Prosim o radu ohledně houpání řídítek za jízdy na mém Dakarovi (r.v. 2006). Pokud jedu tak mezi 40-80km/h tak mi "skáčou" řídítka nahoru a dolů. A to celkem dost. Odhadem tak o 5cm. Není to pravidelné skákání. Nevím jak to přesně popsat. Něco jako kdybych jel po vlnité cestě. Dělalo mi to s původní gumou a dělá to úplně tosamé s novou Mitas E07. Téměr úplně to vymizí nad 80km/h a v nižších rychlostech to přestane pokud výrazně přidám plyn.
Co s tím? Neřešil někdo něco podobného? Napadlo mě nechat vyvážit přední kolo. Ale kdyby to bylo tím, tak by řidítka spíše kmitaly ne? S kmitáním problém není.
Ahoj, tak az dnes jsem se dostal k sundani predniho kola. Je to fakt koplym prednim rafkem. Je dokonce koply vic nez lehce, takze pres zimu ho necham preplest (silne pochybuju, ze to pujde nejak narovnat). Snad to nekomu pomuze do budoucna az bude resit neco podobneho.
xHackerM: Ja to urcite budu resit az po sezone. Pokud bych nesehnal nikoho bliz, mohl bych se Ti pak ozvat ze bys mi na toho chlapika kontakt? Jestli by souhlasil, tak by mu to treba poslal PPLkem na opravu..
cremac, Taky někoho hledám, háže mi předek do strany tak 3mm, nic moc, ale v nízký rychlosti se mi lehce klepou řidítka. Liťáky u nás nikdo rovnat nechce. Asi to nechám až po sezoně.
Upravil Otas dne 02.08.2014 07:42
cremac napsal:
xHackerM: Ja to urcite budu resit az po sezone. Pokud bych nesehnal nikoho bliz, mohl bych se Ti pak ozvat ze bys mi na toho chlapika kontakt? Jestli by souhlasil, tak by mu to treba poslal PPLkem na opravu..
Chlapík chtěl za sundání gumy, nasazení gumy, vyvážení 250 Kč. Za vycentrování (koplý bylo dost) kola 750 Kč.
Nicméně mi řídítka stejně kolem 80 km/h kmitají
Je to o 150% lepší než před tim, ale stále to není ono
Neřešil to někdo dál?
Řešil jsem stejný problém mezi 70 - 80 km/h když jsem pustil řídítka tak se rozkmitala řídítka a následně i celá motorka. Vyzkoušel jsem skoro všechno: nová duše bez Ultrasealu, vyvážení kola, zjištění házivosti, nová ložiska v kole i v krku kontrola tlumičů.
Problémem byla uplně nová pneu Metzeler Tourance, která rozkmitávala řídítka .Najel jsem na ní asi 3500km.
Přezul jsem na Mitas 07 a moto jede bez kmitání. Na Metzelerce není vizuálně žádný problém, ani v pneuservisu na ní nic nenašli.
Takže v mém případě to byla guma
Labus01 napsal:
Chlapík chtěl za sundání gumy, nasazení gumy, vyvážení 250 Kč. Za vycentrování (koplý bylo dost) kola 750 Kč.
Nicméně mi řídítka stejně kolem 80 km/h kmitají
Je to o 150% lepší než před tim, ale stále to není ono
Neřešil to někdo dál?
Jinak tam srovnává i hliníky.
Přední ráfek bych nerovnal , raději vyměnil. Záleží však zda se většinou jezdí terén , nebo silnice.
v terénu by to tak nevadilo.
petersky napsal:
Řešil jsem stejný problém mezi 70 - 80 km/h když jsem pustil řídítka tak se rozkmitala řídítka a následně i celá motorka. Vyzkoušel jsem skoro všechno: nová duše bez Ultrasealu, vyvážení kola, zjištění házivosti, nová ložiska v kole i v krku kontrola tlumičů.
Problémem byla uplně nová pneu Metzeler Tourance, která rozkmitávala řídítka .Najel jsem na ní asi 3500km.
Přezul jsem na Mitas 07 a moto jede bez kmitání. Na Metzelerce není vizuálně žádný problém, ani v pneuservisu na ní nic nenašli.
Takže v mém případě to byla guma
vymenil si predni/zadni nebo obe? minuly rok jsem menil predni (prave za metzeler tourance), bo se mi nezdalo, ze by mela dat 8k na dovoleny. Navic mi riditka klepali snad ve vsech rychlostech, coz se po prezuti podstatne zlepsilo, resp pri jizde bez topcasu uplne eliminovalo. Letos jsem menil zadni (tez tourance) a ted mi to kmita mezi 70-80kmh s top casem se skoro neda jezdit.