Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: Ostatní motocykly

Kardan tekl ale neteče
Neronis
Přidané 27.03.2014 19:59

Registrace: 23.01.14
Ahoj,
koupil jsem si R 1100S a po 100 kilácích co jsem se vrátil z nákupu jsem musel utřít zadní zaliskané kolo od oleje. Teče olej z rozvodovky, přes gumovou manžetu. Z hlavního ložiska to není a z převodovky také ne, rukáv kardanu je zevnitř suchý - oddělal jsem manžetu.
Po sundání manžety vyteklo tak deci oleje. Všechno jsem vyčistil a zjistil, že hladina oleje v rozvodovce je těsně pod závitem šroubu na doplnění. Minulý majitel říkal že nechal všechno dolívat ale servisák o žádné závadě nic neříkal, že to nekontroloval.

Otázka ale je:
Najel jsem dalších 100km žádný další olej se neobjevil, manžeta je suchá a olej nezmizel. Je možné že servisák oleje nalil moc a gufero si muselo upšouknout a je to ok?rolleyes
nebo je to jak ?

Zkušenosti ? Díky chlapy

bmwivo
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 20:21

Registrace: 03.10.07
pamatuji se, že jsem jednou kamarádovi řešil podobný problém, po vyčištění odvzdušňovacího ventilu, který slouží k vyrovnání tlaku v rozvodovce problém podobně, jak u tebe, zmizel. Jak je známo, tak se vzduch teplem roztahuje a pokud nemá kam odfouknout, ta může protlačit olej přes gufero. Mrkni na ten ventil, může být ucpaný.
Ivoš.

Neronis
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 20:25

bmwivo napsal:
pamatuji se, že jsem jednou kamarádovi řešil podobný problém, po vyčištění odvzdušňovacího ventilu, který slouží k vyrovnání tlaku v rozvodovce problém podobně, jak u tebe, zmizel. Jak je známo, tak se vzduch teplem roztahuje a pokud nemá kam odfouknout, ta může protlačit olej přes gufero. Mrkni na ten ventil, může být ucpaný.

Díky, to mě nenapadlo :-)

servisak
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 20:30

Registrace: 02.01.09
Jen pro upresneni ja to nedelal Grin
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

Neronis
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 20:43

servisak napsal:

jakože si to nevyčistil a stejně to přestalo?

Melizoy
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 20:59

Registrace: 23.04.10
Ještě je ve hře varianta, že ti to proteklo manžetou a po kardanu ojetým guferem shora z převodovky. Zkontroluj si radši ještě stav oleje v převodovce..

Edit: (jo, koukám, že kdo umí číst první příspěvek, má samozřejmě výhodu GrinDD)
Upravil Melizoy dne 27.03.2014 21:00
Wer später bremst, fährt länger schnell.

servisak
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 21:18

Registrace: 02.01.09
Neronis napsal:
servisak napsal:

nee myslim tu motorku ze jsem nedelal. Aby si nekdo nemyslel ze jsem blb a prelil olej.
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

Neronis
Kardan tekl ale neteče
Přidané 27.03.2014 22:12

servisak napsal:
Neronis napsal:
servisak napsal:

nee myslim tu motorku ze jsem nedelal. Aby si nekdo nemyslel ze jsem blb a prelil olej.

ajooo, já myslel servisák jako všeobecně :-D

Ivan
Kardan tekl ale neteče
Přidané 02.04.2014 13:27

Registrace: 10.02.07
Neronis - Drákule dělalo to samé R850R, dotazem u mého servisového guru jsem se dozvěděl, že se to může stát, zejména na jaře a pokud motorka déle stála ve studené garáži. Gufero (pochopil jsem že zadní, ale nejsem si jistý) je ztuhlé a jarním provozem se může (ale nemusí) závada sama "opravit". Z eRka jsem asi 3x vypustil manžetou panáka oleje, pokaždé méně, až nakonec nic neteklo a motorka najela dalších 30 tisíc km bez problému. Takže guru měl jako obvykle pravdu...:-).

Neronis
Kardan tekl ale neteče
Přidané 02.04.2014 19:38

Ivan napsal:
Neronis - Drákule dělalo to samé R850R, dotazem u mého servisového guru jsem se dozvěděl, že se to může stát, zejména na jaře a pokud motorka déle stála ve studené garáži. Gufero (pochopil jsem že zadní, ale nejsem si jistý) je ztuhlé a jarním provozem se může (ale nemusí) závada sama "opravit". Z eRka jsem asi 3x vypustil manžetou panáka oleje, pokaždé méně, až nakonec nic neteklo a motorka najela dalších 30 tisíc km bez problému. Takže guru měl jako obvykle pravdu...:-).

Ta motorka byla přes zimu ve studené garáži a letos sem na ní jel myslím první. Majitel říkal že letos ještě nebyl že jen to nastartoval a tak. Snad máš pravdu. O víkendu mrknu pod manžetu lol a snad budeš mít pravdu

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: Ostatní motocykly :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 44
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,725
Nejnovější člen: Gasgas

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.14 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI