Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Offtopic: jak nejlip prodat auto?
randolf
Přidané 31.07.2014 16:43

Registrace: 27.04.08
Ahojte, treba mi poradite. Potrebuju prodat auto(Kia Rio 1.5 crdi 2005, 130k najeto - prvni majitel, za najezd rucim hlavou Smile).

Problem je, ze ma par nedostatku, ktere je treba napravit - spojka potrebuje vymenit, nefunguje zadni sterac (asi servo), je treba to vycistit (bezny uklid, zadny velky neporadek Smile), atd. To vsechno dohromady zabere dost casu, ktery bych radsi venoval jinym vecem.

Nabizi se moznosti:
1) Prodat to tak jak je do bazaru
2) Prodat to tak jak je pres komistni prodej v bazaru
3) Prodat to tak jak je na inzerat, ale budu travit cas prohlidkama, testovacima jizdama, apod.
4) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat do bazaru
5) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat na komisni prodej v bazaru
6) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat na inzerat

Idealni by pak byla varianta 7, ale nevim jestli existuje: Dat to nekomu, kdo by to opravil do prodejneho stavu a prodal za x% z kupni ceny.

Co byste doporucili? Smile

Diky,
Randolf

firefly
Přidané 31.07.2014 16:48

Registrace: 31.05.11
já bych to nechal opravit určitě, líp se to prodá... A co se týká způsobu záleží na tobě, jak moc na to spěcháš, kolik za to chceš a tak dále. Určitě dostaneš víc přes normální inzerát, přes bazar dostaneš míň, ale nemáš starosti a jestli nechceš starosti, ale jen prachy, tak ho dej do výkupu do bazaru a řekni jim jako můj bratr (prodával volvo), nabízeli mu 90, tak jel jinam a taky 90, tak řek že za 14 dnů má kupce za 110, nakonec uhádal 100. Těžko takhle říct...
Upravil firefly dne 31.07.2014 16:49
https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958

https://www.motorkari.cz/profil/?uid=113326
JRM66
Přidané 31.07.2014 20:51

Registrace: 08.06.12
Kia Riohmm!!!! Nedal by som don ani cent naviac, je to auto najnižšeho levelu a každy špekuluje ako ho kúpiť skoro zadara, ND zväčšia asi len origo za poriadnu paľbu, u toho snad ani nieje žiaden aftermarket. Dať do auta trebars 10tis a zarobiť iba 2-3 tis je velka strata, radšej nech ho beru čerti a máš sväty pokoj, ako sa z niekym dohadovať o skrytých vadach o ktorých si ani nemusel vedieť. Keby išlo o nejake vynimočne auto tak by som snad hľadal človeka ktorý ho bude milovať a zveladovať ale takto asi nie!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.hmm!

100bubu
Přidané 31.07.2014 21:06

Registrace: 20.06.08
osobne by som to aspon nechal vyčistit zvonka z vnutra to ti nezabere vela času len to zavieš na nejaku ručnu autoumivarku a oni sa tam ovšetko postaraju zakačku. a pak bych to prodal aspon čiste z to to to je tam špatne a cenu bysom stiahol + - ako sa tie auta pohybuju - nove ND chyb o ktorých vieš
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK
Diagnostika GS-911 BT
https://www.faceb...963987398/

https://www.facebook.com/Bubutech-109219963987398/
klapoun
Přidané 01.08.2014 07:25

Registrace: 16.01.08
Po zkušenostech s prodeji předchozích aut - prodat, jak leží a běží. Každý nový majitel je "šikovný" a udělá si spoustu věcí sám a má pocit z dobré koupě. Teď čerstvě jsem se zbavil Swifta s podivnými zvuky v převodovce. Dostal jsem 50 a kdybych to opravil za 20, dostal bych možná 75... ale dal bych opravdu jen 20?

Alda
Přidané 01.08.2014 08:50

Registrace: 20.10.07
Auto bych vycistil, nablejskal a dal inzerat na tipcars.
Je to jedinej server, kterej mi pomohl auto vzdycky prodat.
A pokud uvedes uplnou pravdu, tak kdyz nekdo uz prijede, vetsinou i odveze.
Akorat tam inzerat neco stoji..

Bob
Přidané 01.08.2014 08:58

Registrace: 24.10.07
Jak píšou kluci nahoře umejt v myčce v Globusu za nejdražší program s voskem,potom nechat udělat vnitřek.

Zaplatit inzerci na tipcars privat 525kč/měsíc podívej se zde za kolik se prodávají dej jí jako druhou nejlevnější, až přijde kupec říct mu o spojce každej brečí smlouvá tak mu na ní slev a uvidíš bude rád a spokojeně odjede.

jo a servilní telefonáty výkupců z AAA + ESA rovnou pokládej je to ztráta času,pokud ti řeknou,že mají na tvé auto kupce at přijedeš, nikam nejezdi a řekni jim at přijedou za tebou aut mají dost uvidíš už se neozvou
Upravil Bob dne 01.08.2014 09:00
Dovoz a prodej motocyklů Bmw - www.cestovniendura.cz
www.baworak.cz/images/news/2020/bob-logo-ce-small.png

www.cestovniendura.cz
randolf
Přidané 01.08.2014 16:44

JRM66 napsal:
Kia Riohmm!!!! Nedal by som don ani cent naviac, je to auto najnižšeho levelu a každy špekuluje ako ho kúpiť skoro zadara, ND zväčšia asi len origo za poriadnu paľbu, u toho snad ani nieje žiaden aftermarket. Dať do auta trebars 10tis a zarobiť iba 2-3 tis je velka strata, radšej nech ho beru čerti a máš sväty pokoj, ako sa z niekym dohadovať o skrytých vadach o ktorých si ani nemusel vedieť. Keby išlo o nejake vynimočne auto tak by som snad hľadal človeka ktorý ho bude milovať a zveladovať ale takto asi nie!

No.. ony se zase tak levne neprodavaji, ze bych z toho mel po oprave par tisic Smile

randolf
Přidané 01.08.2014 16:45

klapoun napsal:
Po zkušenostech s prodeji předchozích aut - prodat, jak leží a běží. Každý nový majitel je "šikovný" a udělá si spoustu věcí sám a má pocit z dobré koupě. Teď čerstvě jsem se zbavil Swifta s podivnými zvuky v převodovce. Dostal jsem 50 a kdybych to opravil za 20, dostal bych možná 75... ale dal bych opravdu jen 20?

Jo, chapu, dava smysl Smile

randolf
Přidané 01.08.2014 16:47

Eman_ napsal:
randolf napsal:
Ahojte, treba mi poradite. Potrebuju prodat auto(Kia Rio 1.5 crdi 2005, 130k najeto - prvni majitel, za najezd rucim hlavou Smile).

Problem je, ze ma par nedostatku, ktere je treba napravit - spojka potrebuje vymenit, nefunguje zadni sterac (asi servo), je treba to vycistit (bezny uklid, zadny velky neporadek Smile), atd. To vsechno dohromady zabere dost casu, ktery bych radsi venoval jinym vecem.

Nabizi se moznosti:
1) Prodat to tak jak je do bazaru
2) Prodat to tak jak je pres komistni prodej v bazaru
3) Prodat to tak jak je na inzerat, ale budu travit cas prohlidkama, testovacima jizdama, apod.
4) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat do bazaru
5) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat na komisni prodej v bazaru
6) Opravit vsechno (ale jak zjistim, co vsechno je dulezite? Smile) a pak prodat na inzerat

Idealni by pak byla varianta 7, ale nevim jestli existuje: Dat to nekomu, kdo by to opravil do prodejneho stavu a prodal za x% z kupni ceny.

Co byste doporucili? Smile

Diky,
Randolf

Ahoj kamo,
Nez si napsal tento inzerat,tak bys mel auto vyluxovany a umyty....

Zadni sterac bych neresil ,bezne zavady ojetych aut na ktere nikdo neupozornuje a co je ty spojce?

Ono auto jde prodat ruzne,muzes ho prodavat jako top stav a delat,ze o nicem nevis a nebo taky do toho nasypat hromadu penez,aby mela dusicka pokoj.....

zalezi co ta spojka dela....

jinak urcite umyt,tady v praze za 500kc ti ho rucne umejou,vyluxuji,otrou prach na palubce a dverich....ofiko a neofiko za 100kc me nerikej,ze u vas nic takoveho neni,poptej se....

PS:uplne nejvyhodnejsi je dat auto protiuctem za jine auto a nemusis delat s autem nic.....

Hmm. je to divne, ale zabira DOLE - u podlahy. Je to hydraulicka spojka. Je nekolik moznosti, co me napadaji:
- Blby spojkovy valec
- Zavzdusnene - zkusim to po vikendu odvzdusnit
- Pritlacna pruzina spojky
- no a na zaver: v servisu mi rekli, ze je to na novou spojkovou sadu.. nejsem si jisty, zda tomu verit.

randolf
Přidané 01.08.2014 16:53

Bob napsal:
Jak píšou kluci nahoře umejt v myčce v Globusu za nejdražší program s voskem,potom nechat udělat vnitřek.

Zaplatit inzerci na tipcars privat 525kč/měsíc podívej se zde za kolik se prodávají dej jí jako druhou nejlevnější, až přijde kupec říct mu o spojce každej brečí smlouvá tak mu na ní slev a uvidíš bude rád a spokojeně odjede.

jo a servilní telefonáty výkupců z AAA + ESA rovnou pokládej je to ztráta času,pokud ti řeknou,že mají na tvé auto kupce at přijedeš, nikam nejezdi a řekni jim at přijedou za tebou aut mají dost uvidíš už se neozvou

Jo, chapu, asi to ma smysl. Na Tipcars jich bohuzel ted moc neni. Na mobile.de se prodavaji za 90-100k(s podobnym najezdem, jinak 70-130), coz mi prijde trosku hodne - ne ze by se mi to nelibilo Smile

Jara Cimrman
Přidané 01.08.2014 20:34

Registrace: 04.07.12
Prodával jsem Berlingo 1,6 HDI Multispace r. 2009 a dal jsem ho na TIPCAR za 230000 Kč I když jsem moc nečekal že se za to prodá. Za hodinu volali z AAA a abych přijel do Kolína. Jel jsem se tam schválně podívat a ve čtyři odpoledne tam byli lidi už od deseti dopoledne a tak jsem jim vynadal a jel domů. Za hodinu volali znovu jak jsem byl spokojenej a tak jsem jim vynadal znovu. Za půl hodiny volal vedoucí z Kolina a nakonec jsem se s ním domluvil že sice otvírají v deset ale abych přijel na devátou. Přijel jsem a on tam skutečně čekal a za hodinu jsem byl bez auta a s 220000 kaček v kapse. Za den bylo fuč a těch deset tisíc mi vůbec nevadilo, dokonce mě odvezli i domů a já jel druhý den pro nový auto. Nevím co se stalo ale já byl spokojenej.

Podobně jsem na jaře kupoval motorku, na starý jsem přijel a na nový odjel. A to jestli jsem nějakou kačku prodělal mě nevadí. Čas má taky nějakou cenu a hlavně ušetřený nervy. J.C.

vyky
Přidané 01.08.2014 23:58

Registrace: 10.04.08
To Randolf: sorry, nemam nic proti tobe a uz vubec ne nic proti Brnu Smile, jsem tam 4 roky studoval, ale nevedet ve 34 letech a v dobe internetu jakym nejlepsim zpusobem prodat auto ? Frown,
ty jsi tohle vlakno nemyslel vazne, ze jo ?.
nebyls nalité , kdyžs to psal ? Smile
vyky

kejda
Přidané 03.08.2014 16:21

Registrace: 17.09.08
řek bych, dej ho za 60-70 tisíc, to je max, mobile neber v potaz, bez urážky, ale krom motoru je to mrdka, konkrétně tenhle model, 9 let staré, umyj a napucuj a možná půjde do světa, ale nepočítej z žádnou raketou.
prodával jsem loni Getze 2004, najeto měl půlku a byl cajk a dal jsem 60 a byl za 14 dnů pryč
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10

teď oranžovej Advik 1190

www.motopupci.kvalitne.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 133
Členové on-line: 1
koudak

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 1.13 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI