Ahojte.Delam servis na malym GS co jsme zrovna privezli drahe polovicce a narazil jsem se na banalite. Nejde mi vysunout osa zadniho kola. Motorka nebyla delsi dobu pouzivana,tak jedine co me napada,je ze osa zatuhla na rozpernych valeccich lozisek zadniho kola. Jinak fakt nevim. Blby je,ze se tam pod gufero nedostanu,abych tam neco striknul na odreznuti a nahrat to neni kudma. Nejaky napad?
I pád na hubu je pohyb kupředu
Co nejde silou,jde ještě větší silou. Vem si větší kladivo a neboj se toho. Přes nějaký tvrdý dřevo tomu domluv. Asi to mělo pravidelnou údržbu a je to přemazaný... Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Jo jo, s tou silou to znam. Kdyz jsem servisoval XR, musel celej ram kvuli ose kyvky do lisu Nerad bych to pobouchal, kdyz to skoro nikdo jeste nerozdelaval I pád na hubu je pohyb kupředu
Já osu kyvky na XR odvrtával tři dny titanovým vrtákem a musel koupit komplet celou i s futrama. Takže vím přesně,o čem je řeč.
Postříkej to kam se dá WD40,nech to den,dva za stálého prostříkávání a pak to prubni znova. Jde s tou osou aspoň otočit? Jestli jo,tak je to zakousnutý jen v rozpěrkrách.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Jde to ztuha, ale jde to.Takze prave proto myslim ze to je jen zatuhly ve stredu na valecich.Aby mi to bouchanim nevyskocilo i s loziskama pres segrovky.
Hlavně osa jde ven dost blbě když se ti ještě kříží kolo v kyvce.. někdy je to boj. poklepej to parkrát sem tam a pujde
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zatim je to natvrdo. Mam doma i neco special na rez,tak skusim prostriknout. Jo a ciste hypoteticky, kdyz budu chtit promazat preventivne i kyvku,celej zadek asi musi taky dolu,co?Sroub,nejaky valeckovy loziska a rozperny valecky na ram?
milanosor napsal:
Zatim je to natvrdo. Mam doma i neco special na rez,tak skusim prostriknout. Jo a ciste hypoteticky, kdyz budu chtit promazat preventivne i kyvku,celej zadek asi musi taky dolu,co?Sroub,nejaky valeckovy loziska a rozperny valecky na ram?
Určitě to rozhoď celý a pořáně promaž přepákovaní a všechny jeho komponenty. Já když je měnil, tak jsem za to dal nemalý peníze a od té doby to každou zimu rozebírám, čistím a znovu mažu. Někde jsou tady i fotky od Servisáka, když to poprvé rozebral, tak se mu to vysypalo do rukou... Tuším, že to je ve vlákně "GO přes zimu".
A to nevíš, jak bídně vypadá faktura, když objednáš nový díly přepákování...
Já to nikdy nedělal, až Servisák během GO a bylo to znát. Zřejmě to bylo všechno od výroby, nikdy na to nikdo nesahal.
A přitom je to práce na chviličku to vyrubat, očistit a namazat...
Jo jo, to verim. Penize se kutaleji..... A takovej blbej dotaz, cidlo na zadku je na tacho?Rikam si, to prece nema abs...krouzek podobny abs krouzku tam je, tak me to trosku zmatlo.
milanosor napsal:
Jo jo, to verim. Penize se kutaleji..... A takovej blbej dotaz, cidlo na zadku je na tacho?Rikam si, to prece nema abs...krouzek podobny abs krouzku tam je, tak me to trosku zmatlo.