S Drákulou jsme dali tradiční Velikonoce na Slovensku, ujeli cca 1500 km, navštívili příbuzné na Šariši s jejich úžasnými lokši (tenké bramborové placky maštěné máslem a sádlem) a slivovicí, stavili se v Bojnici a cestou zpět přespali na Pustevnách v chatě Maměnka, 10 metrů od vyhořelé chyty Libušín. Já na GSA letos ještě nejel, vlastně jsem na motorku sedl v pátek ráno a jel 600 km na Šariš. Bylo to bezva...
Toto jsou Slánské vrchy s kopcem Oblík, pod kterým leží moje skoro "rodná" vesnička Petrovce
Ivan přiložený následující obrázek:
Tady jsme spali v Bojnici. Zastrčený penzionek, motorky na uzamčeném dvoře v dětském koutku, inu hračky pro velké ke hračkám pro malé...
Zámek Bojnice je krásný a udržovaný. Byli jsme i v ZOO hned vedle, je to nejstarší ZOO na Slovensku a komunistické pavilony tomu nasvědčují. Doplňkové služby pro turisty ovšem nechybí a postupná rekonstrukce pavilonů probíhá. Foto nedávám, medvěda každý viděl.
Cesta z Bojnice na Ilavu a hraniční přechod Brumov Bylnice nemá chybu, krásná silnice plná zatáček, mizivý provoz a krásná panoramata...
A tohle je už tuzemsko. Drákula zamluvila nocleh na Pustevnách v chatě Maměnka a ani jsme netušili, o jakou jde krásu, v r.2003 citlivě renovovanou. Navíc je 10 metrů od vyhořelé chaty Libušín, na fotce Drákulka před vchodem, v pozadí ruiny Libušína.
Ivan napsal:
Cesta z Bojnice na Ilavu a hraniční přechod Brumov Bylnice nemá chybu, krásná silnice plná zatáček, mizivý provoz a krásná panoramata...
+1. moc pekny.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2