Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)

Palivové čerpadlo 12GSA 10'
Waikiki
Přidané 20.02.2014 11:22

Registrace: 11.12.13
V rámci poptávky nového tlumiče na12GSA 10' v BMW Chemnitz mi technik sdělil, že by rádi zkontrolovali i palivové čerpadlo. Prý plast na konektoru křehne a může se stát, že úplně upadne. Také mi řekl, že kdyby takovou chybu našli, tak mi čerpadlo bezplatně vymění. To je fér. Nemáte s tím někdo zkušenost?

servisak
Přidané 20.02.2014 11:29

Registrace: 02.01.09
Waikiki napsal:
V rámci poptávky nového tlumiče na12GSA 10' v BMW Chemnitz mi technik sdělil, že by rádi zkontrolovali i palivové čerpadlo. Prý plast na konektoru křehne a může se stát, že úplně upadne. Také mi řekl, že kdyby takovou chybu našli, tak mi čerpadlo bezplatně vymění. To je fér. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Prosímtě tomu se u BMW říká technická akce. je to zdarma jen dodáš moto
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

Waltr
Přidané 20.02.2014 16:37

Registrace: 27.06.08
Ale, servisáku, ty mi vyměníš čerpadlo? A co ESA, nemáte něco? Grin

Waikiki
Přidané 20.02.2014 16:54

Waltr napsal:
Ale, servisáku, ty mi vyměníš čerpadlo? A co ESA, nemáte něco? Grin

Mě tak trochu s.re, že sami se neozvou, a když to bude opravdu zkřehlé, tak to někde po cestě uklepu.
Samozřejmě, to není problém technika. To je někde jinde.

schrek
Přidané 20.02.2014 17:42

Registrace: 24.08.10
A jak se muzou sami ozvat? Je neco jineho kdyz si prvni majitel a jezdis do servisu pravidelne tak te o tom informuji ale jak maji vedet ze si moto neprodal atd. Na netu je myslim seznam svolavacek a nebo me to rikaji pri kazdym pravidelnym servisu.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Petr gs
Přidané 20.02.2014 18:30

Registrace: 31.05.08
schrek napsal:
A jak se muzou sami ozvat? Je neco jineho kdyz si prvni majitel a jezdis do servisu pravidelne tak te o tom informuji ale jak maji vedet ze si moto neprodal atd. Na netu je myslim seznam svolavacek a nebo me to rikaji pri kazdym pravidelnym servisu.

...např. tak když výrobce/importér spolupracuje s Ministerstvem dopravy a tak přes Centrální registr vozidel je možné zjistit aktuálního majitele...
Upravil Petr gs dne 20.02.2014 18:32

Waikiki
Přidané 20.02.2014 18:32

schrek napsal:

Mas pravdu. Treba Cartec ma formular na dotaz na VIN ke svolavecce. BMW se omlouvam a Tobe dekuju.

mara
Přidané 20.02.2014 19:08

Registrace: 05.03.08
Petr GS napsal:
schrek napsal:

...např. tak když výrobce/importér spolupracuje s Ministerstvem dopravy a tak přes Centrální registr vozidel je možné zjistit aktuálního majitele...

Tak Petr GS je idealista rokuGrin

Prosím tě, myšleno ve vší úctěcomfort
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

schrek
Přidané 20.02.2014 19:10

Registrace: 24.08.10
Petr GS napsal:
schrek napsal:

Si opravdu idealista, toto jsou informace osobniho charakteru, takze je nemozne je takhle predavat Smile
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
Petr gs
Přidané 20.02.2014 21:10

Kluci, máte pravdu - idealista někdy jsem Smile Jen abych to uvedl na pravou míru, v praxi to funguje tak, že: (bavím se o koncernu VW, který tady někteří nenávidí, nikoli BMW):
1) výrobce má tzv. Akce dílenské - zákazníci nejsou nijak oslovování, prostě až přijede, tak přijede. Pokud vozidlo navštíví značkový servis kvůli čemukoliv, ten má povinnost akci provést, pochopitelně se souhlasem majitele a bezplatně (platí to výrobce).
2) pak jsou Akce svolávací - taky bezplatné, zákazníci jsou ale aktivně osloveni a pozváni doporučeným dopisem, který zašle prodejce vozu. ...a tady je právě ten problém na který jste ukazovali, pokud je auto již u dalšího majitele a prodejce/servis na něj třeba nemá kontakt. .... Proto se čím dál častěji spolupracuje s Min.dopravy (správce registru) a některé akce rozesílají přímo oni, protože vědí kdo je aktuální majitel nebo jestli již auto není vyřazeno nebo prodáno do ciziny, apod.
Kurňa to jsem se rozepsal, snad jsem na nic nezapoměl, toť asi vše Smile

Waikiki
Přidané 21.02.2014 09:40

Petr GS napsal:
Kluci, máte pravdu - idealista někdy jsem Smile Jen abych to uvedl na pravou míru, v praxi to funguje tak, že: (bavím se o koncernu VW, který tady někteří nenávidí, nikoli BMW):
1) výrobce má tzv. Akce dílenské - zákazníci nejsou nijak oslovování, prostě až přijede, tak přijede. Pokud vozidlo navštíví značkový servis kvůli čemukoliv, ten má povinnost akci provést, pochopitelně se souhlasem majitele a bezplatně (platí to výrobce).
2) pak jsou Akce svolávací - taky bezplatné, zákazníci jsou ale aktivně osloveni a pozváni doporučeným dopisem, který zašle prodejce vozu. ...a tady je právě ten problém na který jste ukazovali, pokud je auto již u dalšího majitele a prodejce/servis na něj třeba nemá kontakt. .... Proto se čím dál častěji spolupracuje s Min.dopravy (správce registru) a některé akce rozesílají přímo oni, protože vědí kdo je aktuální majitel nebo jestli již auto není vyřazeno nebo prodáno do ciziny, apod.
Kurňa to jsem se rozepsal, snad jsem na nic nezapoměl, toť asi vše Smile

Je pravda, že když mi chce ČEZ nabídnout levnější plyn, RWE levnější elektřinu, Spořka levnější peníze, Eva Horká prášky na erekci nebo Jana Smutná pilule na hubnutí, tak si mě najdou vždycky.

Petr gs
Přidané 22.02.2014 09:04

Waikiki napsal:
Je pravda, že když mi chce ČEZ nabídnout levnější plyn, RWE levnější elektřinu, Spořka levnější peníze, Eva Horká prášky na erekci nebo Jana Smutná pilule na hubnutí, tak si mě najdou vždycky.

Frown s rozdílem, že akcema výrobci netvoří zisk ani nehledají nové zákazníky, ale snaží se napravit chyby helpless

Waikiki
Přidané 22.02.2014 09:07

Petr GS napsal:
Waikiki napsal:

Frown s rozdílem, že akcema výrobci netvoří zisk ani nehledají nové zákazníky, ale snaží se napravit chyby helpless

No právě. Určitě Ti nezavolají, by na Tobě prodělali...

Petr gs
Přidané 22.02.2014 09:22

Waikiki napsal:
Petr GS napsal:
Waikiki napsal:

To je marný... Frown

Waikiki
Přidané 22.02.2014 09:38

Petr GS napsal:
Waikiki napsal:
Petr GS napsal:
Waikiki napsal:

To je marný... Frown

Já s Tebou souhlasím a byl bych rád, aby to takhle makalo všude. Jenže okamžitý zisk se vykazuje líp, než důsledná zákaznická podpora, která si zákazníka drží. VW je kolos, ale vymakanej.thumbs up

Pavel H
Přidané 23.02.2014 01:25

Registrace: 23.02.14
A kde se to prosím uklepává ?
Na kontaktu čerpadla jak jsou ty dva tenounký drátky - tam přeci není žádná síla co by se mohlo uklepat ....

BMW začalo používat jiného výrobce čerpadel ?

servisak
Přidané 23.02.2014 01:50

Registrace: 02.01.09
Ale ne .kontroluji se praskliny na prirubach a poloha priruby tech protikusu pro rychlospojky...na obou stranach
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 122
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,735
Nejnovější člen: Ada_GSA

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 9.80 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI