Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Albánie - částečné zklamání
Tom_P
Přidané 17.05.2014 18:31

Registrace: 23.03.08
Tak jsem se vrátil po čtvrtý z Albánie - poprvý jsem tam byl v roce 2010 a asi tam začnu jezdit jako na "západ". Pro přehled:

- Cesta z Plavi do Hani Hotit - z Plavi až k přechodu nová asfaltka, pak klasika, ale z Tamare se staví nová cesta - a to fest

- Do Théth!!!! se staví cesta, už jsou u serpentin, sedlo s křížem rozstřílený. V Téthách nás zkásli za postavení stanu "mimo" kemp - čert to vem, ale je to předzvěst

- údolí Devoli - strženo závalem nicméně se staví cesta, taky fest - a to tak, že je to před položením asfaltu

- hlavní cesty mezi např. Skadarem a Tiranou - lepší jak u nás ......

- u Pogradeče rozšiřujou intenzivně původní asfaltku a přibejvají divný stavby - hotely

- vozovej park za dva roky, kdy jsem tam byl naposledy komplet novej - starý mercedesy jsou už jen minimálně

Prostě mě to zklamalo, za dva roky tam nebude mít cenu jezdit Sad( A to jsem neprojel všechno Sad(
Upravil Tom_P dne 17.05.2014 18:32
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i

Tom_P
Přidané 17.05.2014 18:34

..... a nepočítám počasí Smile) ale za to nemůžou Smile)

milanek
Přidané 18.05.2014 10:27

Registrace: 08.04.10
vy ste ta trojka co jsme se potkali u pamatniku pod thetama ze ? :-) ja to jen potvrzuju a tim ze ja tam byl podruhy po 7mi letech a rozdil neskutecnej - bordel je pryc a celkove to jde neskutecne nahoru - kde jsou bunkry ?? - ale tem lidem to preju život tam nebude zadnej med a bránit pokroku naroda jen proto abych si povozil prdel po sotoline je trosku zvraceny - na tu pravou divočinu bude porad stacit z techle opravovanych cest odbocit to se jen tak nezmeni
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)

http://alu-milanek.webnode.cz/
Tom_P
Přidané 18.05.2014 11:25

milanek napsal:
vy ste ta trojka co jsme se potkali u pamatniku pod thetama ze ? :-) ja to jen potvrzuju a tim ze ja tam byl podruhy po 7mi letech a rozdil neskutecnej - bordel je pryc a celkove to jde neskutecne nahoru - kde jsou bunkry ?? - ale tem lidem to preju život tam nebude zadnej med a bránit pokroku naroda jen proto abych si povozil prdel po sotoline je trosku zvraceny - na tu pravou divočinu bude porad stacit z techle opravovanych cest odbocit to se jen tak nezmeni

Jo jo, to jsme my Smile)

Já jim nebráním, přeju jim to, jen konstatuju že jsem byl z motorkářskýho hlediska zklamanej ...... nečekal jsem takovej posun dopředu.

milanek
Přidané 18.05.2014 11:37

kudyma a kdy jste se vraceli ? my jeli přes bosnu 14-15.5 a a nebylo to tam pekny utekly sme povodnim doslova minutu před 12tou - ty zaplaveny města za zenicou uz jsme videli na vlastní oci a zachranil nas jen bleskovej enduro uprk přes hreben do jiného udoli a pak směr na rakousko - nahoru na srbsko uz vůbec neslo jet - z posleniho dne presun 930km tak 750km v kuse chcalo a teplota mezi 2-7 st neskutecny - mel sem vodu i ve vodotesnym interfounu :-), vitr zfoukaval z dalnice tak ze neslo jet chvílema ani 60 všechno naprsto durch mokry nepromok goratex vse k smichu, ted jsem po 2dnech sedl na moto a ze svu sedla se vyvalila voda a promokla mi gate :-) ten navrat dom byl pomalu dobrodruznejsi nez cela albanie :-)
Upravil milanek dne 18.05.2014 11:42

Vjetrnik
Přidané 18.05.2014 11:41

Registrace: 09.10.07
...a tomu všemu BMW uzpůsobilo své nové modely...už se u nich nepočítá jízda offroad, protože vlastně už není kde...GrinGrinGrin
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

Tom_P
Přidané 18.05.2014 12:01

milanek napsal:
kudyma a kdy jste se vraceli ? my jeli přes bosnu 14-15.5 a a nebylo to tam pekny utekly sme povodnim doslova minutu před 12tou - ty zaplaveny města za zenicou uz jsme videli na vlastní oci a zachranil nas jen bleskovej enduro uprk přes hreben do jiného udoli a pak směr na rakousko - nahoru na srbsko uz vůbec neslo jet - z posleniho dne presun 930km tak 750km v kuse chcalo a teplota mezi 2-7 st neskutecny - mel sem vodu i ve vodotesnym interfounu :-), vitr zfoukaval z dalnice tak ze neslo jet chvílema ani 60 všechno naprsto durch mokry nepromok goratex vse k smichu, ted jsem po 2dnech sedl na moto a ze svu sedla se vyvalila voda a promokla mi gate :-) ten navrat dom byl pomalu dobrodruznejsi nez cela albanie :-)

My jeli od Ohridskýho jezera k Prespánskýmu - cesta přes sedlo - kroupy, déšť, mlha, 3°C!!!! u Prespánskýho jezera naštěstí přestalo pršet, pak sme jeli do Skopje, kde sme přespali - druhej den sme dojeli až do Komárna - celý Srbsko chcalo a cca 10°C - maďarsko sme jeli už za šera a tmy, ale jelo se ok - 16°C a polojasno .... no a poslední nakládačku jsme dostali Brno Praha 10°C a liják - takže stejně goretex rukka a stejně sem měl mokrý (nejen) koule .....

milanek
Přidané 18.05.2014 12:10

to jste ještě dopadly dobře my si to počasí vychutnali takových 1300km toto asi 3x :-)
milanek přiložený následující obrázek:

[148.53Kb]

Vjetrnik
Přidané 18.05.2014 12:22

Registrace: 09.10.07
milanek napsal:
to jste ještě dopadly dobře my si to počasí vychutnali ...

...chápu Tvou češtinu dobře, že parta Toma jsou holky, protože DOPADLY a vy jste banda chlapů, neb jste si VYCHUTNALI....jo? Grin
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

milanek
Přidané 18.05.2014 18:11

i presto ze neumim poradne cesky dokazu jako postizeny zit mezi vámi normály relativne plnohodnotny život :-D - rikam to často :-D

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 31
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,722
Nejnovější člen: Saldo

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 1.40 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI