Ahoj,mám na vás dotaz, není to sice k motorkám ale teď tu debatujem s tátou, za týden odjíždějí do Norska jedou obytným autem a teď se někde dozvěděl že tam mají nějaký novej sistém placení na mýtných branách, on má na kartě aktivovanou tu služmu mei či jak se to jmenuje při platbě po internetu se tam pak píše nějaké to číslo z karty a pak ti příjde sms kterou napíšeš pak přes PC
no a teď je otázka když tak platíš kartou na tom terminále a příjde ti ta sms kam jí pak máš napat kyž nemáš pc sebou??
nemáte někdo zkušenost?
děkuji moc Honza
Upravil magoss dne 23.06.2014 20:16
bagr napsal:
Tak to jsem zvedavej, moji rodicove odjizdeji do norska zitra s obytnym autem. otec tvrdi ze nic takoveho nepotrebuje.
To je klidně možný, většina silnic je zadarmo nebo se možná dají i dohledat. S ohledem na speed limit v kombinaci se šířkou a pruhovitostí silnic je to asi jedno. Co je blbě, že placený úsek umí být jen pár km v průběhu cesty nebo jen tunel a pak zase nic. Bohužel bez varování a odbočka většinou není možná. Představa výše pokuty v Norsku při jejich cenách je děsivá….. tak držím palce.
bagr napsal:
Tak to jsem zvedavej, moji rodicove odjizdeji do norska zitra s obytnym autem. otec tvrdi ze nic takoveho nepotrebuje.
To je klidně možný, většina silnic je zadarmo nebo se možná dají i dohledat. S ohledem na speed limit v kombinaci se šířkou a pruhovitostí silnic je to asi jedno. Co je blbě, že placený úsek umí být jen pár km v průběhu cesty nebo jen tunel a pak zase nic. Bohužel bez varování a odbočka většinou není možná. Představa výše pokuty v Norsku při jejich cenách je děsivá….. tak držím palce.
JJ prej je jich jen par a jdou platit primo na miste hotove, bud to pred branou nebo v prubehu placeneho useku takze pry zadna panika.
Ahoj, byl jsem tam minulý měsíc na ryby. Já byl poprvé..ostatní už i po sedmé. Platili jsme jenom tam, kde to vybírali v hotovosti. Vše ostatní jsme projížděli bez placení, prý se to takhle dělá údajně je to spíše na dobrovolnosti - říkají ti zkušenější