Ahoj.. Prevcirem sem si z bazaru odvazel svoji novou bmw f 650gs z r. 2003.. Cestou me ale chytl ukrutnej lijak a asi po 20po km se motorka zacala jakoby dusit.. Po dojeti na benzinku sama chcipla jak klesli otacky cca pod 2tis. Startovat sem ji pak teda musel pod plynem. To samy kdyz sem stal.. Musel sem ji drzet aby otacky nespadli pod 2tis. Zkontroloval sem vzduchac a svicku..oboji krasne suchy.. Jeste ten vecer uz jela krasne.. Takze to nejspis bylo destem. Ale kam mohlo zatyct? Strikacku mam prvne, takze se v ni moc nevyznam...diky za rady
Kolik má najeto? Pokud jsi na tom jel poprvé, nemusí to být spojené s deštěm, ale naopak si tady najdi téma "chípání-otáčky" a zkus zkontrolovat volnoběžku a zapalování. Kdyžtak Ti k tomu napíšu večer víc nebo zavolej...
A nebo baterka, pokud není 100% OK, tak to způsobuje strašný kraviny...
Tou baterkou si nejsem jistej. Je tam puvodni a je mozny je jak byla zima... Ma najeto 50tis. Zkusim ji zmerit. Prave ze pred tim sem na ni jel asi 20km nez sem ji koupil a v pohode, a vecer a druhej den rano pak uz taky
mám úplně to stejný, vonoběžku jsem kontroloval a taky nic, teď to furt vozím do školy na diagnostiky, zatím to vypadá na špatný volnoběžný ventil, stačí abych se při studeným motoru prudce rozjel a dělá to, někdy to hned při druhém startu zmizí, někdy musím startovat vícekrát, nebo to nechat cca 5minut odstát a pak to chytneServis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Pokud to souvisí opravdu s deštěm a vodou tak jsem se setkal s problémem se zapalovací bodkou, když byla ''odrušená'' oplechovaná...po vniknutí vody to pak probíjí...
Dagr.. Jj omylem sem vypl motor na krizovatce vcera a nechtelo se ji moc chytnout... Taky asi az na treti pokus. Akorat mi to poprvi zacalo delat az cca po 20-30ti km takze to studeny nebylo
Upravil leonids dne 30.04.2014 21:11
no počkat, jestli startuješ pod plynem, tak bych s tim přestal a zkalibroval plyn, alespoň pro začátek
tj. zapnout zapalovani, nestartovat, přidat plnej, chvili držet, pustit, přidat a takhle párkrát dokola a pak bez plynu nastartovat.
jestli ti zdechla na křižovatce, mohl jsi si ve spechu omylem pridat a pak je to hned rozj.bany
jardajerman@seznam.cz
JardaFGS napsal:
no počkat, jestli startuješ pod plynem, tak bych s tim přestal a zkalibroval plyn, alespoň pro začátek
tj. zapnout zapalovani, nestartovat, přidat plnej, chvili držet, pustit, přidat a takhle párkrát dokola a pak bez plynu nastartovat.
jestli ti zdechla na křižovatce, mohl jsi si ve spechu omylem pridat a pak je to hned rozj.bany
Tohle můžu dělat pořád dokola a nic, prostě až se jí chce, tak nastartuje, říkám tomu chvilka na cigáro, bohužel nekouřím , ale už je to v řešení, tak jsem zvědavej na co příjdem
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Jarda.. jak to myslis ze se ten plyn rozjeb e? Kdyz je motorka chcipla, zapalko je zapli a ja otocim plynem treba do pulky a pak nastartuju tak je to rozje bany? Nemam s tou strikackou zadny zkusenosti..
leonids napsal:
Jarda.. jak to myslis ze se ten plyn rozjeb e? Kdyz je motorka chcipla, zapalko je zapli a ja otocim plynem treba do pulky a pak nastartuju tak je to rozje bany? Nemam s tou strikackou zadny zkusenosti..
Jo přesně takhle to rozhodíš. Je tam čidlo polohy klapky a to musíš nakalibrovat- zapneš klíček a dvakrát pomalu otočíš plynem do plna a zpět, potom nastartuješ. Startovat vždycky!!!! bez plynu.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
zkrátka musíš nakalibrovat plyn, aby jednotka věděla kde je max a min nastavení škrtící klapky. když jí se zapnutym zapalováním (chcíplím motorem) hýbneš s plynem, tak to rozhodíš... prohledej na foru kalibraci plynové rukojeti už se to tu řešilo asi 10^9krát...
heh toli byl o 0,1sec rychlejší
Upravil Labus01 dne 01.05.2014 11:56
No mě se to s tou horší baterkou nezdá. Měl jsem několikrát baterku v bídném stavu a nikdy mi to nebránilo v nastartování. Samozřejmě se to třeba točilo už pomaleji, ale v podstatě to chytalo celkem normálně.
Uprime kdyz si odjel z bazaru a ujel 20 km a zacalo tohle delat hned bych se obratil na prodejce a pozadoval opravu Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček