Ahoj chlapi.Plánuju na léto krátkou dovču s mladou.Představa je vyrazit z Mladé Boleslavi,někudy do Rakouska..tam se někam podívat do Alp.GG bude co jsem četl plnej lidí tak nevím jestli má cenu tam jezdit..spíš asi to Stevio.
Odtamtud to napálit do Itálie k moři..někam poblíž Chorvatska a případně se podívat i tam.V Rakousku ani IT.jsem nikdy nebyl,tak by jsem potřeboval poradit s nějakou hezkou cestou pokud možno s co nejméně dálnicema a aby jsem se vešel tak do 5dní..Byla by nějaká řada??per aspera ad astra
počítej, že pokud pojedeš na pohodu a ne střelbu, tak cca 1 den ke Stelviu, druhý den Stelvio, třetí den přesun do Chorvatska a zbývají ti dva dny na válení se u moře a cestu domu a to si myslím že prakticky budeš jen sedět na motorce (což nevím jestli zrovna tvoje "mladá" chce...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Taky si myslím,že na moře je to moc málo.Jestli máš fakt jen 5 dní,tak to si radši trochu víc užij Alpy.Táhnout to až k moři a tam si aspoň 2 noci pobýt,chce minimálně týden a to stejně s tím,že k moři přijedeš třeba některý den večer,druhý den odpočneš u moře a třetí den ráno,abys zase jel,jinak si ani tu cestu neužiješ a budeš pořád jen někde spěchat a hledat hlavní přímý tahy a to je škoda.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Takže buďto to protáhnout alespoň na týden nebo jen Ty alpy.. Tak to by jsem to asi protáhnout na ten týden a vynechal Chorvatsko..
per aspera ad astra
Itálie mě neláká, ale měli jsme s ženskou týden a dali jsme to přes Rakousko a Slovinsko k moři. Tam je moře hnusné (v podstatě jen přístav), takže hurá na Istrii do Chorvatska - dva dny u moře (a jeden večer, co jsme přijeli) a potom na pohodu zpátky opět přes Slovinsko a Rakousko. Triglav je úžasnej a Rakousko také není špatné. Cesta byla na pohodu, prostě jsem si dali směr, já si napsal pár bodů z mapy a kolem 15- 17 hodiny jsme koukali po nějakém tom spaní. Vždycky to vyšlo. Omylem jsme našli Pazinskou Jamu atd. Jsme haluzáři Bloudím rád hezkou krajinou. Oběma se nám to líbilo. Já si pamatuju kulový, ale Eva by ti mohla dát nějaké záchytné body. Třeba to místo na válení u moře byo fajn a odpadlo by ti to kodrcání po nenažrancích a zablešených dírách.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Itálie mě neláká, ale měli jsme s ženskou týden a dali jsme to přes Rakousko a Slovinsko k moři. Tam je moře hnusné (v podstatě jen přístav), takže hurá na Istrii do Chorvatska - dva dny u moře (a jeden večer, co jsme přijeli) a potom na pohodu zpátky opět přes Slovinsko a Rakousko. Triglav je úžasnej a Rakousko také není špatné. Cesta byla na pohodu, prostě jsem si dali směr, já si napsal pár bodů z mapy a kolem 15- 17 hodiny jsme koukali po nějakém tom spaní. Vždycky to vyšlo. Omylem jsme našli Pazinskou Jamu atd. Jsme haluzáři Bloudím rád hezkou krajinou. Oběma se nám to líbilo. Já si pamatuju kulový, ale Eva by ti mohla dát nějaké záchytné body. Třeba to místo na válení u moře byo fajn a odpadlo by ti to kodrcání po nenažrancích a zablešených dírách.
To Slovinsko je na pět dní v pohodě, dá se tam dojet za 3/4 dne a totéž zpět, když pojedeš po dálnici tak jsi tam za půl dne...
Já osobně dávám přednost Slovinsku před Rakouskem, je to tam daleko klidnější a příroda je taky pěkná, i když i v Rakousku jsou místa, kde to stojí za to, ale štvou mě tam všude ty mraky lidí...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Já byl na motorce nejdál v Tatrách takže si chci project i ty ostatní země..Letos spíš to Rakousko.Teď ale co nevynechejte a kam se naopak nehrnou..??per aspera ad astra
Jestli jen na 5 dní (a "na pohodu" se ženskou, které to nechceš znechutit ), tak dej jenom Rakousko a maximálně příhraničí ve Slovinsku a Itálii. Když vám vyjde počasí, tak se můžete jeden den válet a vykoupat v některém jezeru. Kempů a penzionů je po Rakousku plno a myslím, že se to drahé polovičce bude líbit. V Rakousku je spousta pěkných tras a průsmyků (lepších než GG), jsou tam pěkné lehké šotolinové trasy, které se dají jet bez problému i ve dvou. Já jezdím skoro pravidelně jen na víkendy nebo prodloužené víkendy (jak se ženou, tak s kamarády) a vždy si najdu nějakou novou trasu, kterou jsem ještě nejel a je pro mě a ostatní nějak zajímavá. Tady se můžeš třeba inspirovat:
Dá se i to Chorvatsko na "pár" dní, ale nic moc z toho (kromě válení se u moře) člověk nemá -žádný velký motozážitek to není: http://tonda1200....enec_2009/
Upravil Tonda dne 16.05.2014 10:16
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Loni jsme jeli směr Chorvatsko. První den přesun z Plzně přes Rakousko do Slovinska (to byla dávka teda pro mě jako batoh) - dorazili jsme ve 22:00 a stan stavěli za tmy v kempu Šobec (celkem vyhlášený kemp a motorkáři tam mají slevu). Druhý den jsme přes zastávku u jezera Bled (cca 5 km od kempu) jeli na Triglav a druhou stranou pohoří do Chorvatské Puly. Tam je kemp přímo u moře a navíc doporučuji návštěvu místního kolosea. Třetí den se přemisťovali k Pllitvickým jezerům. Čtvrtý den návštěva plitvic + přesun k NP Krka kde se dá vykoupat u vodopádu) a pak jsme to valili dál do Chorvatska kde jsme byli dva dny u moře a pak přes Bosnu a Maďarsko jsme jeli zpátky. Jeli jsme to asi 9 dní.
Vzhledem k tomu, že mám ráda někam ject a něco vidět jsme volili trasy aby to bylo zajímavé jak na motorce tak abychom viděli i něco když slezeme.
Původně jsme měli v plánu se ve slovinsku zastavit ještě v Postojnské jeskyni ve Slovinsku, ale tu jsme pak kvůli času a ceně vstupného vynechali.
mě se ve čtvrtek líbil přejezd Klagenfurt (A) - Tržič (SLO) a do Klagenfurtu jsme přijeli taky nějakým fantastickým přejezdem přes kopec, musel bych mrknout do navigace. Bled (SLO) je skvělej, tam taky nic nezkazíš a Pokljuka (SLO) super
všude dobře, s kávou nejlíp
Chtěl jsem letos se ženou také pokoukat Alpy a dojet k moři se vyválet, ale s časovým fondem 7 dní to prostě nešlo moc zkloubit, tak jsem nakonec sehnal za pár vočí ubytování asi 60 km pod Salzburkem a zůstanem jen tam.. Takže pokoukáme Berchtesgaden, jezera pod ním, dáme cestu kolem GG a zbytek musím naštudovat, bo celá oblast je pro mě pole neorané
hugitka napsal:
Loni jsme jeli směr Chorvatsko. První den přesun z Plzně přes Rakousko do Slovinska (to byla dávka teda pro mě jako batoh) - dorazili jsme ve 22:00 a stan stavěli za tmy v kempu Šobec (celkem vyhlášený kemp a motorkáři tam mají slevu). Druhý den jsme přes zastávku u jezera Bled (cca 5 km od kempu) jeli na Triglav a druhou stranou pohoří do Chorvatské Puly. Tam je kemp přímo u moře a navíc doporučuji návštěvu místního kolosea. Třetí den se přemisťovali k Pllitvickým jezerům. Čtvrtý den návštěva plitvic + přesun k NP Krka kde se dá vykoupat u vodopádu) a pak jsme to valili dál do Chorvatska kde jsme byli dva dny u moře a pak přes Bosnu a Maďarsko jsme jeli zpátky. Jeli jsme to asi 9 dní.
Vzhledem k tomu, že mám ráda někam ject a něco vidět jsme volili trasy aby to bylo zajímavé jak na motorce tak abychom viděli i něco když slezeme.
Původně jsme měli v plánu se ve slovinsku zastavit ještě v Postojnské jeskyni ve Slovinsku, ale tu jsme pak kvůli času a ceně vstupného vynechali.
Osobně vživotě nepochopím,jak někdo může dát přednost Chorvatsku před Slovinskem.3/4 ceny,všude místo,jak na bydlení,tak parkování a vůbec nějaký žití,minimum turistů,povětšinou místňáci,a když už,tak aspoň ne Češi.
Jedině pokud někdo miluje při probíjení se do moře pošlapat 30 českých důchodců,co ho poj.ebou,že jim naházel písek do řízku s chlebem,když procházel okolo.
A jestli někdo nenašel ve Slovinsku pláž,tak hodně blbě hledal.Samo ji nesmí hledat zabedněně v Koperu V Praze by asi taky nikdo nehledal klid a pohodu na dovolenou...
Ale je to naštestí jenom můj názor a tak se tam můžu v klidu každej rok podívat aspoň na dva dny(protože dýl u moře ležet nevydržím) a nemusím poslouchat nějáký: Helééé...vííííď...prosííím těééé Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Osobně vživotě nepochopím,jak někdo může dát přednost Chorvatsku před Slovinskem.3/4 ceny,všude místo,jak na bydlení,tak parkování a vůbec nějaký žití,minimum turistů,povětšinou místňáci,a když už,tak aspoň ne Češi.
Jedině pokud někdo miluje při probíjení se do moře pošlapat 30 českých důchodců,co ho poj.ebou,že jim naházel písek do řízku s chlebem,když procházel okolo.
A jestli někdo nenašel ve Slovinsku pláž,tak hodně blbě hledal.Samo ji nesmí hledat zabedněně v Koperu V Praze by asi taky nikdo nehledal klid a pohodu na dovolenou...
Ale je to naštestí jenom můj názor a tak se tam můžu v klidu každej rok podívat aspoň na dva dny(protože dýl u moře ležet nevydržím) a nemusím poslouchat nějáký: Helééé...vííííď...prosííím těééé