Kamarád tejden před odjezdem zjistil, že mu propadl pas. Jedeme do Albánie přes Srbsko a Černou Horu - je nějaký problém s krátkodobým půlročním pasem?
Díky za info
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Já si myslím, že v těhlech zemích ne, když by jsi potřeboval vízum tak by to bylo něco jinýho, ale takhle nevidím důvod. Každopádně je to jenom moje domněnka takže cinkni na úřad a tam ti to určitě řeknou.
Problém asi nebude já jel s propadlou zelenou kartou- a to jí chtěli pokaždý vidět jinak si jde přece připlatit za rychlejší vyřízení normálního ne?
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
A co se třeba takhle podívat na to správné místo http://www.mzv.cz...ments.html?
Cituji: "Pro cestu do Albánské republiky potřebuje občan České republiky platný cestovní, diplomatický nebo služební pas nebo občanský průkaz."
rick napsal:
Na co pas,potvrzuju OP,pas sebou nevozim.
Albánie není v evropské unii - proto pas.
No a jak je teda možný,že jsem loni jel Albánii 2x a ani jednou jsem pas neměl?
Albánie a Bih jsou kandidáti a opravdu pas nevozím,jel jsem vždycky přes jinou celnici a nikde žádnej problém.
Upravil rick dne 29.04.2014 10:43
oranžová dvanáctka
rick napsal:
Není to o unii, ale o mezinárodních smlouvách. Třeba Bosna taky není v unii a hranice, zvláště ty mezi dvěma částmi Chorvatska a v létě, jsou "mávačky" na občanku.
rick napsal:
No a jak je teda možný,že jsem loni jel Albánii 2x a ani jednou jsem pas neměl?
Albánie a Bih jsou kandidáti a opravdu pas nevozím,jel jsem vždycky přes jinou celnici a nikde žádnej problém.
Ahoj, loni jsem potřeboval vědět to samé, níže Ti zkopíruju mailovou odpověď, kterou jsem dostal, máš tam i kontakty, kde si vše můžeš ověřit, ale myslím, že kluci Ti to tady už (povětšinou) napsali správně.
....pro aktuální informace o podmínkách vstupu do Černé Hory Vám doporučuji kontaktovat naše konzulární jednatelství v Podgorice (vaclav_dobes@mzv.cz, kjpodgorica@seznam.cz). Pro úplnost dodávám, že v případě Albánie je možné vstoupit na území občanovi ČR s platným občanským pasem pouze při cestě "po zemi", tedy nikoliv letecky. Ačkoliv Albánci vpustí českého občana do Albánie i při příletu letadlem, dle českých zákonů zatím není občanský průkaz cestovním pasem a mohl byste se vystavit riziku, že nebudete vpuštěn na palubu letadla ířícího do Albánie pohraničními policisty v tom schengenskék státu, z nějž byste do Albánie letěl. Doporučuji nicméně znovu ověřit si u mého kolegy v Podgorici, zda stejné pravidlo platí i pro Černou Horu.