeden padlej strom a týden jsi bez proudu a máš na problém zaděláno. Na chatě v Orlickej horách vždycky stačila sůl a to je to tenká prkýnkostavba, kde fučí škvírama.
100% sichr je kadibudka, jen to musím občas posunout a nebo vynéstLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz