Hoši poraďte. Po naštartovaní sa z motora ozýva kovové cvakanie, asi tak 5 sec. kým nenatlačí olej. Sem tam aj počas jazdy na pár sec. Myslím že by to mohol robyť napínač rozvodovej reťaze. Niete niekto ako a či sa dá skontrolovať či je ok? A teda či to môže byť ním? mám 2001. Rozvody som mal otvorené a lišty vyzerajú ešte ok aj reťaz.
těch 5 sekund je normálních, než se olej pořádně natlačí do napínáku, tak to chvilku trvá, za jízdy by to ale dělat nemělo, ze srandy můžeš zkontrolovat kolik máš oleje, ale tím to nejspíš nebude. Samotný napínák s řetězem se dá kontrolovat, když vyšroubuješ šroub co tlačí na napínák a zatlačíš na napínák, dokud neucítíš tlak, tak se nesmí zasunout více jak 9mm od hrany motoru, v manuálu je to taky popsané. Nedávno jsem měnil jak napínák, tak řetěz, lišty byly v pořádku, a řekl bych, že všechny divné zvuky zmizely, teď už tam jsou jen ty Baworácké Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Měl jsem podobné problémy. Vše bylo v pořádku a nakonec ty cizí zvuky dělal asi dekompresor. Když ho Servisák vyndal a vrátil zpět, zvuky nadobro zmizely.
Ahoj nechci plašit ale přečti si můj příspěvek Potkal se mi píst s ventily na foru gs z 29.6.2014 http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=23096
Taky to jen rachtalo pak v tom křuplo a bylo hotovo. Důrazně doporučuji zkontrolovat dle manuálu opotřebení rozvodového řetězu a uskutečnit výměnu napínáku za cca 2000Kč něž platit minimálně 10x víc. Nové napínáky jsou trochu jinak řešené a spolehlivější
Ja som motorár, takže som v obraze o čo ide, aj som to mal rozobraté, len nemám skúsenosti s týmto konkrétnym motorom Rotaxáckym. Lišty som mal vonku, tie sú ok, na napínaku nebolo vydieť žiadne opotrebenie ani sa nezasekával. len to meranie vôle je v tom manuále nejak nezrozumitešne písané. mne to vyšlo 12mm a to je veľa, ale keby boli tak rozhasené rozvody tak by to strieľalo do sani a a do výfuku a zle by to štartovalo a nemalo by to výkon. A to sa nedeje. Fakt neviem. Nechce sa mi zbytočne investovať do starej haraburdy aj keď ju mám rád.
tak já jsem to měřil na čtyřech mýstech vždycky ta 10krát, a největší vůle byla 10mm, otáčej motorem, aby jsi zjistil, jestli náhodou nemáš řetěz nerovnoměrně vytahaný, já mám k motorce i servysku z Itálie a je tam zmínka o výměně lišt a napínáku, ale radši jsem měnil jak řetěz tak napínák, řkl bych že z 50% divné zvuky zmizeli nebo se jejich hlučnost zmenšila na minimum, motorka tolik nestřílí do výfuku (ale že by to předtím byl nějaký extrém se říct nedá spíš normálka a teď skoro vůbec), mám i změřený nový a starý řetěz bohužel jen v nenapnutém stavu :/
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Jenom malý poznatek, řetěz po porovnání s novým, žádný rozdíl, lišty vydřené jako 2x škrábnuto pilníkem jestli 1mm tak je to moc napínák rozpadlý nenapínal. Po sečtení tohoto všeho přeskočeno o 5 zubů a potkaný motor
Ahojte, je mi nekdo schopny rict jaky je rozdil v novem a starem napinaku? Kousl se nam na cestach stary napinak na r.v. 2000 a mam ted v ruce novy na vymenu. Napinak jako takovy vypada shodny ale je tam nejaky update na sroubu ( zatce ). Pokud si vzpominam, stary sroub ma v sobe zapusteni, ten novy naopak na sobe ma vystupek, ktery bude asi delat vetsi pritlak pri startu. Je tedy tohle ta uprava?
Upravil milanosor dne 02.09.2014 09:16
I pád na hubu je pohyb kupředu