Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW F650GS

chcípání při startu + další
drob
Přidané 23.04.2014 08:44

Registrace: 23.04.14
Ahoj všem,

jelikož nejsem vyloženě technickej typ, tak bych potřeboval poradit (pokud to vůbec půjde) s několika problémy...

Dakárka mám už pár let, na tacháči se nám blíží 70 tis., celkem ale šlape bez závad, až na pár věcí:

1) startování: ráno před odjezdem do práce, nastartuju, chvilku drží otáčky a zdechne, někdy 2x někdy 4x, občas se jakoby zakucká a zdechne hned po zmáčknutí startéru ... jakmile se ale trošku zahřeje tak drží normálně a šlape jak hodinky ... dělá mi to ale jenom když je už venku takhle tepleji ( +5C ) ... co jezdim od listopadu do dubna (když je teplota nižší) tak to nikdy nedělá. Je mi jasný, že jako jednobuch s tím má asi trošku problémy, ale je tohle normální jev?

2) tohle nevím jak přesně popsat, protože sám nedokážu určit zdroj/původ věci ... vloni na konci léta mi začalo v motce něco chrastit (popíšu níže), pár dní sem s tím jezdil, než jsem šel na velkou servisku, po ní to dalo pokoj, půl roku nic a teď znova. Je to těžko popsatelný zvuk, jako by chrastil nějaký řetízek, slyšitelný jen v rozmezí 2700-3300 otáček (při vyšších už prd slyším Smile ), slyším to jakoby pod sebou, spíše na pravé straně. Jako na potvoru, když jsem to dal servisákovi, tak nic neslyšel. Kluci to při velkym servisu prolezli co mohli, nic uvolněného nenašli. Přes zimu to dalo pokoj, a teď na jaře se to ozývá znovu. Netušim co by to mohlo být, nijak to nezlobí, ale udržuje mne to ve stavu mírné paranoie. ( a ano, opravdu mi nic nechrastí na helmě ani kombinéze Grin)

3) zadní brzda ... při konci cesty, když slezu z mašiny a otočim zadním kolem tak drhne, destičky čistý, skoro nový, kotouč taktéž, vůle na řetězu v mezích normy ... nevidím jediný důvod proč by to mělo takhle dřít, a mám docela hrůzu aby se mi to někde cestou nerozletělo, protože jezdím každej den.

Napadá někoho nějaké vysvětlení pro některý z bodů? A prosím Vás po lopatě - pro tupana helpless

k4lo
Přidané 23.04.2014 09:56

Registrace: 05.02.12
K prvemu bodu skus kalibraciu plynu ak problem neodstranis tak vymen vzduchovy filter ja som daval KN vyrazne sa zlepsil zaber motora v nizsich otackach odporucam. Zhod nasavaci chobot vycisti od prachu, strikacku poriadne ju vycisti trebars alpou alebo benzinom, vsetky senzory dierky a skulinky su zanesene. Ja som to cistil minulu zimu mam 55 tisic a dost to pomohlo bolo to neskutocne spinave.

K druhemu bodu Grin rovnakou paranjou trpim aj ja moze to byt vytahana rozvodova retaz popripade venily, pozeral som miesta kde to moze klepat ale nenasiel som, ale poriadne ma to vytaca sposobuje to iba paranoju, traba sa anto vysrat a jzdit Grin

K tretiemu bodu rovnaky problem mam aj ja na prednej brzde. Proste ked dam motorku na hlavny stojan predne koleso akoby stale pribrzduje, ked ho roztocim hned zastane. Skusal som rozobrat posuvat piestik, cislit ale problem som nevyriesil, a tiez by ma zaujimalo preco ta brzda stale pribrzduje a ako to vyriesit.

drob
Přidané 23.04.2014 10:12

Kalibrace plynu proběhla a KN filtr mám čistej ... budu si muset nastudovat tu stříkačku a zavrtat se do toho, snad to zvládnu.

Je vcelku uklidňující, že tou paranoiou netrpím sám lol, jezdím pořád (denně do práce + vyjížďky) už mam letos nakroucený další 2 tis. km, ale stejně mne to prudí bugs

k4lo
Přidané 23.04.2014 10:40

Registrace: 05.02.12
vycistit strikacku a senzory neni nic komplikovane proste vsetko co je natom nasrobovane odsrobujes a vycistis samozrejme aj z dnuka. https://fbcdn-sph...48fce3be97 takto to vyzeralo ked som to zhodil z motorky.
Upravil k4lo dne 23.04.2014 10:42

puchyyla
Přidané 23.04.2014 10:48

Registrace: 08.07.13
Mě od chcípání pomohla rozborka/sborka elektriky, měl jsem celej kabelovej svazek venku z moto a pak jsem jej vracel, tkaže byla opravdu totální. Našel jsem tam několik zoxidovaných konektorů, všechno jsem to zbavil bílého, zeleného, šedého a jinak barevného povlaku, pořádně namastil těsnění konektorů silikonovým olejem a od té doby se ta moto chová jak vyměněná.

xHackerM
Přidané 23.04.2014 13:39

Registrace: 22.05.09
Píšeš, že má najeto 70tis. km a běží jak má. Já mám 80-85tis. km a Servisák to měl teď komplet rozebrané na prvočinitele a potěšil mě zprávou, že motor je uvnitř jako nový. Smile

1)
Nám se to u jedné motorky stává taky. Vyčištění klapky, obtokového ventilu a všeho kolem nepomáhá. Už jsem to loni řešil, ale nevzpomenu si k čemu jsem došel. Teď budu odpojovat co půjde a sledovat změnu. Začnu teplotním čidlem, lambdou atd.

2)
Šel bych po rozvodech, při výměně oleje zkontroloval špony v oleji atd.
Na občasné zvuky typu kladivo-kovadlina by sis už mohl zvyknout... Grin

3)
Rozebrat brzdiče, promazat pístky, nechat odvzdušnit. Pokud je zvuk nepravidelný, tak zkontrolovat, jestli nehází kotouč a případně ho vyměnit nebo nechat líznout.
Píšu nechat odvzdušnit, protože nemám dobré zkušenosti s domácím odvzdušňováním bez odsávačky. Mám pancéřové hadice s menším průřezem a doma to prostě neudělám.

mara
Přidané 23.04.2014 14:05

Registrace: 05.03.08
Drobe, ten bod číslo 1 považuju za vrozenou vadu některých kusůGrin
Manželka měla malé GS od 15000 km do 50-ti a něco tisíc a dělalo to po celou dobu, naprosto stejně.
Motorka jezdila celou dobu bez poruchy, až na zubaté kolečko vodní pumpy.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

drob
Přidané 23.04.2014 15:29

xHackerM napsal:
1)
Nám se to u jedné motorky stává taky. Vyčištění klapky, obtokového ventilu a všeho kolem nepomáhá. Už jsem to loni řešil, ale nevzpomenu si k čemu jsem došel. Teď budu odpojovat co půjde a sledovat změnu. Začnu teplotním čidlem, lambdou atd.

2)
Šel bych po rozvodech, při výměně oleje zkontroloval špony v oleji atd.
Na občasné zvuky typu kladivo-kovadlina by sis už mohl zvyknout... Grin

3)
Rozebrat brzdiče, promazat pístky, nechat odvzdušnit. Pokud je zvuk nepravidelný, tak zkontrolovat, jestli nehází kotouč a případně ho vyměnit nebo nechat líznout.
Píšu nechat odvzdušnit, protože nemám dobré zkušenosti s domácím odvzdušňováním bez odsávačky. Mám pancéřové hadice s menším průřezem a doma to prostě neudělám.

1) budu to muset vydržet do dovolený v červenci, sem na tohle děsně levej, páč mam ruce jak lopaty a blbě se mi kamkoliv na motce strkaj, a bez motorky nemužu fungovat ani den Grin

2) na zvuky kladivo-kovadlina sem zvyklej, tohle je takový otravný nic co mě sejří

3) to sem nechal udělat všechno minulej měsíc, když sem dal motku přezout, ale kluci servisáci nic špatnýho neshledali a problém přetrvává
Upravil drob dne 23.04.2014 15:31

Labus01
Přidané 23.04.2014 20:26

Registrace: 28.04.12
tak by mě zajímalo, jestli nejezdíš na mojí motorceFrown
mě to taky divně chrastí, když jedu konstantní rychlostí (cca 80km/h) ale dělá to už dlouho (možná od začátku) a nezhoršuje se to ani nezlepšuje, tak jezdim. to čištění všeho mi taky nepomohlo. zkrátka to začínám považovat za vlastnost než chybuSmile
občas mi to taky chcípne při nastartování a další start už je bez problému. opět to už považuju za vlastnost, protože nejsem zdaleka jedinejCool
zadní brzdu jsem zkoušel několikrát pročistit a rozhejbat, ale přijde mi, že je to kotoučem, který je hodně rovný a málo rozhodí destičky do stran, protože s kolem z druhé sady tento problém nemám...
www.spotreby.cz/sigs/ico_2_43826.gif

freebiker
Přidané 24.04.2014 10:35

Registrace: 16.04.10
bod 1 : motorka to proste robi obcas , vsetko som vycistil kalibroval plyn jednoducho neviem od coho to zavisi, niekedy start za sebou bez problemov ide niekedy chcipne a ide na druhy treti krat
bod2 : 40 000 rozvod zatial nepocut ale ked vymacknem spojku motorka stichne pri pustenej spojke sa tam prida nejaky buchavy zvuk ?????? nema niekto tip?
bod 3: ci zadok brzdi samovolne som nespozoroval ale zadny kotuc mam dost oproti predku znicený takze mozne to je
Upravil freebiker dne 24.04.2014 10:35

koska
Přidané 24.04.2014 21:28

Registrace: 21.03.13
Me to taky chrasti v neutralu pri pustene spojce, myslel jsem si ze to je nejake lozisko tak jsem je nechal vsechny vymenit za tezky prachy a zvuk se nezmenil.Pry je vse o.k..Tak jsem to prestal resit.Pry rotax je takovy kafemlinek

drob
Přidané 25.04.2014 07:56

No jo no, asi s tím nic nenadělám.

Holt to ještě jednou všechno prolezu a pak se s tím smířím. Grin

arny
Přidané 26.04.2014 20:04

Registrace: 23.10.13
1) U mé motorky pomohla výměna lambdy.
3) Vyndej destišky a vyzkoušej, jestli jezdí lehce třmen na vodících trnech. Mně to taky vzadu dřelo a při rozebírání jsem zjistil, že jeden vodící trn je ve třmenu úplně zaoxidovaný a zatuhlý.

toli
Přidané 26.04.2014 20:13

Registrace: 13.10.08
1)rozborka zborka elektriky a vstřikování. Pokud nepomůže kontrola lambda sondy na diagnostice.
2)asi normální
3)rozebrat,vyčistit,namazat
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
looker
Přidané 27.04.2014 16:54

Registrace: 04.09.13
Chcípání a chrastění jsem řešil taky.
Po vyčištění všeho, co se dalo, vč. vzduch. klapy jsem zkoušel i lambdu, nakonec mi pomohl nový firmware do řídící jednotky.
Od té doby mám najeto párset km, takže adaptivní data už tam asi jsou. Zatím nechcíplo po startu ani jednou (teda pokud jsem nechtěl ;-) )

Rachot jsem řešil při studeném motoru (cca kolem 5°C) taky jsem kolem toho chodil. Dělalo to ale jenom několik minut než se to trochu zahřálo. Dal jsem nové svíce a rachot je pryč :-)

Labus01
Přidané 27.04.2014 17:00

u mě svíčka nic nezměnilaSmile
jakou jsi tam dával?

looker
Přidané 27.04.2014 17:13

myslím že to byla NGK DR8EB, měnil jsem vobě.

Labus01
Přidané 27.04.2014 18:08

já mám jednosvíci a svíčku jsem myslím dával stejnouSmile

looker
Přidané 27.04.2014 18:11

takže DR8EA ;-) EB má tlustej konec

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW F650GS :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 48
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI