Na Dakaru mám spojku, na Hugitky je nýtovaný. Rozhodně jsem zastáncem spojky, usnadňuje to servisní úkony a šetří to čas. A ve finále si nemyslím, že by tam byl zásadní rozdíl. Není, co by se tam podělalo...
jak vypadá ta nýtovačka kluci, představu mám ale nikdy jsem to neviděl naživo, vždycky jsem měl spojku takže žádná zkušenost s nýtováním, teď mám bramboru a je tam DID a spojka nikde :-)
to jsem si myslel, ale to se musí pěkně blbě dělat na kyvce, když to nemůžeš dát ani na ponk nebo do svěráku , díky za info zase jsem o něco chytřejší :-)
zadanyjan napsal:
to jsem si myslel, ale to se musí pěkně blbě dělat na kyvce, když to nemůžeš dát ani na ponk nebo do svěráku , díky za info zase jsem o něco chytřejší :-)
vykašli se na nýtovačku,zajeť k někomu kde to dělaj a máš vystaráno ;-) to si raději kup tu sadu s vaničkou na čištěni řetězu ,je to luxusni čista prace ;-) nytovačku doma nevyužiješ pokud nejezdiš ss nebo motokros ;-)
Piju a kouřím za West UPS Bohemia
Dani-L napsal:
Jedna paní povídala, že praskaj u silnějších strojů, my se prý bát nemusíme. Osobně bych jí tam s klidem dal a druhou náhradní do kapsy.
Minulí rok jsem jel s kamarádem, on na Dominator 650 (žádní žihadlo). Jely jsme naštěstí jen „kochačku“ a uprostřed jedné vesnice se mu roztrhl řetěz. (ve spojce). Naštěstí to bylo je 150 km od baráku ale, sežeňte v neděli někoho na odtah. Byla to Honda takže oprava poničeních věcí nebyla tak drahá, na BMW to údajně často roztrhne část karteru. Viděl jsem, co udělá roztržení řetěz za paseku, oprava na místě nemožná.
Dratt - přesně tak. Osobně bych spojku na řetěz nedal - zničených karterů po zasukovaném škublém řetězu (se sponou) jsem za život viděl dost (u všech možnejch značek motorek). F650 není fechtl nebo Jawka. Určitě roznýtovat....po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mě právě kdysi na cestě z ukrajiny na jawce taky ulítl. Pak když sem koupil F650GS a v balíčku s řetězem byla spojka nebo nejtky tak volba byla jasná.
toli přiložený následující obrázek:
Pokud často off-áš a potřebuješ dělat údržbu řetězu , tak je spojka dobré řešení
Kdo jezdí převážně silnici, tak roznýtovat
Spojka se nám rozlítla když do rozety zajela větev
Ale vozíme náhradní
Jen pozor spojka a řetěz různých výrobců nemusí rozměrově sedět , např ČZ vs. DID ...
pár roztržených řetězů jsem viděl a nikdy to pro majitele nebylo nic příjemného, já osobně pokud si to zákazník vyloženě nepřeje nýtuji, osobně mám taky na řetězu nýty s tím, že sebou na delší štreky vozím 2 sponky + asi 5 článků starého řetězu
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Má zkušenost je taková.:
Na F650GS jsem najel 60.000tis km vždy s rozebírací spojkou. Cestou, necestou, polem, nepolem, pomalu i rychle, naložený i prázdný, v suchu i mokru a nikdy nebyl problém. Jen je třeba ji občas rozhodit, zkontrolovat jestli je uvnitř mazivo a jede se dál.
Upravil geofre dne 13.05.2014 16:59
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
No já se musim přiznat, že mi na dálnici řetěz rupnul a takovou paseku to naštěstí neudělalo.. jel jsem si v klidu, nějakejch 110 po dálnici a najednou jsem nejel.
Promáčklej vejfuk, ulomený lízátko, od tý doby ho tam nemam.. a poničená krytka přední rozety, jinak naštěstí nic vážnějšího. Pro ten řetěz jsem si došel a spojku na něm nenašel a upřímně nevím, jestli tam před tim byla rozdělatelná nebo nejtovatelná, koupil jsem to s tím. Ale od tý doby jedině nejtovatelnou.
Dokonce i tu nejtovačku jsem si teď vyrobil, ale zjistil jsem, že v tom mam nějakej měkkej šroub, takže musim udělat ještě pár úprav za cenu pár minut práce v garáži.
Do it my way...
to Brko: podle mě tam musíš mít nějaký G čko 8.G 10G jinak jde do sraček ta taky bych volil asi s jemným závitem tak 1,5stoupání ale nevím nikdy jsem si to nevyráběl
to jsem si jenom dovolil tak na okraj jak bych postupoval já :-)
Tak takhle se v tom nevyznam, ale dík za radu já jen popadl nějakej šroub a kus železa, co se tam někde válelo. Nechtělo se mi to zas páčit kleštěma.. A svou funkci to splnilo výborně.
Do it my way...